Top 5 must-visit tempels in Nagasaki: ontdek de religieuze kant van deze stad

Bezoekers aan Nagasaki, een stad op het zuidelijke Japanse eiland Kyushu, kunnen genieten van veel culturele en historische attracties. Vanwege de geschiedenis van de stad, die werd verwoest door een atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog, trekt Nagasaki veel bezoekers die gefascineerd zijn door de monumenten en musea die het verleden van de stad documenteren. Naast deze musea en monumenten biedt Nagasaki ook een aantal prachtige tempels waar bezoekers de religieuze kant van de stad kunnen ontdekken. Hier zijn de top vijf tempels die je moet bezoeken in Nagasaki!

1. Sofuku-ji

Sofuku-ji, een boeddhistische tempel uit de 17e eeuw, is een van de grootste en meest indrukwekkende tempels in Nagasaki. Sofuku-ji is bekend om zijn grote, in vermiljoen geschilderde poorten, pagodes en muren. Het is ook opmerkelijk vanwege het feit dat het werd gesticht door de Chinese Monniksorde van Rinzai-shu, die werkten voor de handelsbelangen van China in Japan.

2. Suwa-schrijn

Suwa-schrijn, een Shinto-tempel in Nagasaki, is een van de oudste en meest historische tempels van Japan. De tempel werd gesticht in de 7e eeuw, maar werd in de loop der tijd meerdere keren verwoest en herbouwd. Het huidige gebouw dateert uit 1614 en is een belangrijke bezienswaardigheid van Nagasaki vanwege de kleurrijke versieringen.

3. Fukusai-ji

Fukusai-ji is een relatief onbekende tempel in Nagasaki, maar is zeker een bezoek waard. De tempel werd in 1628 gesticht en wordt geassocieerd met Nichiren, de oprichter van het Nichiren-boeddhisme. Fukusai-ji staat bekend om zijn prachtige bloementuin, die zowel in het voorjaar als in de herfst volop bloeit.

4. Kofuku-ji

Kofuku-ji, gesticht in 1620, is een prachtige tempel die bekend staat om zijn Zen-tuin. De tuin is een van de meest serene plekken in Nagasaki en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen. De tempel zelf is ook indrukwekkend, met een grote toren en talrijke poorten en zalen.

5. Oura-kathedraal

Hoewel het geen traditionele Japanse tempel is, is de Oura-kathedraal in Nagasaki zeker een bezoek waard voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in religieuze bezienswaardigheden. De kathedraal, gebouwd in de neogotische stijl, werd in 1864 gesticht en was de eerste katholieke kerk die werd gebouwd in Japan. Vandaag de dag is de kathedraal een van de meest iconische bezienswaardigheden van Nagasaki, dankzij de klokkentoren en mooie architectuur.

Nagasaki, de historische stad bij uitstek in Japan, biedt een aantal van de meest fascinerende religieuze bezienswaardigheden van het land. Of je nu geïnteresseerd bent in boeddhistische tempels of Shinto-heiligdommen, er is voor elk wat wils in Nagasaki. Mis deze vijf tempels niet tijdens je volgende reis naar deze prachtige stad!

Heb je nog vragen over de top vijf tempels in Nagasaki? Hier zijn enkele veelgestelde vragen die je wellicht nog wilt weten:

Veelgestelde vragen

Wat is de dichtstbijzijnde accommodatie bij Sofuku-ji?

Het Nisshokan Shinkan Hotel ligt op een afstand van slechts 350 meter van Sofuku-ji en is een geweldige optie voor bezoekers die dicht bij de tempel willen verblijven.

Wat is de beste tijd van het jaar om Fukusai-ji te bezoeken?

De herfst is de beste tijd om Fukusai-ji te bezoeken vanwege de prachtige herfstkleuren die de tuin sieren.

Kan ik een rondleiding krijgen door de Oura-kathedraal?

Ja, bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de Oura-kathedraal als onderdeel van een bezoek aan de nabijgelegen Glover Garden.

Hoe ver zijn Suwa-schrijn en Kofuku-ji van elkaar verwijderd?

Suwa-schrijn en Kofuku-ji liggen op ongeveer 3 kilometer afstand van elkaar. Beide locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met de tram vanuit het centrum van Nagasaki.

Kan ik foto’s maken in de tempels?

In sommige tempels is het toegestaan om foto’s te maken, maar het is belangrijk om te onthouden dat religieuze locaties als zodanig worden behandeld en respectvol moeten worden benaderd. Zorg ervoor dat je geen foto’s maakt van mensen die bidden, en houd rekening met het feit dat sommige delen van de tempel mogelijk verboden zijn voor fotografie.

Share the Post:

Related Posts