Vakantie Astana

Astana, de hoofdstad van Kazachstan, heeft zich ontwikkeld van een kleine provinciestad tot een sprankelende metropool. Het biedt toeristen een unieke ervaring om de rijke geschiedenis en cultuur van Kazachstan te ontdekken. Deze opkomende reisbestemming biedt een perfecte mix van traditionele en moderne attracties die uw vakantie onvergetelijk zullen maken. In dit artikel zullen we u alles vertellen over de topattracties, activiteiten en tips voor reizen naar Astana.

Astana bevindt zich in het noorden van Kazachstan, aan de rivier de Ishim. Het is gelegen in de Central Steppe-regio van Centraal-Azië.

Astana heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de negentiende eeuw, toen het een kleine fortstad was. In 1997 werd het de hoofdstad van Kazachstan en beleefde sindsdien een enorme groei en ontwikkeling. Astana onderging een grondige transformatie en werd een moderne en kosmopolitische stad met een combinatie van traditionele en moderne architectuur.

1. Bayterek Tower

Bayterek Tower, een iconisch symbool van Astana, is een 97 meter hoge toren die het einde van het oude en het begin van het nieuwe Astana symboliseert. Vanaf het observatiedek op de top van de toren kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de stad.

2. Khan Shatyr Entertainment Center

Khan Shatyr Entertainment Center is een ultramodern winkelcentrum, ontworpen in de vorm van een nomadentent. Het biedt bezoekers een unieke shopping en entertainment ervaring, met merken van over de hele wereld en een keur aan restaurants, amusement en recreatieve activiteiten.

3. Nur-Astana Moskee

Nur-Astana Moskee is een van de grootste en meest indrukwekkende moskeeën ter wereld. Het heeft de grootste koepel van alle moskeeën ter wereld en biedt plaats aan maximaal 5000 mensen.

4. Astana Opera

Astana Opera is een ultramodern operagebouw dat de toon zet voor culturele activiteiten in de stad. De opera biedt regelmatig voorstellingen van wereldklasse, van opera en ballet tot klassieke muziekconcerten.

5. Palace of Peace and Reconciliation

Het Palace of Peace and Reconciliation is een indrukwekkend Tsjechisch glazen piramidevormig gebouw, en is een unieke ontmoetingsplaats voor de wereldreligies en culturen. Het nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan vredesactiviteiten en biedt een uitgebreid scala aan evenementen en tentoonstellingen.

6. Hazrat Sultan Moskee

De Hazrat Sultan moskee is een parel van islamitische architectuur, die een bewonderenswaardig voorbeeld is van de oude Perzische en Seltsjoekse stijlen.

1. Bezoek de Centrale Moskee

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur, mag u het bezoek aan de Centrale Moskee in Astana niet missen. U kunt hier genieten van prachtige glas-in-loodramen en ingewikkelde mozaïeken.

2. Winkel in Mega Astana Mall

Mega Astana Mall is het grootste winkelcentrum van de stad. U kunt er terecht voor designermerken, high street fashion en allerlei soorten gadgets.

3. Ga naar het Duman Aquarium

Het Duman Aquarium is een van de grootste aquaria van Centraal-Azië en biedt een levendige en diverse collectie van zeedieren uit verschillende delen van de wereld.

4. Doe mee aan een Rondleiding door de Stad

Er zijn tal van tours beschikbaar in Astana om u te helpen de bezienswaardigheden te verkennen en de rijke geschiedenis en cultuur van de stad te ontdekken.

5. Bezoek Astana Expo

Astana Expo biedt u de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid, energiebesparing en technologie te verkennen. Hier vindt u een prachtige mix van creativiteit, innovatie en ideeën voor de toekomst.

– Astana heeft een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, dus zorg ervoor dat u de juiste kleding meeneemt, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u reist.
– Het is handig om Russische en Kazachse woorden te leren voor basiscommunicatie in Astana.
– Plan uw accommodatie en excursies vooraf om uw reis soepel te laten verlopen.
– Het openbaar vervoer in Astana is goed ontwikkeld en is een goedkope optie om de stad te verkennen.
– Probeer de traditionele Kazachse gerechten zoals Beshparmak en Kuurdak te proeven die u nergens anders ter wereld kunt krijgen.

Astana is een prachtige vakantiebestemming die u zeker niet mag missen als u een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, moderne architectuur en gastronomie. Het is een unieke mix van traditionele en ultramoderne attracties die u een onvergetelijke reiservaring zullen bezorgen.

1. Welke is de beste tijd van het jaar om Astana te bezoeken?

Het beste moment om Astana te bezoeken is tijdens de zomermaanden van juni tot september, omdat het weer ideaal is om de stad te verkennen.

2. Wat zijn enkele van de meest interessante musea in Astana?

Er zijn tal van fascinerende musea in Astana, waaronder het Nationaal Museum van Kazachstan, het Korgalzhyn State Nature Reserve Museum en het Astana Museum of Modern Art.

3. Welke zijn de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden in Astana?

De voornaamste religieuze bezienswaardigheden zijn de Nur-Astana Moskee, de Hazrat Sultan Moskee en de Centrale Moskee.

4. Kan ik wandeltochten maken in Astana?

Ja, er zijn tal van wandeltochten beschikbaar om de stad te verkennen, en het is een geweldige manier om in contact te komen met de geschiedenis en cultuur van de stad.

5. Wat zijn enkele van de traditionele Kazachse gerechten die ik moet proberen in Astana?

Enkele van de traditionele gerechten die u moet proberen zijn Beshparmak, Kuurdak, Pilaf en Shashlyk.