Vakantie Nairobi

Als hoofdstad van Kenia is Nairobi de poort naar de rest van het land. De stad biedt een interessante mix van moderne ontwikkeling en traditionele cultuur. Of je nu in de stad blijft of de omgeving verkent, Nairobi heeft voor elke reiziger iets te bieden.

Geschiedenis van Nairobi (H2)

Nairobi heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot begin 1900, toen Nairobi werd gesticht als een klein station voor de spoorweg van Mombasa naar Kampala. De stad groeide snel en werd in 1963 de hoofdstad van het onafhankelijke Kenia.

Bezienswaardigheden (H2)

Nationaal park Nairobi (H3)

Het Nationaal Park Nairobi ligt op slechts 7 kilometer van het stadscentrum. Hier kun je genieten van een safari en enkele inheemse diersoorten spotten, zoals giraffen, leeuwen, buffels en neushoorns. Dit is de enige plaats ter wereld waar je wilde dieren kunt zien met een metropool op de achtergrond.

David Sheldrick Wildlife Trust (H3)

David Sheldrick Wildlife Trust is een weeshuis voor babyolifanten en neushoorns. Het is gelegen in het Nationaal Park Nairobi en biedt bezoekers de kans om de dieren van dichtbij te bekijken. Dit weeshuis verzorgt de dieren totdat ze sterk genoeg zijn om terug te keren naar de wilde natuur.

Nairobi National Museum (H3)

Het Nairobi National Museum is een must-visit plek voor elke reiziger die meer over Keniaanse geschiedenis, cultuur en natuur wil ontdekken. Hier zijn tentoonstellingen over het verleden van Kenia, het koloniale tijdperk, het wildleven en nog veel meer.

Cultuur (H2)

Nairobi is een diverse stad met een rijke mix van verschillende culturen. De bevolking omvat onder meer Kikuys, Kalenjins, Luhyas en Maasai. Culturele activiteiten in Nairobi zijn onder meer het bijwonen van een traditionele dansvoorstelling of markt, een bezoek aan de Maasai-markt voor kunst en handwerk en het proeven van lokale gerechten.

Buitenactiviteiten (H2)

Ngong Hills (H3)

De Ngong Hills bevinden zich ten westen van Nairobi en bieden een prachtig uitzicht op de stad en het nabijgelegen landschap. Het is een populaire plek voor wandelaars en fietsers.

Karura Bos (H3)

Het Karura Bos is een prachtig bosgebied in het noorden van Nairobi. Het heeft veel wandelpaden, een waterval, grotten en fietsroutes.

Eten en drinken (H2)

Nairobi heeft een bloeiende culinaire scene met een breed scala aan gerechten uit verschillende keukens. Probeer lokale gerechten zoals Ugali en Nyama Choma, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden voor internationale gerechten.

Accommodatie (H2)

Van luxe hotels tot betaalbare hostels, Nairobi biedt een breed scala aan accommodaties voor elk budget. Er zijn veel opties in het centrum van de stad en daarbuiten.

Reistips (H2)

1. Neem comfortabele kleding en schoenen mee.
2. Houd je spullen dicht bij je, vooral in drukke gebieden.
3. Vermijd autorijden tijdens drukke periodes vanwege verkeersopstoppingen.
4. Het is van belang om vooraf een safari te boeken.
5. Probeer lokale gerechten en drankjes.

Conclusie (H2)

Nairobi is een stad met ongelooflijke diversiteit. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden om te zien en te doen, van het bezoeken van weeshuizen voor olifanten tot het verkennen van de stad per fiets. Een reis naar Nairobi is zeker een onvergetelijke ervaring.

Veelgestelde vragen (H2)

Wat is de beste tijd om Nairobi te bezoeken?

De beste tijd om Nairobi te bezoeken is van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober, wanneer het droog seizoen is en het wildleven gemakkelijker te zien is.

Heeft Nairobi een luchthaven?

Ja, Nairobi heeft de internationale luchthaven Jomo Kenyatta en een tweede luchthaven genaamd Wilson.

Hoe veilig is Nairobi?

Nairobi is veilig om te bezoeken zolang je je aan de veiligheidsmaatregelen houdt. Vermijd het reizen naar afgelegen en minder ontwikkelde gebieden van de stad.

Moet ik een vaccinatie krijgen voordat ik naar Nairobi reis?

Ja. Inentingen voor gele koorts en hepatitis A zijn verplicht voor reizigers die vanuit andere landen naar Nairobi reizen.

Wat is de valuta in Nairobi?

De valuta in Nairobi is de Keniaanse shilling (KES). Het wordt sterk aanbevolen om contant geld te gebruiken in plaats van creditcards.