Bhamo: de perfecte plek voor een off-the-beaten-track vakantie in Myanmar

Myanmar is een land dat steeds meer in de belangstelling staat als toeristische bestemming. De meeste reizigers kiezen vaak voor de bekende en drukkere plaatsen zoals Yangon of Mandalay. Maar als je op zoek bent naar een plek waar je het authentieke Myanmar kunt ervaren en weg kunt van de hordes toeristen, dan is Bhamo de perfecte plek.

Waar ligt Bhamo?

Bhamo is een stad in de noordelijke regio van Myanmar, op ongeveer 186 km ten noordoosten van Mandalay. Het is gelegen aan de oevers van de Ayeyarwady-rivier en het is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de regio.

Hoe kom je er?

Het is mogelijk om met de boot, bus of zelfs het vliegtuig naar Bhamo te reizen. De meeste reizigers kiezen voor de boot of bus omdat dit de goedkoopste opties zijn en je onderweg kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Myanmar.

Wat is er te zien en te doen in Bhamo?

Bhamo is een stad vol cultuur en geschiedenis. Het heeft veel te bieden voor de reiziger die op zoek is naar rust en authenticiteit. Enkele hoogtepunten zijn het Bhamo Fort, de Shwe Kyina-pagode en de lokale markten.

Het Bhamo Fort

Dit historische fort op de heuvel is een belangrijke attractie in de stad. Het is gebouwd door de Shan-chef Sawlon in de late 19e eeuw en diende als bescherming tegen de Britse koloniale machten.

De Shwe Kyina-pagode

Deze pagode is één van de meest bezochte plekken in Bhamo en is gebouwd tijdens de 17e eeuw. Het heeft een gouden koepel en er zijn veel lokale legendes en verhalen verbonden aan de pagode.

De lokale markten

Als je de lokale cultuur op wilt snuiven, ga dan naar één van de vele markten in Bhamo. Hier vind je alles van vers fruit en groenten tot handgemaakte ambachten en souvenirs.

Het Moreh-klooster

Dit boeddhistische klooster ligt iets buiten de stad en is een ideale plek voor reizigers die rust en sereniteit zoeken. Het is gebouwd in de traditionele Myanmar-stijl en er wonen monniken die hun leven wijden aan de boeddhistische leer.

Welke activiteiten kun je ondernemen in Bhamo?

Als je van trektochten en het buitenleven houdt, dan is Bhamo de perfecte plek. Vanuit de stad kun je de heuvels rondom de regio verkennen, die bezaaid zijn met authentieke dorpen en ongerepte natuur.

Hoe is de lokale keuken in Bhamo?

Een bezoek aan Bhamo is niet compleet zonder het proeven van de lokale keuken. Hier vind je vooral gerechten op basis van rijst, noedels en vis, geserveerd met heerlijke lokale specerijen.

De beste tijd om Bhamo te bezoeken

De beste tijd om Bhamo te bezoeken is tussen november en februari, wanneer de temperaturen mild zijn en er weinig kans is op neerslag.

Wat zijn de accommodatiemogelijkheden in Bhamo?

Er zijn verschillende accommodaties in Bhamo, van budgethostels tot luxe hotels. Het is verstandig om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.

Tips voor reizigers naar Bhamo

Als je van plan bent om naar Bhamo te reizen, zorg er dan voor dat je genoeg cash meeneemt omdat er geen ATM’s zijn in de stad. Daarnaast is het handig om muggenafweermiddel mee te nemen en respect te tonen voor de lokale cultuur en tradities.

Conclusie

Bhamo is een onontdekte parel in Myanmar en is de perfecte plek voor reizigers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Met zijn rijke cultuur, prachtige natuur en vriendelijke bevolking, is Bhamo een must-see bestemming voor iedereen die Myanmar bezoekt.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Bhamo?
Bhamo is een stad in de noordelijke regio van Myanmar.
2. Hoe kom ik naar Bhamo?
Het is mogelijk om met de boot, bus of vliegtuig naar Bhamo te reizen.
3. Wat zijn de accommodatiemogelijkheden in Bhamo?
Er zijn verschillende accommodaties in Bhamo, van budgethostels tot luxe hotels.
4. Wat is er te zien en te doen in Bhamo?
Bhamo heeft veel te bieden, waaronder het Bhamo Fort, de Shwe Kyina-pagode en de lokale markten.
5. Wat is de beste tijd om Bhamo te bezoeken?
De beste tijd om Bhamo te bezoeken is tussen november en februari.

Share the Post:

Related Posts