Vakantie Batticaloa

Als je op zoek bent naar een minder bekende vakantiebestemming in Sri Lanka, dan is Batticaloa zeker een plek om te overwegen. Dit stadje aan de oostkust van Sri Lanka is een verborgen pareltje dat je echt niet mag missen. Hieronder vind je wat meer informatie over wat Batticaloa te bieden heeft.

Wat is er te doen in Batticaloa?

De Lagune van Batticaloa

Een van de belangrijkste attracties van Batticaloa is de prachtige lagune. Boottochten en kajakken zijn populaire activiteiten in deze omgeving. Je kunt zelfs naar de monding van de lagune varen en genieten van een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan.

Kunnathur Murugan Tempel

Een andere bezienswaardigheid is de Kunnathur Murugan Tempel, ook wel bekend als de “Kandaswamy Tempel”. Het is een van de meest bezochte hindoeïstische tempels in Sri Lanka en het belangrijkste religieuze centrum van Batticaloa.

Fort van Batticaloa

Het Fort van Batticaloa werd gebouwd door de Portugezen in de 16e eeuw en later uitgebreid door de Nederlanders en Britten. Het is een historische bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Batticaloa.

Pasikudah Beach

Pasikudah Beach ligt op ongeveer 35 km van Batticaloa en is een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Het is een populaire plek om te zwemmen, zonnebaden en snorkelen.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om Batticaloa te bereiken is via de luchthaven van Colombo. Vervolgens kun je de trein nemen naar Batticaloa of een privé-auto huren.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Batticaloa is het hele jaar door goed te bezoeken, maar de beste maanden zijn van mei tot september.

Waar kun je verblijven?

Er zijn veel accommodaties in Batticaloa. Van budgetvriendelijke guesthouses tot luxe resorts. Een van de beste opties is het Pasikudah resort en spa.

Kan Batticaloa ook bezocht worden met kinderen?

Absoluut! Er zijn genoeg kindvriendelijke activiteiten zoals zwemmen, boottochten en snorkelen.

Is Batticaloa veilig voor toeristen?

Ja, Batticaloa is een veilige plek voor toeristen en er zijn geen grote veiligheidsproblemen.

Kun je in Batticaloa goed eten?

Ja, Batticaloa heeft een aantal geweldige lokale restaurants waar je heerlijk kunt eten. Probeer zeker eens de lokale gerechten zoals lamprais (rijst met kip of vis en verschillende groenten in bananenbladeren gekookt) en watalappan (een soort pudding met kokosmelk).

Hoe lang moet je in Batticaloa blijven?

Een verblijf van 2 tot 3 dagen is genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken en van de prachtige natuur te genieten.

Batticaloa is een verborgen pareltje in Sri Lanka dat het ontdekken meer dan waard is. Plan je reis en beleef hier een onvergetelijke vakantie.