Cuba

In het Caribisch gebied vind je het zeer fraaie eiland Cuba. Een lang gerekt eiland met een gezellige bevolking. Op Cuba wonen ruim 11 miljoen mensen verspreid op een oppervlakte van bijna 100.000 vierkante kilometer. Ter vergelijking, in Nederland wonen 17 miljoen mensen op ongeveer 38.000 vierkante kilometer. Wat veel mensen niet weten is dat Cuba een zeer ontwikkeld land is. Vaak staat het communisme centraal wanneer het over Cuba gaat, maar wist je dat het land een alfabetiserings graad heeft van 99,8%? En dat het sterftecijfer onder kinderen aanzienlijk lager is dan in ontwikkelde landen?

In Cuba is Spaans de officiële taal. Het is een Caribische vorm van het Spaans wat heel veel lijkt op het Spaans wat gesproken wordt op de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico.

Havana is de hoofdstad van Cuba en een bezienswaardigheid op zich. In deze stad wonen ruim 2 miljoen inwoners. Het is een zeer levendige stad die meer dan de moeite waard is om te bezoeken!

Bezienswaardigheden op Cuba

Als je naar Cuba gaat ga je onder andere voor het heerlijke weer. Cuba heeft echter nog veel meer te bieden dan enkel het mooie weer. Zo is het de moeite waard om te kijken op Plaza de la Revolucion. Dit is het plein waar Fidel Castro zijn lange toespraken hield. Ook staat er een beeld van de nationale held Jose Marti. Voor meer informatie over de geschiedenis van Cuba is het de moeite waard om naar het Museo de la Revolucion te gaan. Dit is het paleis waar alle oud presidenten hebben gewoond. Hier kan je onder andere oude legervoertuigen bekijken en documenten zien van de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog.

Stranden op Cuba

Cuba staat onder andere bekend om haar prachtige stranden. Bij ongeveer 95% van de stranden vind je geen accommodatie. De wat grotere kustplaatsen zoals Havana, Holguin en Varadero zijn de meer ontwikkelde plaatsen. Hier vindt je dan ook vee; van de toeristen terug. Wanneer je een stukje rijdt dan kom je prachige en rustige stranden tegen.

Aan de westkust en het midden van Cuba zijn hotels en resorts wat kleiner en de stranden een stuk minder bevolkt. Je kunt hier zelfs mooie bungalows direct aan het strand boeken.

CubaHet strand van Santa Lucia leent zicht uitermate goed voor snorkelen en zonnen op het prachtige strand. Je vindt hier een koraalrif en een wit zandstrand van ongeveer 20 kilometer lang.

Voor een unieke ervaring kan je vliegen naar Cayo Largo, het grootste eiland van zeker 300 eilandjes. Je vindt er zeer helder blauw water en uitgerekte witte zandstranden.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd voor Cuba valt buiten de standaard vakantietijden van Nederland. Je kunt Cuba het beste aandoen van november t/m april. November is een geweldige maand om door Cuba te reizen door de warmte én de droogte. De meeste neerslag valt op Cuba tussen mei en oktober.

De temperatuur op Cuba schommelt het gehele jaar door rond de 27 graden met een ondergrens van 25 en een maximum van 31 graden. Lekker warm dus!

Vakantie Dominicaanse Republiek boeken lezen, of meer over Cuba