Ontsnap aan de stadsdrukte en ontdek de natuurlijke wonderen van Chaoyang: van bergen tot meren.

Chaoyang, een stad gelegen in de noordoostelijke provincie Liaoning van China, is een gebied dat bekend staat om zijn verrassende en overweldigende natuurlijke schoonheid. Als je genoeg hebt van het stadslawaai en het drukke dagelijkse leven, dan is Chaoyang de perfecte bestemming voor jou. Ontsnap uit de stad en ontdek de prachtige bergen, meren en valleien en beleef een echte ongerepte natuurervaring. Hier zijn enkele van de meest opvallende natuurlijke wonderen die Chaoyang te bieden heeft.

Het adembenemende Red River Valley Scenic Area

Het Red River Valley Scenic Area wordt beschouwd als een van de meest pittoreske natuurgebieden van Chaoyang. De rode zandstenen rotsen zijn de opvallendste kenmerken van dit gebied. Wandel door de prachtige valleien en maak een wandeling langs de baanbrekende Qing-dynastie “Big Ruyi” (een op een scepter lijkend voorwerp). Het is een plek waar je de schoonheid van de natuur kunt absorberen en vergeet dat je in een stad bent.

Daminggou Scenic Area, waar de bergen en de meren samenkomen

Daminggou Scenic Area is beroemd om zijn bergen en meren. Het gebied biedt een adembenemend uitzicht op de natuurlijke schoonheid van Chaoyang. Vanwege zijn rijke vegetatie, is het gebied populair bij vele soorten dieren, waaronder herten, dassen en wilde zwijnen. Bezoekers kunnen er genieten van wandelen en vissen in een rustige omgeving.

Trekking door het Baiyun-gebergte

Baiyun-gebergte is een beroemd natuurgebied in Chaoyang vanwege zijn glooiende groene heuvels, frisse lucht en een prachtig uitzicht op de omgeving. Baan je een weg door de schilderachtige omgeving en ontdek ongerepte verborgen watervallen en kleine meren. Het Baiyun-gebergte is ook de thuisbasis van een taoïstische tempel, een fascinerende plek voor een culturele beleving.

Het betoverende Dongrong-grasland

Het Dongrong-grasland is een oase van schoonheid omringd door de fantastische bergen van Liaoning. Het staat bekend om zijn bloeiende grasvelden, bloemen en zeldzame inheemse planten. Dit gebied is niet alleen een provinciale ecologische beschermingszone, maar ook een prachtige plek om een picknick te houden, te kamperen of te genieten van activiteiten zoals paardrijden.

Het grootste zoutwatermeer in Noordoost-China: Biliuhe Reservoir

Biliuhe Reservoir is het grootste zoutwatermeer in Noordoost-China. Het is een fascinerend meer, gelegen tussen de bergen, en is omgeven door wilde bloemen en zeldzame wilde dieren. Dit gebied is ook een populaire bestemming voor vissers, om te vissen op zeevis, karpers en steur.

De mystieke ‘Guanmenshan Stone Forest’

De Guanmenshan Stone Forest, gelegen in het noordwesten van Chaoyang, is een opmerkelijke plek om te bezoeken. Het is een verzameling bizarre zandstenen formaties die over het gebied verspreid zijn, variërend van een paar meter tot tientallen meters hoog. Het is een waar visueel spektakel.

Het verbluffende A’ershan nationale bosreservaat

A’ershan National Forest Reserve is gelegen in het noorden van Liaoning en is de thuisbasis van de grootste gemengde bossen van China. Het gebied beschikt over prachtige bossen met een verscheidenheid aan boomsoorten en wilde dieren zoals de Siberische tijger en het rendier. Het A’ershan Nationaal Bosreservaat is een plek voor natuurliefhebbers om te verkennen en te genieten.

De majestueuze warmwaterbronnen van Chaoyang

In Chaoyang kun je naast de natuurlijke schoonheid van de bergen en meren ook genieten van de warmwaterbronnen. De Qinhuangdao hot spring is de bekendste in de omgeving. Deze warmwaterbronnen zijn rijk aan zeldzame mineralen en bieden een rustgevende en ontspannen ervaring.

Andere bezienswaardigheden

Andere opmerkelijke natuurlijke trekpleisters die Chaoyang te bieden heeft, zijn onder meer de Donghu Wetland Park, de North Stone Forest, het Baihekou-ochtendgloren en het Liudingyuan National Forest Park. Dit zijn gebieden van natuurlijke en culturele betekenis voor Chaoyang.

Als je op zoek bent naar een natuurlijk uitje, dan is Chaoyang de perfecte plek om te verkennen. Ontsnap aan de stadslawaai en geniet van de betoverende schoonheid die de stad te bieden heeft.

Heeft u een visum nodig om Chaoyang te bezoeken?

Ja, als buitenlandse bezoeker heb je een visum nodig. Dit kan worden aangevraagd bij de Chinese ambassade in jouw land.

Welke activiteiten kan ik doen in Chaoyang tijdens de wintermaanden?

In de wintermaanden kun je genieten van wintersportactiviteiten in de regio, zoals skiën, schaatsen en sneeuwscooteren.

Wanneer is de beste tijd om Chaoyang te bezoeken?

De beste tijd om Chaoyang te bezoeken is tijdens de lente en de herfst in de maanden april, mei, september en oktober. Het weer is aangenaam en de natuurlijke landschappen zijn op hun best.

Kan ik een privétour boeken in deze gebieden?

Ja, er zijn verschillende touraanbieders die privétours aanbieden om de natuurlijke bezienswaardigheden in Chaoyang te ontdekken.

Hoe kom ik naar Chaoyang?

Je kunt vliegen naar de Chaoyang-bevolking’s Luchthaven of een trein nemen naar de Chaoyang-treinstations. Van daaruit kun je met het openbaar vervoer naar de natuurlijke trekpleisters van Chaoyang reizen.

Share the Post:

Related Posts