Bazel zonder budget: Hoe je kunt genieten van deze stad zonder de bank te breken!

Bazel is een charmante stad, gelegen aan de Rijn en omgeven door bergen. De stad heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Het is echter ook een van de duurste steden ter wereld, en velen worden afgeschrikt door de hoge prijzen. Maar maak je geen zorgen, het is mogelijk om van Bazel te genieten zonder de bank te breken. Hier zijn enkele tips om te besparen op je reis naar Bazel.

Hoe kom ik naar Bazel?

Een van de beste manieren om geld te besparen op reizen is door te zoeken naar goedkope vluchten. Basel-Mulhouse-Freiburg Airport is de belangrijkste luchthaven in de regio en biedt vluchten van en naar veel Europese steden. Door van tevoren online te boeken kun je flink wat geld besparen.

Overnachting in Bazel

Overnachting is vaak een van de grootste kostenposten op een reis. Maar ook hier zijn er manieren om te besparen. Er zijn verschillende hostels in Bazel waar je kunt overnachten voor een redelijke prijs. Ook biedt Airbnb een breed scala aan accommodaties, van eenvoudige kamers tot hele appartementen. Door buiten het stadscentrum te verblijven kun je vaak nog goedkopere opties vinden.

Victoriaanse huizen

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Bazel zijn de Victoriaanse huizen. Deze prachtige gebouwen werden in de 19e eeuw gebouwd en zijn nog steeds een indrukwekkend gezicht. Het is gratis om ze te bekijken en te bewonderen vanaf de straat.

Gratis musea

Bazel heeft een groot aantal musea, waaronder het Kunstmuseum, het Historisch Museum en het Museum Tinguely. Het goede nieuws is dat veel van deze musea een gratis dag hebben. Het Historisch Museum is bijvoorbeeld gratis toegankelijk op woensdagmiddagen en het Museum Tinguely biedt gratis toegang op de eerste zondag van de maand.

Vogelpark

Vogelpark is een uniek park in Bazel met meer dan 60 verschillende vogelsoorten. Het is gratis toegankelijk en biedt een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin.

MUNKA-fabriek

De MUNKA-fabriek is een oude fabriek die is omgebouwd tot een cultureel centrum. Het biedt gratis tentoonstellingen, concerten en andere culturele evenementen. Dit is een geweldige manier om te genieten van de lokale cultuur zonder geld uit te geven.

Botanische tuin

De botanische tuin in de stad is een geweldige plek om wat tijd door te brengen. Het is gratis en biedt meer dan 7500 verschillende plantensoorten. Het is een rustige en vredige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Markten

Bazel heeft verschillende markten die vers voedsel, bloemen en ambachtelijke producten verkopen. Hier kun je rondlopen en genieten van de lokale sfeer. Het is ook een geweldige manier om lokale producten te kopen zonder veel geld uit te geven.

Wandeltochten

Een wandeltocht door de stad kan een geweldige manier zijn om Bazel te verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leiden. Het kost niets en geeft je een mooie gelegenheid om te genieten van de stad.

Tram

Een andere manier om Bazel te verkennen is door de tram te nemen. In tegenstelling tot veel Europese steden is de tram in Bazel vrij goedkoop en biedt het een handige manier om je te verplaatsen. Je kunt een dagkaart kopen voor meerdere ritten, wat een goedkopere optie is als je van plan bent veel te reizen.

Lokaal eten

In Bazel vind je allerlei soorten eten en drinken. Als je wilt besparen, is het het beste om te zoeken naar lokale specialiteiten in plaats van te kiezen voor internationale ketens. Kaasfondue, rösti, Zwitserse chocolade en lokale wijnen zijn betaalbaarder en helpen je het lokale karakter van de stad te ontdekken.

Picknicken

Een picknick in een van de parken van Bazel is een aangename en betaalbare manier om van het landschap te genieten. Je kunt zelf eten en drinken meenemen of lokaal voedsel kopen op een van de markten.

Gratis fietsen

Bazel biedt gratis fietsen aan om te huren. Dit is een geweldige manier om de stad op een andere manier te bekijken en te genieten van de omgeving. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar en je kunt een fiets huren bij een van de vele fietsenstallingen in de stad.

Zwemmen in de Rijn

Zwemmen in de Rijn is een populaire en goedkope activiteit in de zomer. Het water is schoon en helder en biedt een aangename manier om af te koelen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en te zwemmen in de aangewezen gebieden.

Conclusie

Bazel is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur en je hoeft geen fortuin uit te geven om ervan te genieten. Met deze tips kun je een geweldige tijd hebben in de stad zonder de bank te breken.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn enkele van de goedkopere manieren om van en naar Basel-Mulhouse-Freiburg Airport te reizen?
2. Waar vind ik de beste deals voor hostels in Bazel?
3. Wat zijn enkele van de andere gratis musea in Bazel?
4. Kan ik de MUNKA-fabriek het hele jaar door bezoeken?
5. Zijn er bepaalde tijden van het jaar waarin het gemakkelijker is om goedkope vluchten te vinden naar Bazel?

Share the Post: