Snorkelen in het kraakheldere water van Cozumel: wij vertellen je waar je moet zijn

Ben je op zoek naar een adembenemende snorkelervaring in Mexico? Dan is Cozumel de plek voor jou! Door de verbazingwekkende koraalriffen, het heldere water en de vele soorten vissen die in de wateren van Cozumel leven, is deze bestemming een droom die uitkomt voor elke snorkelliefhebber. In deze blog vertellen we je waar je moet zijn voor de beste snorkelavonturen in Cozumel.

Waarom Cozumel?

Cozumel is een eiland gelegen in het Caribisch gebied voor de oostkust van Mexico. Wat Cozumel onderscheidt van andere populaire snorkelbestemmingen is de uitmuntende kwaliteit van het water. Het kraakheldere water biedt een zicht van soms wel tot wel 30 meter diep, waardoor je de kans krijgt om zeldzame vissen en schitterende koraalformaties te spotten.

De beste tijd om te snorkelen

De beste tijd om te snorkelen in Cozumel is in de maanden juli tot en met oktober. Dan is het water het rustigst, de stroming is minder en het zicht is het meest helder. Het is wel essentieel om in deze maanden rekening te houden met het orkaanseizoen.

Populaire snorkelplekken

1. Paradise Reef – Dit ondiepe rif ligt vlakbij de cruise terminal en is geschikt voor snorkelaars van alle niveaus. Hier vind je naast veel koraal ook verschillende vissoorten.
2. Palancar Reef – Dit is een van de meest populaire riffen rondom Cozumel. Het is wel iets dieper dan Paradise Reef, maar het water is zo helder dat je nog steeds tot wel 20 meter diep kan snorkelen. Hier vind je een scala aan kleurrijke vissen en koraalsoorten.
3. Dzul-Ha Reef – Dit rif ligt aan de westkust van Cozumel en is zeer geschikt voor snorkelen en beginners. Het water is niet te diep en het zicht is adembenemend. Hier kun je dichtbij het koraal en de vissen komen.

Expedition Cozumel

Indien je meer avontuur wilt beleven tijdens het snorkelen, kun je overwegen om mee te gaan met Expedition Cozumel. Zij brengen snorkelliefhebbers naar minder bezochte riffen en geven je de kans om grotere vissen zoals zeilvissen en barracuda’s te spotten.

Snorkelen in Nationaal Park Arrecifes

Nationaal Park Arrecifes is de thuisbasis van de beste koraalriffen van Cozumel. Deze populaire snorkelplek heeft helder water en een overvloed aan zeeleven. Hier heb je de optie om mee te gaan met een georganiseerde snorkeltocht of zelf te snorkelen.

Cozumel Snorkeling Tours

Cozumel Snorkeling Tours biedt zowel snorkeltrips als boottochten die je meenemen naar verschillende snorkellocaties in Cozumel. Het personeel spreekt Engels en Spaans, en snorkeluitrusting is inbegrepen bij de prijs. De boottochten zijn overigens gezinsvriendelijk, dus leuk voor jong en oud!

Lokale tips

1. Zorg ervoor dat je een waterdichte camera hebt om de schitterende onderwaterwereld vast te leggen.
2. Breng zonnebrandcrème mee, omdat de zon in Cozumel fel kan zijn.
3. Neem deel aan een georganiseerde snorkeltocht wanneer je niet bekend bent met de riffen in Cozumel.
4. Draag een beschermende shirt of rash guard om je tegen de zon te beschermen.

Conclusie

Cozumel is de perfecte snorkelbestemming gezien het heldere kraakheldere water en de adembenemende koraalriffen. Vergeet niet om jouw koffer in te pakken en te ontdekken wat deze bestemming te bieden heeft. Wacht niet langer en boek jouw volgende snorkelavontuur in Cozumel!

Veelgestelde vragen

1. Wanneer is de beste tijd om te snorkelen in Cozumel? De beste tijd om te snorkelen in Cozumel is in de maanden juli tot en met oktober. Dan is het water het rustigst, de stroming is minder en het zicht is het meest helder.
2. Welke snorkelplekken zijn het meest populair in Cozumel? Populaire snorkelplekken in Cozumel zijn Paradise Reef, Palancar Reef en Dzul-Ha Reef.
3. Kan ik op eigen gelegenheid gaan snorkelen in Cozumel? Ja, snorkelen is mogelijk op eigen gelegenheid, maar het wordt aanbevolen om mee te gaan met een georganiseerde snorkeltocht, vooral wanneer je niet bekend bent met de riffen.
4. Is zonnebrandcrème nodig bij het snorkelen in Cozumel? Ja, het is belangrijk om zonnebrandcrème mee te nemen, vooral omdat de zon in Cozumel fel kan zijn.
5. Wat zijn enkele lokale tips voor snorkelaars in Cozumel? Zorg ervoor dat je een waterdichte camera hebt, breng zonnebrandcrème mee, neem deel aan een georganiseerde snorkeltocht en draag een beschermende shirt of rash guard om je tegen de zon te beschermen.

Share the Post:

Related Posts