Ontdek de onbekende kant van Turijn: 5 verborgen juweeltjes die je niet mag missen

Turijn, de hoofdstad van de regio Piemonte in het noordwesten van Italië, is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Bij veel mensen staat Turijn bekend om zijn verfijnde keuken, sportieve successen en rijke architectuur. Maar er is meer te ontdekken in deze onbekende stad dan je misschien denkt. Hier zijn vijf verborgen juweeltjes in Turijn die je niet mag missen tijdens je volgende reis naar Italië.

1. Het koninklijke paviljoen

In het park van het Paleis van Venaria, op slechts 10 km van Turijn, bevindt zich het koninklijke paviljoen. Dit prachtige gebouw was ooit de koninklijke residentie van de Savoia-dynastie en is nu een museum dat de geschiedenis van deze dynastie laat zien. Het interieur van het paviljoen is prachtig ingericht met fresco’s, marmeren beelden en kristallen luchters.

2. De mysterieuze crypte

Onder de kerk van San Lorenzo in Turijn bevindt zich een mysterieuze crypte. Deze crypte werd ontdekt in 1647 en is gemaakt van ruwe stenen en modder. Het is nog steeds een raadsel wie deze crypte heeft gebouwd en waarvoor het werd gebruikt. Een bezoek aan deze geheimzinnige plek zal je zeker fascineren.

3. Het geheime klooster

In Turijn bevindt zich een verborgen klooster, dat verscholen ligt achter hoge muren en gesloten poorten. Het klooster van de Visitandines werd opgericht in de 17e eeuw en was ooit een van de belangrijkste religieuze instellingen in de stad. Tegenwoordig is de meest beroemde attractie van het klooster de kaarsrechte gang die naar de kapel leidt.

4. De middeleeuwse wijk

De wijk Quadrilatero Romano is een van de oudste wijken van Turijn en wordt nog steeds gekenmerkt door zijn middeleeuwse architectuur. Hier vind je smalle straatjes vol met gezellige cafes en uitstekende restaurants. Het is de perfecte plek om te genieten van een authentieke Italiaanse sfeer.

5. Het Egyptisch Museum

Turijn is de thuisbasis van het Egyptisch Museum, een van de grootste en belangrijkste Egyptische musea ter wereld. Het museum herbergt een indrukwekkende verzameling Egyptische kunst en artefacten, waaronder mummies, sarcofagen en sculpturen. Het is een absolute must-see voor alle geschiedenisliefhebbers.

Turijn is een stad vol verborgen juweeltjes die niet mogen worden gemist tijdens je volgende reis naar Italië. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of lekker eten, Turijn heeft voor ieder wat wils. Verken deze stad en ontdek de unieke en onbekende kant van deze prachtige Italiaanse bestemming.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Turijn te bezoeken?

De beste tijd om Turijn te bezoeken is in het voorjaar (april-mei) of in de herfst (september-oktober), wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn.

2. Hoe kom ik van de luchthaven van Turijn naar het stadscentrum?

Je kunt een bus, trein of taxi nemen om van de luchthaven van Turijn naar het stadscentrum te komen.

3. Welke bezienswaardigheden zijn er nog meer in Turijn?

Andere bezienswaardigheden in Turijn zijn onder meer de Mole Antonelliana, de kathedraal van Turijn, Piazza Castello en de Galleria Sabauda.

4. Wat zijn de beste restaurants in Turijn?

Enkele van de beste restaurants in Turijn zijn Combal Zero, Del Cambio, Consorzio en Guido.

5. Wat zijn enkele traditionele gerechten uit Turijn?

Enkele traditionele gerechten uit Turijn zijn agnolotti (gevulde pasta), bollito misto (gekookt vlees), risotto al Barolo (risotto gekookt met Barolo-wijn) en bicerin (een drankje gemaakt van espresso, chocolade en melk).

Share the Post:

Related Posts