Saint Barthelemy voor de avonturier: duiken, surfen en andere watersporten

Saint Barthelemy is een Frans-Caribisch eiland dat bekend staat om zijn luxe stranden, weelderige landschappen en prachtig weer. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan alleen zonnebaden en genieten van cocktails. Voor de avontuurlijke reizigers zijn er tal van opwindende watersporten en activiteiten te doen. Van duiken tot surfen, dit eiland biedt het allemaal.

Duiken in Saint Barthelemy

Saint Barthelemy is een van de beste plekken in het Caribisch gebied om te duiken, met meer dan 20 duikplaatsen rondom het eiland. De wateren rondom het eiland zijn thuis van tal van tropische vissen, zeeschildpadden, rifhaaien en zelfs enkele wrakken. Plaatsen zoals Pain de Sucre en Colombier Beach zijn populaire duikspots op het eiland.

Diepzeeduiken

Voor de meer ervaren duikers is er ook de mogelijkheid om te gaan diepzeeduiken. Er zijn enkele duiklocaties waar u kunt afdalen tot aan een diepte van meer dan 100 voet. Hier kunt u een kijkje nemen bij zeldzame soorten koraal en andere zeedieren die u nergens anders zult vinden.

Surfen op Saint Barthelemy

Voor de surfers is Saint Barthelemy een paradijs. De wilde en indrukwekkende golven van de Franse kant maken het eiland tot een perfecte plek om te surfen. De surfspots van het eiland zijn geschikt voor alle niveaus, van beginners tot de meest ervaren surfers.

Kitesurfen

Naast surfen kunt u ook kitesurfen op het eiland. Het water bij de lagunes is ondiep en ideaal voor kitesurfen. Een geweldige plek om te beginnen is de zuidkant van de lagune van Grand Cul-de-Sac. Hier zijn vaak lessen bij te boeken en u kunt gemakkelijk de uitrusting huren.

Windsurfen

Windsurfen is een andere populaire watersport op Saint Barthelemy. Voor degenen die nog nooit hebben geprobeerd te windsurfen, zijn er tal van scholen om u te helpen bij uw eerste poging. Voor meer ervaren windsurfers is de baai van Saint Jean, waar de passaatwinden over het water waaien, ideaal.

Stand-up paddle boarding

Als u het rustiger aan wilt doen, kunt u altijd nog gaan stand-up paddle boarden. Op de kalmere dagen zijn de baaien van het eiland perfect om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het rustige water biedt ook een uitstekende gelegenheid om van de onderwaterfauna te genieten.

Sea kayaking

Een andere ontspannen manier om het eiland te verkennen is door te gaan kayaken. De kalme, ondiepe wateren rondom het eiland zijn perfect om te peddelen. Verken de kustlijn en ontdek de ongelooflijke baaien rondom het eiland.

Vissen

Voor degenen die aangetrokken worden door het avontuur van vissen, is Saint Barthelemy de perfecte locatie. Het eiland biedt unieke soorten vis die u nergens anders zult vinden. Huur een boot met een kapitein en ga op zoek naar marlijn, tonijn, wahoo en andere grote vissoorten.

Jetskiën

Jetskiën is een perfecte activiteit voor de adrenaline-junkies onder ons. Voel de vrijheid terwijl u over de prachtige wateren rondom het eiland raast. Huur een jetski bij een van de booths op het strand en laat het plezier beginnen.

Flyboarding

Flyboarding is een relatief nieuwe sport op Saint Barthelemy, maar het wordt snel populair. Bind een paar krachtige waterstralen aan uw voeten en stijg hoog boven het wateroppervlak uit. Dit is een perfecte activiteit voor degene die graag nieuwe dingen probeert.

Boottochten

Als u wilt ontspannen op het water, kunt u ook kiezen voor een boottocht. Er zijn tal van bedrijven die boottochten aanbieden, van catamarans tot zeilboten. Vaar langs de kustlijn en geniet van de prachtige omgeving van Saint Barthelemy.

Rocher Creole

Rocher Creole is een beroemde rotsformatie bij Grand Cul-de-Sac. Het is een populaire plek om te snorkelen en u kunt hier veel zeedieren spoten zoals koraalformaties, roggen, zeeschildpadden, murenen, kreeften, en nog veel meer.

Iron Shoal

Iron Shoal is een duiklocatie gelegen tussen St. Maarten en Saint Barthelemy. Het water is hier dieper en u kunt hier duiken naar enkele van de grootste vissen die in het Caribisch gebied voorkomen.

Waterskiën

Als snelheid uw ding is, dan is waterskiën een uitstekende activiteit voor u. Huur een boot en glijd over het water van Saint Barthelemy. Het water is vaak rustig, dus het is ideaal om te waterskiën.

Saba Island

Als u nog verder wilt gaan dan Saint Barthelemy, kunt u altijd een dagje naar Saba Island gaan. Het is een beschermd nationaal park met een prachtige onderwaterfauna. De gevorderde duikers kunnen hier zelfs wrakken verkennen.

Slotgedachte

Saint Barthelemy heeft voor iedereen wat te bieden. Van watersporten en avontuur tot aan ontspanning en rust, dit eiland heeft het allemaal. Dankzij de uitzonderlijke omgeving en de perfecte weersomstandigheden kunt u het hele jaar door genieten van deze activiteiten. Bezoek https://reisver.nl/bestemming/frankrijk/saint-barthelemy/ voor meer informatie over reizen naar Saint Barthelemy.

Veelgestelde vragen

1. Zijn er duiklessen beschikbaar op Saint Barthelemy?
Ja, er zijn tal van duikscholen op het eiland die lessen aanbieden voor zowel beginners als gevorderde duikers.

2. Is het mogelijk om uitrusting te huren op Saint Barthelemy?
Ja, veel activiteiten voor watersporten bieden uitrusting te huur aan.

3. Wat is de beste tijd om Saint Barthelemy te bezoeken voor watersporten?
Het hele jaar door. Saint Barthelemy heeft warm weer en goede omstandigheden voor watersporten.

4. Zijn de activiteiten voor watersporten op Saint Barthelemy geschikt voor kinderen?
Ja, veel watersportactiviteiten zijn geschikt voor kinderen onder toezicht van volwassenen.

5. Is het nodig om ervaring te hebben voor de activiteiten voor watersporten op Saint Barthelemy?
Nee, er zijn lessen voor beginners en er zijn activiteiten geschikt voor alle ervaringsniveaus.

Share the Post:

Related Posts