Curaçao

Het derde eiland in het ABC-eilanden rijtje is het prachtige Curaçao. Dit caribische eiland is het grootste van de kleine Antillen. Er wonen bijna 150.000 mensen waarvan het grootste gedeelte (80%) het katholieke geloof aanhangt.

Net zoals de andere eilanden van de kleine Antillen wordt er zowel Nederlands als Papiaments gesproken. Deze taal is een Creoolse welke is gebaseerd op het Portugees met onder andere invloeden uit het Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaans.

De grootste stad en tevens de hoofdstad van Curaçao is het kleurrijke Willemstad. Dit was voorheen ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen zoals Amsterdam dit voor Nederland is. In Willemstad wonen ruim 140.000 mensen.

Bezienswaardigheden Curaçao

Natuurlijk is Willemstad een trekpleister op zich waar je moet zijn geweest. Het historische centrum staat tevens op de Werelderfgoedlijst. Ook leuk om te bezoeken is de Koniging Emmabrug.  Het is een gemotoriseerde pontonbrug in het centrum van Willemstad. De brug meet 168 meter en is de enige drijvende draaibrug gemaakt van hout ter wereld. Als een boot de brug moet passeren dan vaart de brugwachter de gehele brug naar de kant. Een begrip op het mooie eiland is Captain Goodlife. (Te vinden aan het Boca Santa Cruz strand) Deze gemotoriseerde watertaxi brengt je naar de mooie en beschutte plekjes op en rond het eiland waar je normaal gesproken niet komt!

Stranden Curaçao

Playa Kalki is een zeer mooi zandstrand wat, zoals de naam doet vermoeden, omgeven is door klippen van kalksteen. Bij het strand kan je prima snorkelen. Niet al te lang geleden is het strand gerenoveerd door er extra zand op te spuiten.

CuraçaoWestpunt Beach is geen strand om de hele dag te zonnen of te zwemmen, maar is zeker de moeite waard om te bekijken. De visvangst van de dag wordt hier aan land gebracht. Het strand is een kiezelstrand.

Grote Knip is een fantastisch strand om te zonnen en te zwemmen. Het strand is erg in trek bij de locals van Curaçao. Velen beschouwen dit strand als de mooiste omgeving van Curaçao.

Kleine Knip is net als Grote knip populair bij de lokale bevolking. Het strand kan in het weekend zeer druk zijn.

Playa Jeremi is een wat intiemer strand maar met fantastisch helder water. Er is echter weinig bescherming tegen de zon en er zijn verder geen faciliteiten te vinden bij dit strandje.

Boca Santa Cruz is een strand waar de locals graag vertoeven. Een mooi strand met een zeer leuke attractie; Captain Goodlife. Met Captain Goodlife kan je een boottocht maken.

Beste reistijd Curaçao

De optimale reistijd voor Curaçao, en de Nederlandse Antillen in het algemeen zijn de maanden januari t/m april. In deze maanden is de temperatuur rond de 30 graden maar valt tevens de minste regen. Van juni tot augustus valt de meeste regen maar zijn de temperaturen vaak ook het hoogst en kan het tot wel 35 graden worden.

 

Vakantie Cuba boeken lezen, of meer over Curacao