Sipping on nostalgia: Exploring the historic bars of Havana

Havana staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kleurrijke gebouwen, oldtimers en natuurlijk, de vele bars. De historische bars van Havana bieden niet alleen een unieke ervaring, maar ook een glimp in het verleden van deze prachtige stad. Hier zijn enkele van de beste historische bars om te bezoeken tijdens je verblijf in Havana:

1. La Floridita

La Floridita is een van de beroemdste bars in Havana en staat ook wel bekend als de bakermat van de daiquiri. Ernest Hemingway was hier regelmatig te vinden en heeft zelfs zijn eigen stoel in de bar. Het interieur van de bar is opgetrokken in art-decostijl, waardoor het een klassieke uitstraling heeft.

2. El Floridita

El Floridita is een andere historische bar die populair is bij bezoekers van Havana. Deze bar is opgericht in 1817 en biedt zijn gasten verschillende cocktails, maar staat ook bekend om zijn garnalen. Ook is het een populaire plek voor Havana’s nachtleven.

3. El Chanchullero

El Chanchullero is een meer moderne bar en is geopend in 2011. Het biedt een ontspannen sfeer met een mix van hip en vintage. Perfect om te relaxen na een drukke dag tijdens je verblijf in Havana.

4. Bodeguita del Medio

Deze bar is opgericht in 1942 en heeft al meer dan 75 jaar lang en is beroemd vanwege de Mojito die hier wordt geserveerd. Beroemde bezoekers zoals Salvador Allende, Nat King Cole en Pablo Neruda zijn hier langs geweest voor een drankje.

5. Hotel Nacional de Cuba

Het hotel Nacional de Cuba staat bekend om zijn geschiedenis en heeft vele beroemde bezoekers gehad, waaronder Frank Sinatra, Winston Churchill en Errol Flynn. De bar staat bekend als de beste plek om kennis te maken met de beroemdste cocktails van Cuba, zoals de mojito en de Cuba Libre.

6. Casa de la Amistad

De Casa de la Amistad is ook een historische bar in Havana die bezoekers trekt vanwege de goede sfeer en de authentieke Cubaanse gastvrijheid. Het is een geweldige plek om te genieten van een hapje en drankje terwijl je wordt meegevoerd in de geschiedenis van Havana.

7. Dos Hermanos

Dos Hermanos staat bekend om zijn Cubaanse live muziek en is een van de meest levendige bars in Havana. De cocktailkaart is ook smakelijk en biedt vele bekende Cubaanse cocktails zoals de Havana Club en de Daiquiri.

8. Sloppy Joe’s Bar

Sloppy Joe’s Bar is een andere historische bar die teruggaat naar de jaren 1920, toen het een zeer populaire plaats was onder zowel Amerikaanse als Cubaanse burgers. Het werd opnieuw geopend in 2013, met het doel zoveel mogelijk kenmerken van de oorspronkelijke bar te behouden.

9. Club Tropicana

Als je van shows en dansen houdt, dan is Club Tropicana de bar die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Havana. Het is een van de oudste nachtclubs in Havana, die bekend staat om zijn extravagante shows en livemuziek.

10. La Taberna de la Muralla

La Taberna de la Muralla is een verzameling van restaurants, bars en cafés in een prachtige historische omgeving. Hier kun je niet alleen genieten van een biertje of cocktail, maar ook van de prachtige architectuur van het gebied.

11. Café Paris

Het Café Paris wordt al vaak vergeleken met een Parijse bistro. Het heeft een scala aan cocktails en hapjes, en gasten kunnen genieten van de unieke charme van de bar.

12. Café Taberna

Café Taberna is gelegen in de wijk Vedado in Havana en staat bekend om zijn eigentijdse muziek en vriendelijke sfeer. De bar heeft een rustieke inrichting en biedt een breed scala aan drankjes.

13. Los Nardos

Los Nardos is ideaal voor diegenen die zich willen onderdompelen in Cubaanse cultuur en traditie. De bar biedt live muziek, salsa dansen en eten van hoge kwaliteit.

14. La Figaro

La Figaro is een ander historisch café in Havana en is populair vanwege zijn uitstekende kwaliteitskoffie. Het biedt ook een breed scala aan andere drankjes en hapjes.

15. Casa del Habano

Casa del Habano staat bekend om zijn Cubaanse sigaren, een perfecte plek om te genieten van de authentieke Cubaanse rookervaring. De bar biedt ook een breed scala aan cocktails en andere dranken om jezelf te vermaken.

Als je op zoek bent naar een authentieke Cubaanse ervaring, dan zijn deze historische bars in Havana zeker een bezoek waard. Elk van deze bars heeft zijn eigen verhaal te vertellen en bieden unieke en authentieke ervaringen.

Wil je meer weten over Havana en Cuba? Bezoek dan reisver.nl om alles te leren over de geschiedenis en cultuur van Cuba.

Share the Post:

Related Posts