Vakantie Taiwan

Taiwan is een prachtig eiland gelegen in Oost-Azië, met een unieke mix van Chinese en Japanse culturen. Het biedt reizigers een onvergetelijke ervaring van gastronomie, natuurlijke schoonheid, traditionele festivals en moderne lifestyle. In dit artikel zullen we samen een kijkje nemen in deze fascinerende bestemming en hoe je kunt genieten van een avontuurlijke vakantie in Taiwan.

Het verkennen van Taipei

De hoofdstad Taipei ligt in het noorden van het eiland en is een dynamische en bruisende stad. Er is hier zoveel te zien en te doen, van de Taipei 101 (een 508 meter hoog gebouw) tot de prachtige tempels, markten en musea. Bezoek ook de prachtige stadsparken en loop door de smalle steegjes met lokale winkeltjes en restaurants.

De Taipei 101 bezoeken

De Taipei 101 is een iconisch uitzichtpunt van de stad. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en een absolute must-see. Er is ook een winkelcentrum op de onderste verdiepingen waar je allerlei souvenirs en heerlijk eten kunt vinden.

De Longshan Tempel verkennen

De Longshan Tempel is een van de mooiste tempels in Taipei en dateert uit 1738. Deze tempel is open om te bezoeken en er worden ceremonieën gehouden in de avonduren. Maak een wandeling rond de tempel en bewonder de gouden beelden en prachtige architectuur.

Wandel in de Taroko Canyon

De Taroko Canyon is gelegen in het oosten van Taiwan en is ook wel bekend als de “Grand Canyon van Taiwan”. Het is een van de beste plekken om de adembenemende natuurlijke schoonheid van Taiwan te ervaren. Maak een wandeling door de Taroko Kloof, de Baiyang waterval, of de Qingshui Cliff.

De Taroko Kloof wandeling

De Taroko Kloof wandeling is de meest populaire wandeling in de Taroko Canyon. Het is een wandeling van 2,5 km en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de wandeling loop je langs de beek en zie je prachtige rotswanden, watervallen en meren.

De Baiyang waterval verkennen

De Baiyang waterval is de hoogste waterval in Taiwan en ligt in het Taroko National Park. Het is een korte wandeling van ongeveer 1 kilometer, maar je kunt ook de 3 kilometer lange Baiyang waterval wandeling doen voor een spectaculair uitzicht op de waterval.

Het ervaren van de nachtmarkt in Tainan

Als je op zoek bent naar heerlijk eten, cultuur en nachtleven, dan is Tainan een must-visit bestemming in Taiwan. Het staat bekend om zijn nachtmarkten, tempels en historische plekken. Geniet van de lokale delicatessen en ervaar de sfeer van het Taiwanese nachtleven.

De bloemenmarkt verkennen

De bloemenmarkt is een geweldige plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in bloemen en planten. Het is het grootste bloemen- en plantencentrum van Taiwan en heeft een fascinerende verscheidenheid aan tropische bloemen.

De Shennong street nachtmarkt

De Shennong Street Nachtmarkt is een bekende nachtmarkt in Tainan. Hier vind je een overvloed aan kraampjes die traditionele Taiwanese gerechten verkopen, zoals oesteromelet, stinky tofu en bubble tea.

Conclusie

Taiwan is een bestemming met een unieke mix van Chinese en Japanse culturen en een adembenemende natuurlijke schoonheid. Een bezoek aan Taipei, Taroko Canyon en Tainan biedt de perfecte balans tussen stedelijke en natuurlijke ervaringen. Vergeet ook niet om de heerlijke Taiwanese gerechten te proberen en de lokale markten te bezoeken voor een echt unieke ervaring.

Veelgestelde vragen

Is Taiwan veilig om te reizen?

Ja, Taiwan is over het algemeen een veilige bestemming voor reizigers. Het eiland staat bekend om zijn lage criminaliteitscijfers en veilige omgeving. Net als bij elke reis, is het echter belangrijk om rekening te houden met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, zoals letten op je bezittingen en veiligheidswaarschuwingen te volgen.

Welke valuta wordt er gebruikt in Taiwan?

De valuta die in Taiwan wordt gebruikt, is de nieuwe Taiwanese dollar (NTD). Bijna alle hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards, maar het is altijd handig om contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven.

Wat moet ik inpakken voor mijn reis naar Taiwan?

Taiwan heeft een vochtig en tropisch klimaat, dus het is belangrijk om lichte en ademende kleding mee te nemen. Vergeet niet om goede wandelschoenen en een regenjas mee te nemen als je van plan bent om de natuurlijke schoonheid van Taiwan te verkennen.

Is het gemakkelijk om te communiceren met de lokale bevolking?

De meeste Taiwanese mensen spreken Mandarijn, maar er zijn ook veel mensen die Engels spreken, vooral in de toeristische gebieden. Het is altijd handig om een vertaal-app bij de hand te hebben als je een andere taal spreekt.

Moet ik een visum aanvragen om naar Taiwan te reizen?

Voor veel Europese en Amerikaanse reizigers is een visum niet nodig als je minder dan 90 dagen in Taiwan blijft. Controleer echter altijd de visumvereisten voordat je vertrekt.