Wandelen in de natuur rond Chabarovsk – van het verkennen van natuurgebieden tot wandelen langs de Amur-rivier, ontdek hoe je de mooiste wandelingen kunt maken in en rondom Chabarovsk.

Chabarovsk, een stad in het oosten van Rusland, biedt een unieke en prachtige natuurlijke omgeving om te verkennen en te genieten van de rustgevende schoonheid van de natuur. Het verkennen van wandelpaden in en rond Chabarovsk is een leuke en avontuurlijke activiteit voor natuurliefhebbers. Hieronder staan enkele van de beste wandelingen die je kunt doen in Chabarovsk.

De Amur-rivier

De prachtige Amur-rivier loopt door Chabarovsk en is een perfecte locatie voor een ontspannen en gemakkelijke wandeling langs de waterkant. Bezoekers kunnen genieten van de serene sfeer van de rivier en genieten van het uitzicht op de brug over de Amur-rivier, de langste hangbrug ter wereld.

Khekhtsyrsky natuurgebied

Het Khekhtsyrsky-bosreservaat ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Chabarovsk en is een absoluut juweeltje voor natuurliefhebbers. Dit reservaat beschermt een deel van de ongerepte Amoerse laaglanden en is de thuisbasis van een rijke diversiteit aan flora en fauna. Bezoekers kunnen wandelingen maken door het reservaat en de schilderachtige schoonheid van de natuur bewonderen.

Norsky natuurgebied

Het Norsky-bosreservaat is een ander prachtig natuurgebied nabij Chabarovsk. Het beschermt een uitgestrekt stuk van de Oost-Siberische taiga en de hogere delen van het Amoerplateau. Het reservaat wordt bewaakt door majestueuze bergketens en biedt bezoekers een prachtig landschap om in te wandelen.

Sikhote-Alin-gebergte

Het Sikhote-Alin-gebergte is een adembenemend bergketen gelegen in de buurt van Chabarovsk. Het is een geweldige locatie voor ervaren wandelaars die houden van uitdagende wandeltochten. Het gebied is niet gemakkelijk toegankelijk, maar degenen die de moeite nemen om er te wandelen worden beloond met prachtige vergezichten en een ongelooflijke natuurlijke omgeving.

Het beklimmen van de Machu-Picchu heuvel

Een andere populaire wandeltocht is die naar de Machu-Picchu-heuvel. Gelegen aan de rand van Chabarovsk, biedt deze korte wandeling toegang tot adembenemende uitzichten over de stad en de rivier. Het is vooral populair bij jongeren en de uitzichten zijn elke stap van de klim waard.

De Versailles van de Amoer

Het Versailles van Amoer is een park in het centrum van Chabarovsk en biedt een rustgevend uitje uit de stad. Bezoekers kunnen het park verkennen via de wandelpaden en genieten van het uitzicht op de prachtige tuinen en historische architectuur.

Het bezoeken van de Komsomolskiy-park

Als u op zoek bent naar een aangename wandeling vlakbij de stad, dan is het Komsomolskiy-park een geweldige keuze. Het park biedt verschillende wandelpaden, speeltuinen, fonteinen en plekken om te picknicken, en je kunt er genieten van mooie zomerdagen.

Wandeltocht door Trekhgornaya-manufaktura

Trekhgornaya-manufaktura is een voormalig fabriekscomplex dat nu omgebouwd is tot een artistieke gemeenschap met tal van artiesten-ateliers en galeries. De wandeltocht hier voert je langs historische gebouwen en door mooie straten en steegjes.

Een wandeling door het Museum en Reservaat van Chabarovsk

Een wandeling door het Museum en Reservaat van Chabarovsk laat je de rijke geschiedenis van de stad verkennen en biedt een fascinerend inzicht in de lokale cultuur. Bezoekers zullen genieten van de authentieke architectuur en exposities, terwijl ze een wandeling maken door het pittoreske park dat het complex omringt.

Het Shkotovo-plateau

Het Shkotovo-plateau ligt op ongeveer 30 km van Chabarovsk en is een adembenemende locatie voor een wandeling. Het is een steile, rotsachtige klif die uit de grond rijst en biedt adembenemende uitzichten over de nabijgelegen valleien en de Amoerrivier.

Het bezoeken van de wijk Fokino

Tot slot is Fokino een rustige, interessante wandelbestemming in de buurt van Chabarovsk. Hoewel de stad officieel een marinebasis is, biedt het ook een prachtig uitzicht over de Amoer en de omringende bergen. Wandel door de charmante straten en geniet van de serene en pittoreske sfeer.

Wandelen in de natuur rond Chabarovsk is een prachtige ervaring en biedt talloze wandelroutes en mooie locaties om te bezoeken. Van het verkennen van de natuurgebieden tot het wandelen langs de Amur-rivier, Chabarovsk biedt een scala aan mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

1. Welke tijd van het jaar is het beste om te wandelen in Chabarovsk?
– De beste tijd om te wandelen in Chabarovsk is tussen mei en oktober, wanneer de temperaturen mild zijn en de natuur op zijn mooist is.

2. Welke uitrusting is nodig voor het wandelen in en rond Chabarovsk?
– Afhankelijk van de wandeling die je gaat doen, is het handig om stevige wandelschoenen of bergschoenen te dragen, zonnebrandcrème, insectenspray, een hoed, een regenjas en voldoende water en eten mee te nemen.

3. Is het veilig om alleen te wandelen in Chabarovsk?
– Het is wellicht beter om in groepen te wandelen in Chabarovsk.

4. Zijn er professionele gidsen beschikbaar voor wandelen in Chabarovsk?
– Ja, er zijn verschillende reisorganisaties die wandeltochten organiseren in en rondom Chabarovsk, waaronder professionele gidsen die goed geïnformeerd zijn over de gebieden.

5. Is het mogelijk om te kamperen tijdens het wandelen in de in de natuurgebieden van Chabarovsk?
– Het is alleen mogelijk om te kamperen op speciaal daarvoor aangewezen campings binnen deze natuurgebieden.

Share the Post:

Related Posts