Ontdek historisch Rabat: de mooiste bezienswaardigheden in de oude Medina

Rabat, de hoofdstad van Marokko, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is geen verrassing dat de oude Medina van Rabat een van de meest bezochte attracties is in deze stad.

In deze blog nemen we je mee op een virtuele tour door de Medina van Rabat en geven we je tips over de mooiste bezienswaardigheden. Laten we beginnen!

1. Kasbah des Oudaïa

De Kasbah des Oudaïa is een versterkte stad die werd gebouwd in de 12e eeuw. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Rabat en biedt een perfect uitzicht op de monding van de Bouregreg-rivier.

2. Andalusische tuin

In het hart van de Kasbah des Oudaïa ligt een prachtige Andalusische tuin. Het is een prachtige plek om tot rust te komen en te genieten van de omgeving.

3. Hassan-toren

De Hassan-toren is een minaret die nooit voltooid is. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en zou de grootste minaret ter wereld zijn geworden als deze was voltooid. De toren heeft een indrukwekkende hoogte van 44 meter.

4. Mausoleum van Mohammed V

Het Mausoleum van Mohammed V is gewijd aan de voormalige koning van Marokko. Het is een heilige plaats voor Marokkanen en een van de meest indrukwekkende bouwwerken in Rabat.

5. Museum Mohamed VI voor moderne en hedendaagse kunst

Dit museum is een paradijs voor kunstliefhebbers. Het presenteert Marokkaanse en internationale kunst van de afgelopen 60 jaar.

6. Chellah

Chellah is een oude Romeinse stad die later door de islamitische Arabieren werd overgenomen. Het is nu een historische plek met indrukwekkende tuinen en oude ruïnes.

7. Jardin des Roses

Deze tuinen zijn een populair toevluchtsoord voor inwoners en toeristen van Rabat. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de zonsondergang.

8. Altijdkalender

De Altijdkalender is een oude kalender die dateert uit de 14e eeuw. Het was de eerste Marokkaanse kalender en is nog steeds te zien in de Medina van Rabat.

9. Dar al-Makhzen

Dit paleis was de officiële residentie van de koning van Marokko. Het is nu niet meer in gebruik als koninklijk paleis en wordt vaak gebruikt voor culturele evenementen.

10. Medina van Rabat

Een bezoek aan Rabat is niet compleet zonder een wandeling door de Medina. Het is een van de oudste en meest authentieke medina’s in Marokko en biedt talloze winkels, cafés en restaurants.

11. Souk van de Medina

In de souk van de Medina vind je verschillende winkels met authentieke producten zoals Marokkaanse tapijten, schilderijen, traditionele Marokkaanse kleding en voedsel.

12. Rue des Consuls

Rue des Consuls is het handelscentrum van Rabat. Het herbergt talloze winkels en souks waar je kunt winkelen en lokale producten kunt kopen.

13. Bab Chellah

Bab Chellah is een oude stadspoort gebouwd in de 14e eeuw. De deur is gebouwd in de Marinid-stijl en is een perfect voorbeeld van de architectuur in Marokko.

14. La Place des Oudaïas

La Place des Oudaïas is een groot plein vol met restaurants, cafés en winkels. Het is een perfecte plek om te genieten van het uitzicht op de Oceaan terwijl je geniet van een traditionele maaltijd.

15. Les Trois-Cafés

Les Trois-Cafés is een historisch café waar al decennia lang schrijvers en kunstenaars samenkomen. Het is een ontmoetingsplaats voor de intellectuelen van Marokko.

Vanuit deze bezienswaardigheden krijg je een uitstekend beeld van de rijke cultuur, de geschiedenis en architectuur van Rabat. Wanneer plan jij een bezoek aan deze prachtige Medina?

FAQ

Wat is de beste tijd van het jaar om Rabat te bezoeken?

Rabat kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd is van maart tot en met mei en van september tot en met november. De temperaturen zijn aangenaam en de drukte is niet zo groot als in de zomer.

Hoe kom ik het beste naar de Medina van Rabat?

De Medina van Rabat is gemakkelijk te bereiken met de taxi of te voet vanuit het stadscentrum. In de Medina zelf zijn auto’s niet toegestaan, dus houd daar rekening mee met het plannen van je route.

Welke traditionele Marokkaanse gerechten moet ik proberen in Rabat?

Rabat staat bekend om zijn heerlijke tajines, couscous, pastilla en harira soep. Ook zoetigheden zoals baklava en chebakia zijn populair.

Welke talen worden er in Rabat gesproken?

De meest gesproken talen in Rabat zijn Arabisch, Frans en Engels.

Kan ik onderhandelen over de prijzen op de souk van de Medina?

Ja, op de souk kun je onderhandelen over de prijzen. Het is zelfs aangeraden om te onderhandelen, het is een onderdeel van de cultuur!

Share the Post:

Related Posts