Top 5 activiteiten voor kinderen in Tivat: een overzicht van kindvriendelijke activiteiten in en rondom Tivat.

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin, dan is Tivat in Montenegro zeker de moeite waard. Deze prachtige stad aan de Adriatische Zee biedt heel wat leuke activiteiten voor kinderen. In deze blogpost geven we je een overzicht van de top 5 kindvriendelijke activiteiten die je kunt doen in en rondom Tivat.

1. Een bezoek aan het Naval Heritage Collection Museum

Het Naval Heritage Collection Museum is een uniek museum dat de geschiedenis van de marine van Montenegro uitbeeldt. Er zijn verschillende tentoonstellingen die interessant zijn voor kinderen, waaronder modellen van schepen en historische uniformen. Kinderen kunnen zelfs aan boord gaan van sommige schepen en torpedo’s bekijken. Dit museum is absoluut een bezoek waard als je in Tivat bent.

2. Watersporten op het adembenemende strand van Plavi Horizonti

Plavi Horizonti is een van de mooiste stranden in Montenegro. Het heeft kristalhelder water en zacht wit zand. Voor kinderen zijn er veel watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën en parasailen. Er is ook een speeltuin op het strand waar kinderen kunnen spelen terwijl de ouders genieten van de zon.

3. Maak een kindvriendelijke tour door Porto Montenegro

Porto Montenegro is een luxe jachthaven in Tivat met vele exclusieve winkels en restaurants. Er zijn verschillende kindvriendelijke tours die aangeboden worden, zoals boottochten en een wandeltocht door de jachthaven. Tijdens de tour zie je de meest indrukwekkende jachten en is er zelfs een kans om dolfijnen te spotten.

4. Avontuurlijke activiteiten bij Luštica Bay

Luštica Bay is een populaire bestemming voor gezinnen die graag actief bezig zijn. Hier kun je kajakken, wakeboarden, waterskiën, paddleboarden en nog veel meer. Het strand van Luštica Bay is een van de mooiste stranden van Montenegro en een van de meest kindvriendelijke. Het heeft ondiep water en een speeltuin voor de kinderen.

5. Een daguitstapje naar het nabijgelegen eiland Our Lady of the Rocks

Een daguitstapje naar het eiland Our Lady of the Rocks is een must-do-activiteit als je in Tivat bent. Dit prachtige eiland heeft een fascinerende geschiedenis en er is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Neem een boot naar het eiland en bezoek de kerk of wandel rond het eiland. Op het eiland is ook een klein museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Montenegro.

Conclusie

Tivat is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met veel mogelijkheden voor kinderen. Er zijn tal van kindvriendelijke activiteiten in en rond Tivat die het hele gezin zullen boeien. Bezoek het museum, maak een kindvriendelijke tour, geniet van de zon op het strand, ga watersporten, en maak een onvergetelijke daguitstap naar het eiland Our Lady of the Rocks.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de beste maanden om Tivat te bezoeken met kinderen?
2. Zijn er stranden in Tivat die geschikt zijn voor kinderen?
3. Wat zijn de openingstijden van het Naval Heritage Collection Museum in Tivat?
4. Is het mogelijk om de jachthaven van Porto Montenegro te voet te bezoeken?
5. Hoe lang duurt het om naar het eiland Our Lady of the Rocks te varen vanaf Tivat?

Antwoorden op de veelgestelde vragen:

1. Juni tot en met september zijn de beste maanden om Tivat te bezoeken met kinderen, omdat het dan het warmst en meest aangenaam is.
2. Ja, het Plavi Horizonti strand is zeer geschikt voor kinderen vanwege het ondiepe water en aanwezigheid van een speeltuin.
3. Het Naval Heritage Collection Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
4. Ja, het is mogelijk om Porto Montenegro te voet te bezoeken. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar.
5. Het duurt ongeveer 20 minuten om naar het eiland Our Lady of the Rocks te varen vanaf Tivat.

Share the Post:

Related Posts