Vakantie Mexico-Stad

Mexico-Stad; de thuisbasis van heerlijke street food, eeuwenoude tempels en prachtige kunst. Een stad zo divers en levendig dat het ontdekken ervan een van de meest spannende reisavonturen is die je kunt beleven. Hier zijn 15 redenen waarom Mexico-Stad het waard is om aan je bucketlist toe te voegen.

Levendige Buurten

Verken de artistieke straten van Condesa of de bruisende nachtclubs in Roma. Of geniet van de oude Azteekse architectuur in de buurt van Coyoacán.

Hemels Eten

Verwacht gastronomische hoogstandjes zoals tortas en tamales met mole. Probeer de heerlijke Michelada voor een unieke smaakbeleving.

Historische Centra

De stadsmuren van Tenochtitlan, de Zócalo (Central Square), en de prachtige tempel van Templo Mayor is slechts het topje van de ijsberg van de rijke geschiedenis van Mexico-Stad.

Museumparadijs

Geniet van een enorme hoeveelheid aan musea, zoals het Frida Kahlo Museum, het Museum voor Moderne Kunst en het Antropologie Museum. Er is voor elk wat wils!

Adembenemende Straten

Loop door langgerekte straten, versierd met muurschilderingen van enkele van Mexico’s meest prominente kunstenaars.

Prachtige Paleizen

Bezoek het Palacio de Bellas Artes, een paleis dat de culturele identiteit van Mexico omarmt. Geniet van de prachtige architectuur en bewonder de muurschilderingen van enkele van Mexico’s beroemdste kunstenaars.

Kleurrijke Wijken

Onderzoek de rijke kleuren van de wijk La Roma, die zich op het kruispunt bevindt tussen traditionele leven en moderniteit.

Brandende Passie

Mexico-Stad is een metropool vol passie, en dat geldt zeker voor het nachtleven. Wandel langs de straten van Zona Rosa of het historische centrum en ontdek het bruisende nachtleven.

Artistieke Meesterwerken

Van traditionele etnische kunst tot de straatkunst en hedendaagse kunst in de musea, Mexico-Stad heeft een ongekende artistieke aanwezigheid die je niet mag missen.

Traditionele Ambachten

Breng een bezoek aan de marktjes en vind authentieke Mexicaanse ambachten en souvenirs om mee naar huis te nemen.

Uitstekende Accommodaties

Van budget tot vijf sterren, Mexico-Stad heeft accommodaties voor elke smaak en budget.

Lokale Evenementen

Bijwonen van een lokaal festival geeft je een echte indruk van het authentieke Mexicaanse leven. Bezoek het Día de Los Muertos of het Lucha Libre (Mexicaans worstelen).

Heilige Plaatsen

Verken de bekende kathedraal van de stad, de Basílica de Guadalupe.

Broeierige Omgeving

Mexico-Stad wordt omgeven door bergen en is gehuld in een rokerige vlakte. Bewonder het adembenemende uitzicht vanuit een van de vele rooftop bars.

Warme, Vriendelijke Mensen

Van de vriendelijke volgers op de straten tot de behulpzame werknemers in de restaurants, de mensen van Mexico-Stad zijn uiterst gastvrij. Geniet van de uitstekende gastvrijheid die de stad te bieden heeft.

Als je op zoek bent naar een opwindende reiservaring, dan is Mexico-Stad de juiste bestemming voor jou. Het heeft genoeg te bieden voor elke reiziger en geeft je de mogelijkheid om een uniek deel van de Mexicaanse cultuur te ervaren.

Veelgestelde vragen

1. Welke taal spreken de mensen in Mexico-Stad?
Elke lokale bevolking spreekt Spaans, hoewel veel mensen, vooral in toeristengebieden, ook Engels spreken.

2. Is Mexico-Stad een veilige bestemming voor reizigers?
Mexico-Stad is veilig voor reizigers als je je bewust bent van je omgeving en normale veiligheidsvoorwaarden in acht neemt. Als je de reisadviezen van je overheid raadpleegt, ben je helemaal op de hoogte.

3. Wat is de beste tijd om Mexico-Stad te bezoeken?
De stad kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd is tussen maart en mei. De zomermaanden kunnen behoorlijk heet worden en de winter kan wat kouder zijn.

4. Is het gemakkelijk om in Mexico-Stad rond te reizen?
Mexico-Stad heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk van metro’s, bussen en taxi’s. Het is ook gemakkelijk om een ​​privétour te regelen.

5. Is het gebruikelijk om fooien te geven in Mexico-Stad?
Ja, het is gebruikelijk om fooi te geven, vaak 10-20% van de totale rekening in restaurants en 20 pesos per nacht in hotels.