Sharm-el-Sheikh met kinderen: tips voor een gezinsvriendelijke vakantie

Als je met je kinderen op vakantie gaat naar Egypte, is Sharm-el-Sheikh zeker een bestemming om te overwegen. Het kristalheldere water, het warme klimaat en de prachtige koraalriffen maken deze plaats tot een ideale bestemming voor gezinnen. In dit artikel geven we je tips voor een gezinsvriendelijke vakantie in Sharm-el-Sheikh.

De beste reistijd voor een gezinsvakantie

Egypte heeft een woestijnklimaat en Sharm-el-Sheikh ligt aan de kust van de Rode Zee, waardoor het een aangename temperatuur heeft het hele jaar door. De beste tijd om te reizen met kinderen is echter tijdens de wintermaanden, van november tot maart, wanneer de temperaturen milder zijn.

Waar te verblijven in Sharm-el-Sheikh met kinderen

Sharm-el-Sheikh heeft veel kindvriendelijke resorts en hotels die aan alle behoeften van gezinnen voldoen. Verblijf in een all-inclusive resort voor een zorgeloze vakantie, waar jij en je kinderen kunnen genieten van alle faciliteiten.

Activiteiten voor gezinnen

Sharm-el-Sheikh heeft tal van leuke activiteiten voor gezinnen. Ga snorkelen met de kinderen en ontdek het prachtige onderwaterleven in de Rode Zee. Bezoek het waterpark CleoPark voor een dag vol avontuurlijke glijbanen. Of maak een tochtje op een kameel door de woestijn en ontdek de bedoeïenencultuur.

Snorkelen in de Rode Zee

Snorkelen in de Rode Zee is een van de populairste activiteiten voor gezinnen in Sharm-el-Sheikh. Maak een boottocht naar Tiran Island en ontdek het prachtige koraalrif en de kleurrijke vissen die hier leven.

CleoPark

Dit waterpretpark heeft glijbanen voor alle leeftijden. Laat de kinderen plezier hebben in het piratenschip en verkoel jezelf in het lazy river.

Kamelentocht door de woestijn

Maak een tochtje op een kameel en ontdek de woestijn. Leer meer over de bedoeïenen en hun cultuur en geniet van de prachtige zonsondergang.

Voedsel en drinken in Sharm-el-Sheikh

Het eten in Egypte is smaakvol en gevarieerd. Probeer de traditionele koshary of hummus, of ga voor westerse gerechten zoals pizza en hamburgers. Voor de kinderen zijn er genoeg opties, zoals pizza of frietjes.

Gezondheid en veiligheid in Sharm-el-Sheikh

Egypte heeft een aantal gezondheidsrisico’s, zoals diarree en zonnestraling. Zorg ervoor dat je je kinderen beschermt tegen de zon en dat je genoeg water drinkt. Blijf uit de buurt van straatverkopers en vermijd kraanwater.

Conclusie

Sharm-el-Sheikh is een fantastische vakantiebestemming voor gezinnen. Met tal van activiteiten om uit te kiezen en mooie resorts om in te verblijven, zul je zeker een geweldige tijd hebben met je kinderen. Houdt rekening met de gezondheidsrisico’s en zorg ervoor dat je jezelf en je kinderen beschermt tegen de zon en uitdroging tijdens de warme dagen.

Veelgestelde vragen

1. Is Sharm-el-Sheikh veilig om te bezoeken met kinderen?
Ja, Sharm-el-Sheikh is een veilige stad en is zeer gezinsvriendelijk.

2. Wat voor soort activiteiten zijn er voor kinderen in Sharm-el-Sheikh?
Er zijn veel activiteiten, zoals snorkelen, kameelrijden, het bezoeken van waterparken en nog veel meer.

3. Is het eten in Egypte veilig voor kinderen?
Ja, de meeste resorts en restaurants hebben westerse voedingsopties voor kinderen en zorgen voor een goede hygiëne.

4. Zijn er gezondheidsrisico’s bij een bezoek aan Sharm-el-Sheikh?
Het is belangrijk om jezelf en je kinderen te beschermen tegen de zon en om voldoende water te drinken om uitdroging te voorkomen.

5. Wat is de beste tijd van het jaar om Sharm-el-Sheikh met kinderen te bezoeken?
De beste tijd is tijdens de wintermaanden, om extreme hitte en overvolle resorts te vermijden.

Share the Post:

Related Posts