Waarom je de floating market in Banjarmasin niet mag missen

Banjarmasin is een bruisende stad in Zuid-Kalimantan op het eiland Borneo in Indonesië. Banjarmasin heeft veel bezienswaardigheden en activiteiten te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring. Eén van de meest populaire attracties van de stad is de ‘floating market’, waar lokale bewoners hun verse producten verkopen vanuit hun bootjes.

Geschiedenis van de floating market

De floating market bestaat al honderden jaren en werd oorspronkelijk gebruikt door de lokale bevolking om handel te drijven met elkaar. Sindsdien is de floating market uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie waar reizigers kunnen genieten van lokale gerechten en verse producten terwijl ze genieten van het uitzicht op de rivier de Barito.

Hoe kom je bij de floating market

De floating market is gelegen in het zuidelijke deel van de stad en is gemakkelijk bereikbaar per boot of auto. Als je met de auto gaat, kun je het beste een gids inhuren of een taxi nemen omdat het moeilijk kan zijn om de weg te vinden.

Als je met de boot gaat, kun je een lokale schipper inhuren om je naar de beste plekken te brengen. Veel hotels bieden deze service aan, dus vraag het gewoon aan de receptie.

Wat te verwachten op de floating market

Als je vroeg opstaat, kun je de bootjes met verse groenten, fruit en vis uit de rivier zien komen. De handelaren die op de bootjes staan trekken de aandacht van de kopers door lokale liederen te zingen terwijl ze hun goederen aanbieden.

Het is aan te raden om een ​​lokaal gerecht te proberen genaamd “Ketupat kandangan”. Dit gerecht van rijst die is gekookt in bamboe en geserveerd met verschillende soorten vlees en groenten is een favoriet van de lokale bevolking.

Waarom de floating market een unieke ervaring is

De floating market is een unieke ervaring omdat het niet alleen de handel tussen de lokale bevolking laat zien, maar ook de manier van leven op het water. Het is een kans om te zien hoe de mensen in Banjarmasin zich bewegen, werken en leven op de rivier.

Het is ook een kans om de producten te zien die alleen in dit deel van Indonesië te vinden zijn. De handelaren bieden lokale producten aan die alleen hier verkocht worden en nergens anders in Indonesië.

Andere bezienswaardigheden in Banjarmasin

Als je Banjarmasin bezoekt, mag je de volgende bezienswaardigheden niet missen:

– Martapura River
– Sabilal Muhtadin-moskee
– Tanjung Lokang-kasteel
– Taman Siring-plein

Conclusie

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je reis naar Indonesië, mag je de floating market in Banjarmasin niet missen. Het is een kans om te genieten van lokale producten terwijl je getuige bent van de rijke geschiedenis en unieke manier van leven van de lokale bevolking.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om de floating market te bezoeken?

Een bezoek aan de floating market duurt ongeveer een uur. Het is echter aan te raden om wat extra tijd te nemen om te genieten van de omgeving en van lokale gerechten te proeven.

Moet ik onderhandelen over de prijzen van de producten?

Ja, onderhandelen is een groot deel van de handelscultuur op de floating market. Het is aan te raden om de prijzen te vergelijken bij verschillende handelaren voordat je tot aankoop overgaat.

Is het veilig om de floating market te bezoeken?

Ja, het is veilig om de floating market te bezoeken. Het is echter altijd aan te raden om waakzaam te blijven en op je spullen te letten.

Zijn er beperkingen op het nemen van foto’s op de floating market?

Nee, er zijn geen beperkingen op het nemen van foto’s op de floating market. Maar het is altijd beleefd om eerst om toestemming te vragen voordat je een foto maakt van een persoon of hun producten.

Zijn er toiletten beschikbaar op de floating market?

Ja, er zijn toiletten beschikbaar op de floating market. Ze zijn echter meestal eenvoudig en niet al te schoon. Het is dus aan te raden om voorbereid te zijn en voor vertrek voldoende te hydrateren.

Share the Post:

Related Posts