Mexico

Mexico is een land in centraal Amerika wat in spring break dienst doet voor Amerikanen om eens goed te feesten. Niet verwonderlijk gezien de prachtige stranden, het heerlijke weer en de vriendelijke Mexicanen. Er wonen bijna 115 miljoen mensen in Mexico waarvan het grootste deel in enorme steden woont. Zo heeft Mexico één van de meest dichtbevolkte gebieden op Tokio na.

De taal die officieel wordt gesproken in Mexico is het Spaans. Het is daarmee het grootste Spaanstalige land ter wereld. Er is tevens een minderheid van 10% in Mexico die Indiaanse talen spreekt.

De hoofdstad van Mexico is Mexico-stad. In de stad zelf wonen ruim 8,9 miljoen mensen. In de agglomeratie Mexico-stad wonen ruim 20 miljoen mensen. De stad is één van de grootste steden ter wereld.

Bezienswaardigheden in Mexico

Yucatán is een schiereiland van Mexico met een aantal populaire trekpleisters. Zo vind je er een Maya-stad, Cobá, welke ruïnes heeft langs Lago Cobá en Lago Macanxoc. Twee prachtige meren die je beslist gezien moet hebben! Playa del Carmen is een populaire bestemming voor strandgangers. Het is een schitterende badplaats met mogelijkheden om te duiken en prachtige Maya bouwwerken. De piek van Orizaba is de hoogste berg van Mexico. Het is een vulkanische berg van 5,6 kilometer hoog met een krater die is bedekt met sneeuw. Als je houdt van klimmen dan is deze berg beslist een uitdaging. Niet zo’n klimgeit? Je kunt ook prima wandelen in de omgeving van de berg.

Stranden Mexico

Mexico heeft een aantal fantastische stranden die behoren tot de mooiste ter wereld. Het Playa del Norte heeft prachtig helder water en fijn zand wat lijkt op poeder. De palmbomen rond het strand maken het plaatje helemaal compleet.

Akumal Beach is iets rustiger. Je vindt er in het weekend regelmatig locals. Een prachtig rif maakt dit strand zeer geschikt om heerlijk te snorkelen en schildpadden te bekijken.

Playa del Amor is een mooi strand wat perfect geschikt is om lekker te zonnebaden en te zwemmen. Snorkelen is bij dit strand niet ideaal omdat het water iets ruwer is.

Nuevo Vallarta Beach is een strand wat zich kilometers uitstrekt. Je kunt er bijna onbeperkt wandelen. Zeer geschikt voor een dagje aan het strand met het gehele gezin. Voor de kinderen is het een perfecte zee om rustig te kunnen surfen.

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd voor Mexico loopt van december t/m maart. De gemiddelde temperatuur ligt in deze periode rond de 28 graden en er is vrijwel geen regen. Mexico heeft een gevarieerd landschap waardoor het klimaat op andere plekken net iets anders kan zijn. Echter, over het algemeen kan je tussen december en maart prima op vakantie in geheel mexico.

Vakantie Sri Lanka boeken lezen, of meer over Mexico