Proef de smaken van Batu Licin: 5 lokale gerechten die je moet proberen tijdens je vakantie

Als je van plan bent om naar Batu Licin in Indonesië te gaan, dan is het proeven van de lokale gerechten een absolute must. De smaken zijn uniek en heerlijk. In dit artikel vind je een lijst van 5 gerechten die je absoluut moet proberen.

1. Soto Banjar

Soto Banjar is een traditionele soep die veel gegeten wordt in de Banjarmasin-regio. Het bestaat uit kip, vermicelli en een mix van kruiden. Het is lekker pittig en wordt vaak geserveerd met rijst.

2. Pindang Patin

Pindang Patin is een zoetzure vissoep die wordt gemaakt van Ikan Patin. Het is een van de meest populaire gerechten in de Banjarmasin-regio. De vis heeft een zachte en smaakvolle structuur en de soep zit vol met kruiden.

3. Gangan Mandai

Gangan Mandai is een gerecht dat wordt bereid met buffelvlees. Het vlees wordt gemarineerd in een mengsel van kruiden en kokos-melk. Het wordt vervolgens gebraden en geserveerd met rijst. Dit gerecht is heerlijk gekruid en je zult er zeker van genieten.

4. Ketupat Kandangan

Ketupat Kandangan is een traditioneel gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden zoals festivals. Het wordt bereid met rijst die is gewikkeld in bananenbladeren. Het wordt geserveerd met een saus van pittige kokosmelk.

5. Sate Madura

Sate Madura is een populaire snack in heel Indonesië. Het is gemaakt van kip, rundvlees of geitenvlees dat op stokjes is geregen en gegrild. Het wordt vaak geserveerd met een pittige pindasaus en gesnipperde ui.

Nu je op de hoogte bent van de 5 lokale gerechten die je niet mag missen tijdens je reis naar Batu Licin, is het tijd om te gaan proeven en genieten. De smaken en aroma’s van deze gerechten zullen je reis onvergetelijk maken.

Voor meer informatie over Batu Licin en andere bestemmingen in Indonesië, kun je terecht op reisver.nl.

Share the Post:

Related Posts