7 redenen waarom Nairobi een ideale tussenstop is op je Keniaanse safarireis.

Kenia staat bekend om zijn indrukwekkende wildparken, maar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, wordt vaak vergeten als reisbestemming. Toch is Nairobi een ideale tussenstop op je Keniaanse safarireis en hier zijn zeven redenen waarom.

1. Nairobi National Park

Het Nairobi National Park is uniek omdat het zich direct naast de stad bevindt. Het park beslaat 117 vierkante kilometer en biedt onderdak aan meer dan 100 soorten dieren, waaronder leeuwen, neushoorns, giraffen en cheeta’s. Het is de perfecte manier om alvast in de stemming te komen voor je Keniaanse safari.

2. Sheldrick Wildlife Trust

Voor degenen die graag wilde dieren willen zien in de stad zelf, is het bezoeken van de Sheldrick Wildlife Trust een must. Hier vindt je babyolifanten die wees zijn geworden en worden verzorgd door de stichting voordat ze weer worden uitgezet in de natuur. Je kunt hier leren over het werk van de stichting en de olifanten van dichtbij bewonderen.

3. Bomas of Kenya

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Kenia, dan is het bezoeken van Bomas of Kenya een aanrader. Hier kun je traditionele Keniaanse dansen bekijken en allerlei handwerk kopen, van sieraden tot kleding.

4. Nairobi National Museum

Het Nairobi National Museum biedt prachtige tentoonstellingen over Keniaanse wetenschap, geschiedenis en cultuur. Je kunt hier alles leren over de vroege mens in Kenia, de flora en fauna van Kenia en de verschillende stammen die in het land leven.

5. Karen Blixen Museum

Fans van Out of Africa zullen het Karen Blixen Museum niet willen missen. Het museum bevindt zich in het huis waar Karen Blixen, de auteur van het boek, woonde. Het huis is nu een museum en geeft een kijkje in het leven van Karen Blixen en hoe het leven in Nairobi was in de jaren 20 van de vorige eeuw.

6. Nairobi Giraffe Centre

Houd je van giraffen? Dan is het Nairobi Giraffe Centre de perfecte plek voor jou. Hier kun je oog in oog staan met de langnekken en ze zelfs voeren. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

7. Heerlijk eten en drinken

Als grootste stad van Kenia biedt Nairobi een enorme verscheidenheid aan restaurants en bars. Van traditioneel Keniaans eten tot internationale gerechten, er is voor ieder wat wils. Probeer vooral ook de Keniaanse koffie en de lokale bieren.

Nairobi is meer dan alleen een tussenstop op weg naar je Keniaanse safari. Het is een levendige stad vol met cultuur, geschiedenis en wilde dieren. Voeg daarbij de heerlijke keuken en het is duidelijk dat Nairobi een bezoek waard is.

Als je meer wilt weten over Nairobi en Kenia kun je terecht op de website van Reisver.nl, je kunt hier ook de leukste accommodaties boeken voor je tussenstop in Nairobi.

Share the Post:

Related Posts