De beste verborgen juweeltjes van Hyderabad: ontdek de minder bekende attracties en plekken buiten de gebaande paden.

Hyderabad is een stad met veel cultuur, geschiedenis en mooie bezienswaardigheden. Maar naast de bekende attracties zijn er ook minder bekende juweeltjes te vinden, die een bezoek zeker waard zijn. In dit artikel ontdek je de beste verborgen pareltjes van Hyderabad, die buiten de gebaande paden liggen.

1. De Osmania Universiteit

De Osmania Universiteit is een prachtig voorbeeld van de Moorse architectuur. Dit gebouw heeft veel te bieden, zoals de bibliotheek, de botanische tuin en het museum. Bezoek deze plek vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden.

2. Keesaragutta Tempel

De Keesaragutta Tempel is een van de oudste hindoeïstische tempels in Hyderabad. Het is een mooie plek voor spirituele mensen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De tempel is ook bekend om zijn jaarlijkse festival, ‘Maha Shivratri’.

3. Shamirpet

Shamirpet is een klein dorp ten noorden van Hyderabad en is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het dorp heeft een prachtig meer en een natuurreservaat. Maak een wandeling rond het meer en geniet van de rustige omgeving.

4. Nizam’s Museum

Nizam’s Museum is een belangrijk museum in Hyderabad en biedt een kijkje in het verleden van de stad. Het museum heeft een grote collectie kunstwerken, sieraden en meubels uit de tijd van de Nizams. De kamers van de Nizams zijn ook te bezoeken en zeker de moeite waard.

5. Salar Jung Museum

Het Salar Jung Museum is een van de grootste musea van India en heeft een grote collectie Indiase kunst en antiek. Het museum is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is gesloten op vrijdag.

6. Qutb Shahi Tombs

De Qutb Shahi Tombs zijn de laatste rustplaats van de Qutb Shahi dynastie. Het is een prachtige plek met veel geschiedenis en cultuur. De tombs bevinden zich in het Ibrahim Bagh terrein en zijn geopend van 09:30 tot 16:30 uur.

7. Paigah Tombs

De Paigah Tombs zijn de laatste rustplaats van de Paigah families, die dienden onder de Nizams. Het is een prachtige plek met veel architectonische waarde. De tombs zijn geopend van 09:30 tot 16:30 uur.

8. Durgam Cheruvu

Durgam Cheruvu is een kunstmatig meer, omgeven door groen en beboste heuvels. Het is een mooie plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het meer is geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

9. Golconda Fort Sound and Light Show

Golconda Fort Sound and Light Show is een unieke ervaring waarbij je de geschiedenis van het fort te zien krijgt, in een theatrale setting. Het is een prachtige ervaring, die je niet wilt missen. De show begint om 18:30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

10. Taramati Baradari

Taramati Baradari is een oud amfitheater, dat oorspronkelijk werd gebruikt voor dansvoorstellingen. Het biedt nu een prachtig uitzicht over de stad en is een populaire plek voor wandelaars en joggers. Bezoek deze plek vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden.

11. Chilkur Balaji Tempel

De Chilkur Balaji Tempel is een religieuze plek in Hyderabad en staat bekend om de legende dat wie hier om een wens vraagt, deze in vervulling zal gaan. Het is een populaire plek voor bezoekers en pelgrims en is geopend van 06:00 tot 20:00 uur.

12. Mahavir Harina Vanasthali National Park

Mahavir Harina Vanasthali National Park is een prachtig natuurpark in Hyderabad en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers en is geopend van 09:00 tot 17:30 uur.

13. Moula Ali Dargah

Moula Ali Dargah is een islamitisch heiligdom en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het is een mooie plek om te bezoeken voor spirituele mensen en is geopend van 06:00 tot 22:00 uur.

14. Rayalseema Ruchulu

Rayalseema Ruchulu is een restaurant in Hyderabad dat bekend staat om zijn heerlijke en authentieke Andhra-gerechten. Het is een must-visit restaurant voor fijnproevers.

15. Nacharam Mall

Nacharam Mall is een populaire plek om te winkelen in Hyderabad. Het heeft veel bekende winkels en biedt veel entertainmentopties. Het is een leuke plek om te bezoeken voor een dagje uit.

Hyderabad heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Verken de stad en ontdek de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden.

Veelgestelde vragen:

1. Hoe kom ik bij de Osmania Universiteit?
– De Osmania Universiteit ligt in het stadscentrum en is bereikbaar per auto of taxi.

2. Kan ik de Keesaragutta Tempel het hele jaar door bezoeken?
– Ja, de tempel is het hele jaar door geopend, behalve tijdens de ‘Maha Shivratri’.

3. Is het Salar Jung Museum geschikt voor kinderen?
– Ja, het museum is geschikt voor kinderen. Er zijn verschillende interactieve exposities beschikbaar.

4. Is de Paigah Tombs rolstoeltoegankelijk?
– Ja, de tombs zijn rolstoeltoegankelijk.

5. Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij de Golconda Fort Sound and Light Show?
– Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij de show.

Share the Post:

Related Posts