De geschiedenis en cultuur van Bora Bora: wat te weten voordat je gaat

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Bora Bora, dan is het belangrijk om wat van de geschiedenis en cultuur van deze prachtige bestemming te weten. Bora Bora is een eiland in Frans Polynesië en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de geschiedenis en cultuur van Bora Bora voordat je gaat.

De geschiedenis van Bora Bora

Bora Bora, dat ook bekend staat als Pora Pora, is een van de 118 eilanden die Frans Polynesië vormen. Het eiland werd voor het eerst ontdekt door de Nederlanders in 1722 en kreeg zijn huidige naam van de Fransen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Bora Bora een belangrijke militaire basis voor de Amerikanen en de Fransen.

De cultuur van Bora Bora

De inwoners van Bora Bora staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. De cultuur van Bora Bora is sterk beïnvloed door zowel de Franse als de Polynesische cultuur. Het is een plaats waar je de traditionele Polynesische levensstijl zult vinden.

De taal van Bora Bora

De officiële taal van Bora Bora is het Frans. Echter, het Tahitiaans is ook een veelgebruikte taal onder de bevolking. Als toerist kun je prima met Engels uit de voeten.

De religie van Bora Bora

De meeste inwoners van Bora Bora zijn katholiek. Echter, de traditionele religieuze overtuiging van de Polynesiërs, die draait om de goden en de natuur, is nog steeds aanwezig. Er zijn prachtige kerken op Bora Bora die je zeker moet bezoeken.

De keuken van Bora Bora

De keuken van Bora Bora is een heerlijke mix van Franse en Polynesische smaken. Verse vis en zeevruchten zijn de belangrijkste ingrediënten en worden geserveerd met tropisch fruit en groenten. Een van de bekendste gerechten van het eiland is ‘poisson cru’, rauwe vis gemarineerd in limoensap en kokosmelk.

Kunst en muziek

De kunst en muziek van Bora Bora zijn net zo kleurrijk als het eiland zelf. Bora Bora heeft een aantal getalenteerde kunstenaars die hun werken in galerijen en markten verkopen. Daarnaast is muziek een belangrijk onderdeel van het eiland. De Polynesische muziek heeft een speciale plek in de harten van de inwoners van Bora Bora en wordt vaak gevierd met traditionele dansen.

Wat te bezoeken op Bora Bora

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Bora Bora. Hieronder vind je onze top drie:

Mount Otemanu

Mount Otemanu is een indrukwekkende vulkaan die hoog boven het eiland uitsteekt. Als je van wandelen houdt, dan is het beklimmen van deze vulkaan een absolute must.

Coral Gardens

De koraaltuinen van Bora Bora zijn een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van het eiland en zwem tussen kleurrijke vissen en koraal.

Matira Beach

Matira Beach is het enige openbare strand op Bora Bora. Het is een prachtig zandstrand met kristalhelder water en een goed uitzicht op Mount Otemanu.

Tips voor op vakantie naar Bora Bora

Hieronder vind je enkele tips om je vakantie naar Bora Bora nog beter te maken:

– Breng voldoende zonnebrandcrème mee en bescherm jezelf tegen de felle zon.
– Neem voldoende cash geld mee, omdat niet alle locaties creditcards accepteren.
– Draag lichte, ademende kleding om de hitte te verminderen.
– Bestudeer de lokale gewoonten en gebruiken om de cultuur beter te begrijpen.
– Vergeet niet om een camera mee te nemen om al je onvergetelijke momenten vast te leggen.

Conclusie

Bora Bora is een prachtige vakantiebestemming waar je kunt genieten van de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van het eiland. Met zijn verbazingwekkende koraaltuinen, prachtige stranden en indrukwekkende vulkanen, zal een reis naar dit eiland een ervaring zijn die je nooit zult vergeten.

Veelgestelde vragen

1. Welke taal wordt er gesproken op Bora Bora?
2. Wat is het beste seizoen om naar Bora Bora te reizen?
3. Heb ik een visum nodig om naar Bora Bora te reizen?
4. Welk geld wordt er gebruikt op Bora Bora?
5. Zijn er speciale kledingvoorschriften op Bora Bora?

1. Welke taal wordt er gesproken op Bora Bora?

De officiële taal van Bora Bora is het Frans. Echter, veel lokale inwoners spreken ook het Tahitiaans. Toeristen kunnen echter prima uit de voeten met Engels.

2. Wat is het beste seizoen om naar Bora Bora te reizen?

Het beste seizoen om naar Bora Bora te reizen loopt van mei tot oktober. Het weer is dan stabiel en het regent bijna niet. De temperatuur is gemiddeld 30°C.

3. Heb ik een visum nodig om naar Bora Bora te reizen?

Nee, als je minder dan 90 dagen in Frans Polynesië blijft, heb je geen visum nodig. Het enige wat je nodig hebt is een geldig paspoort.

4. Welk geld wordt er gebruikt op Bora Bora?

De munteenheid van Bora Bora is de CFP-frank. De Amerikaanse dollar en euro worden ook op veel plaatsen geaccepteerd maar worden wel vaak minder gunstig omgerekend.

5. Zijn er speciale kledingvoorschriften op Bora Bora?

Er is geen specifieke kledingvoorschrift op Bora Bora, maar omdat het zo’n heet en vochtig klimaat heeft, is het aan te raden om lichte, ademende kleding te dragen. Houd er rekening mee dat de lokale bevolking het niet op prijs stelt als je in badkleding rondloopt buiten de speciale stranden.

Share the Post:

Related Posts