Vakantie Qimei

Het eiland Qimei is een relatief onbekende vakantiebestemming in Taiwan, maar biedt een prachtige mix van natuur, cultuur en gastronomie. Ontdek wat Qimei tot een unieke bestemming maakt en waarom je dit eiland moet bezoeken tijdens je volgende reis naar Taiwan.

Hoe kom je er?

Qimei is te bereiken vanuit Taiwan met een veerboot vanuit de steden Donggang en Keelung. Er zijn meerdere afvaarten per dag en de reistijd varieert van 1 tot 3 uur, afhankelijk van de vertrekplaats en het type veerboot.

Wat te doen op Qimei?

Verken de natuur

Met zijn azuurblauwe zee, witte zandstranden en indrukwekkende rotsformaties biedt Qimei een adembenemende natuurlijke schoonheid. Bezoek de beroemde drie boogstenen bij Sanfu Village en geniet van het uitzicht vanaf de vuurtoren.

Ontdek de lokale cultuur

Qimei heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de Matsu-families die er in de 18e eeuw woonden. Bezoek het Matsu-tempelcomplex en ervaar de traditionele geloofspraktijken van de lokale bevolking. Er zijn ook veel oude huizen en historische monumenten die een bezoek waard zijn.

Proef de heerlijke gerechten

Qimei staat bekend om zijn verse zeevruchten en lokale delicatessen zoals de “abalone” en “shrimp rice”. Probeer de lokale specialiteiten bij een van de vele eetgelegenheden op het eiland en geniet van de culinaire verrassingen.

Waar te verblijven op Qimei?

Er zijn diverse accommodaties op Qimei, variërend van hostels tot hotels en resorts. Boek een verblijf in het Rainbow Guest House en geniet van het prachtige uitzicht op zee vanaf je kamer.

Beste reistijd

De beste tijd om Qimei te bezoeken is van maart tot mei, wanneer het weer mild en droog is en de natuur in bloei staat. Het hoogseizoen is van juni tot augustus, dus houd rekening met de drukte en de hogere prijzen.

Hoe te reizen op het eiland?

Er zijn geen openbaarvervoersvoertuigen op Qimei, maar gelukkig zijn er diverse manieren om het eiland te verkennen, zoals fietsen, scooters en auto’s. Huur een transportmiddel bij het hotel of bij een van de verhuurbedrijven op het eiland.

De praktische informatie van Qimei

– Valuta: Nieuwe Taiwan-dollar (TWD)
– Officiële taal: Mandarijn Chinees
– Tijdzone: UTC + 8
– Belangrijke telefoonnummers: Politie: 110; Medische dienst: 119

Conclusie

Qimei is een bijzondere vakantiebestemming die een unieke mix van natuur, cultuur en gastronomie biedt. Verken prachtige stranden en rotsformaties, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en proef heerlijke gerechten. Neem een ​​ferry vanuit Taiwan en ontdek dit verborgen juweeltje in de Oost-Chinese Zee.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de veerbootkosten van Taiwan naar Qimei?
– De veerbootkosten variëren per seizoen en maatschappij, maar gemiddeld kosten ze NT$ 400-500 (ongeveer € 10-12).

2. Is het veilig om op Qimei te reizen als soloreiziger?
– Ja, Qimei is een veilige bestemming voor soloreizigers. Er is weinig criminaliteit en de lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam.

3. Kan ik Engels spreken op Qimei?
– Hoewel Engels niet wijdverbreid wordt gesproken op Qimei, is het mogelijk om te communiceren met basiswoordenschat en -zinnen.

4. Wat is het beste vervoermiddel op het eiland?
– Het huren van fietsen, scooters of auto’s is het meest praktisch om het eiland te verkennen.

5. Zijn er vakantiehuizen beschikbaar om te huren op Qimei?
– Ja, er zijn verschillende vakantiehuizen en Airbnb-accommodaties beschikbaar op Qimei.