Ontdek de gevarieerde culinaire schatten van Kashi

Kashi, ook wel bekend als Kashgar, is een stad in China die bekend staat om haar diverse en heerlijke keuken. Als je reist naar Kashi, mag je de smakelijke gerechten niet missen. Lees verder om meer te weten te komen over de culinaire schatten van Kashi.

Een mix van Han en islamitische gerechten

De keuken in Kashi is een mix van Han en islamitische gerechten. Han gerechten variëren van pittig tot zoet en zijn gebaseerd op rijst of noedels, terwijl islamitische gerechten meer geneigd zijn naar lam en rundvlees.

Mutton Broth Noodle Soup

Een van de meest beroemde gerechten in Kashi is Mutton Broth Noodle Soup. Dit gerecht wordt vaak geserveerd tijdens de ramadan of op feestelijke gelegenheden. Het is een heerlijke soep met een rijke smaak van lam en noedels.

Polo

Polo is een ander populair gerecht in Kashi dat bestaat uit rijst, lam, wortels en rozijnen. Polo is een bijgerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens de maaltijd.

Straatvoedsel in Kashi

Er zijn tal van straatvoedselmarkten in Kashi waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Gebraden schapenkop en gebraden lamsspies

Gebraden schapenkop en gebraden lamsspies zijn twee populaire straatgerechten in Kashi. De schapenkoppen worden meestal gegrild en geserveerd met varkensvlees en noedels, terwijl de lamsspiesjes worden gegrild en geserveerd met dunne noedels.

Pida

Pida is een broodje uit Kashi dat op een pizza lijkt. Het is traditioneel belegd met tomaten, uien en gemalen vlees.

Samsa

Samsa is een gevuld bladerdeeg dat gevuld is met lamsvlees of groenten. Het wordt vaak geserveerd als tussendoortje op de markt.

Cafés in Kashi

Er zijn tal van cafés in Kashi waar je kunt genieten van heerlijke koffie en zoete lekkernijen.

Nang

Een populair zoet gerecht in Kashi is Nang. Het is een plat brood dat bestaat uit bloem, suiker en olie. Nang wordt vaak gegeten als tussendoortje met thee of koffie.

Chai

Chai is een traditionele theedrank in Kashi. Het wordt vaak geserveerd met Nang of andere zoetigheden.

Samenvatting

Kashi is een paradijs voor fijnproevers. Van Mutton Broth Noodle Soup tot sappige schapenkoppen, er zijn tal van heerlijke gerechten die je zult ontdekken tijdens je reis naar Kashi. Vergeet niet om een aantal van de populaire straatvoedselmarkten te bezoeken en te genieten van de lokale lekkernijen. Ten slotte kun je ontspannen in een van de vele cafés en genieten van een kop warme thee en zoete traktaties.

Veelgestelde vragen

Wat is de keuken van Kashi?

De keuken van Kashi is een mix van Han en islamitische gerechten. Han gerechten variëren van pittig tot zoet en zijn gebaseerd op rijst of noedels, terwijl islamitische gerechten meer geneigd zijn naar lam en rundvlees.

Wat zijn de beroemde gerechten in Kashi?

Enkele van de meest beroemde gerechten in Kashi zijn Mutton Broth Noodle Soup, Polo, gebraden schapenkop en gebraden lamsspies.

Wat is er te eten op de straatvoedselmarkten in Kashi?

Je kunt een verscheidenheid aan lokale gerechten proberen op de straatvoedselmarkten in Kashi, zoals gebraden schapenkop, gebraden lamsspies, Pida, Samsa en nog veel meer.

Kun je in Kashi koffie en zoetigheden krijgen?

Ja, er zijn tal van cafés in Kashi waar je kunt genieten van heerlijke koffie en zoete lekkernijen zoals Nang en Chai.

Wat is Nang?

Nang is een plat brood uit Kashi dat bestaat uit bloem, suiker en olie. Het wordt vaak gegeten als tussendoortje met thee of koffie.

Share the Post:

Related Posts