De beste onbekende wandelroutes in Edinburgh

Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland, is een stad van intriges en contrasten. De stad heeft veel te bieden, van historische kastelen tot weelderige parken en tuinen. Maar Edinburgh heeft ook een rijkdom aan ongelofelijke wandelingen die veel toeristen niet kennen. In dit artikel zullen we de beste onbekende wandelroutes in Edinburgh benoemen.

Wandeling door de botanische tuinen van Edinburgh

De botanische tuinen van Edinburgh staan bekend om hun prachtige planten en bloemen. De tuinen zijn een heerlijk rustige plek waar je kunt wandelen en de drukte van de stad kunt ontvluchten. Wandel door de botanische tuinen en ontdek de verscheidenheid aan planten en bloemen uit verschillende delen van de wereld. Dit is een wandeling vol schoonheid en fascinatie.

Wandelroute over de heuvels van Arthur’s Seat

Arthur’s Seat is een van de beroemdste toeristische bezienswaardigheden van Edinburgh. Maar de meeste toeristen bezoeken alleen de heuvel voor het uitzicht over de stad. Een minder bekend pad is om de heuvel te beklimmen en te wandelen over de heuvels. Dit is een route die de schoonheid van Arthur’s Seat verkent, zonder de drukte van de toeristen.

Wandeling door de straten van Stockbridge

Stockbridge is een prachtige wijk in Edinburgh met een unieke charme. Het is een rustige en vriendelijke buurt waar je kunt genieten van prachtige architectuur en lokale winkels. Wandel door de straten van Stockbridge, ontdek prachtige huizen en geniet van lokale koffie- en eettentjes.

Wandeling langs de kust van Edinburgh

De kust van Edinburgh is prachtig en vaak over het hoofd gezien door toeristen. Wandel langs de kust en geniet van de schoonheid van de zee en de rotsen. Je kunt de wandeling beginnen vanuit het centrum van Edinburgh en eindigen bij het mooie dorpje Cramond.

Wandeling door de historische begraafplaatsen van Edinburgh

Edinburgh staat bekend om zijn historische begraafplaatsen. Deze wandeling neemt je mee door de fascinerende graven en monumenten van begraafplaatsen zoals het Greyfriars Kirkyard. Er zijn veel verborgen juweeltjes te ontdekken en bovendien zijn deze begraafplaatsen rustige plekken voor een reflecterende wandeling.

Wandelroute naar de top van Calton Hill

Calton Hill is een prachtig uitzichtpunt in Edinburgh. Er zijn veel toeristen die het uitzicht vanaf de top al hebben gezien. Maar wat veel mensen niet weten is dat er ook een prachtige wandelroute naar de top van Calton Hill loopt. Deze route biedt prachtige uitzichten onderweg naar de top.

Wandeltocht door Dean Village

Dean Village is een pittoresk en historisch dorp in Edinburgh. Wandel door het schilderachtige dorp en ontdek prachtige huizen en historische gebouwen. Deze wandeltour is perfect om Dean Village te verkennen en meer te weten te komen over de geschiedenis van het dorp.

Wandeling door het historische Grassmarket

Grassmarket is een van de meest bekende plekken in Edinburgh, en toch staan de verborgen juweeltjes van deze historische wijk vaak over het hoofd gezien. Wandel door de straten van Grassmarket, verken historische gebouwen en ontdek lokale winkeltjes.

Wandelroute naar de top van Blackford Hill

Blackford Hill is een van de minder bekende uitzichtpunten van Edinburgh, maar biedt een prachtig uitzicht over de hele stad. De wandelroute naar de top van Blackford Hill is een rustige manier om het beste uitzicht van Edinburgh te ontdekken.

Wandeltocht door het historische Leith

Leith is een historische buurt in Edinburgh die vroeger een belangrijke haven was voor de stad. Wandel door de straten van Leith, ontdek historische gebouwen en interessante verzamelingen van lokale kunst.

Wandelroute langs de Water of Leith

De wateren van Leith zijn een verborgen juweeltje binnen Edinburgh. Laat je op deze wandelroute door de natuurlijke landschappen leiden, over weelderige bomen, grasachtige oevers, en kabbelende watervallen.

Wandeling door de Royal Mile

De Royal Mile is een van de bekendste toeristische trekpleisters van Edinburgh. Maar dit betekent niet dat alles er al van ontdekt is. Verken de straten en steegjes van de Royal Mile, ontdek verborgen juweeltjes en lokale winkeltjes op deze bijzondere wandelroute.

Wandeltocht naar Portobello Beach

Portobello Beach ligt aan de rand van Edinburgh en is de perfecte bestemming voor een dagje strand. Wandel op een mooie dag langs de Promenade naar het strand en geniet van de zilte zeelucht.

Wandeling langs de Union Canal

De Union Canal is een prachtig stukje waterwerk in Edinburgh en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Wandel langs de Union Canal en ontdek de rust die deze waterkant biedt.

Als je op zoek bent naar een andere manier om de stad te verkennen, dan zullen deze wandelroutes afwijken van de drukte van de toeristische gebieden en je naar de verborgen juweeltjes van Edinburgh leiden. Mis deze onbekende wandelroutes niet en ervaar de schoonheid van Edinburgh.

Edinburgh heeft veel verborgen juweeltjes die nog door veel toeristen onbekend zijn. De wandelroutes bieden een perfecte kans om de stad te verkennen en te genieten van rustige en minder bekende gebieden. Deze wandelroutes zullen je onderdompelen in de schoonheid van Edinburgh en je in contact brengen met de lokale sfeer. Het ervaren van deze onbekende wandelroutes is een unieke reiservaring.

1. Zijn deze wandelroutes geschikt voor mindervaliden?
– Helaas zijn sommige wandelroutes niet geschikt voor mindervaliden. Het is raadzaam om eerst de wandelroutes te onderzoeken voordat erop uit wordt gegaan.
2. Hoe lang duren deze wandelroutes?
– De tijdsduur van de wandelroutes varieert van 30 minuten tot enkele uren. Zorg ervoor dat je genoeg tijd plant voor de wandelroute die je kiest.
3. Is het veilig om deze wandelroutes ’s avonds te doen?
– Sommige wandelroutes zijn veilig ’s avonds te doen, terwijl anderen minder verstandig zijn. Het is raadzaam om de wandelroutes overdag te doen of om lokale autoriteiten te raadplegen.
4. Is er entree geld voor de wandelroutes?
– De meeste wandelroutes zijn gratis. Aan sommige nationale parken kan entreegeld worden gevraagd.
5. Zijn de wandelroutes gedurende het hele jaar toegankelijk?
– De meeste wandelroutes zijn het gehele jaar toegankelijk. Er zijn echter uitzonderingen, zoals de entree tot sommige begraafplaatsen die later in de middag sluiten. Het is aan te raden dit van te voren te onderzoeken.

Share the Post:

Related Posts