Natuurlijk Baotou: geniet van de ongerepte natuurparken en landschappen

Baotou is een stad in Binnen-Mongolië, China, die meer dan alleen een industrieel centrum is. Het heeft een prachtig aanbod van ongerepte natuurparken en adembenemende landschappen. Als je van de natuur houdt, dan is Baotou de perfecte bestemming voor jou. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de meest spectaculaire natuurlijke hotspots van Baotou.

1. Ongelooflijke Hetao-vlakte

De Hetao-vlakte is een prachtige regio vol met wilde bloemen en groene velden. In de zomer stralen felgekleurde bloemen, zoals lavendel en zonnebloemen, in het zonlicht. In de herfst veranderen de velden in een schitterende zee van goud en oranje.

2. Het majestueuze Yinshan-gebergte

Het Yinshan-gebergte is bekend om zijn adembenemende valleien, grotten en watervallen en is het thuis van de Yellow River, die door de bergen slingert. Het gebergte biedt ook een prachtig uitzicht op het ecosysteem van de regio, met gevarieerde flora en fauna.

3. Prachtige Weila-rivier

De Weila-rivier stroomt door Baotou en biedt een schitterend uitzicht op zijn kristalheldere water en weelderige groene oevers. Een bezoek aan de rivier is een uitstekende manier om te ontspannen en te genieten van de natuur.

4. Het sensationele Shiguai-district

Shiguai is een prachtig district dat bekend staat om zijn ongerepte natuurparken en uitzichtpunten. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende landschappen van het Genghis Khan Square, de Sutu Hot Spring en de Wudangyu-pas.

5. Sprookjesachtige Xilamuren-graslanden

De Xilamuren-graslanden zijn de thuisbasis van de Mongoolse nomaden en staan bekend om hun weelderige gras en heldere blauwe lucht. Het is de perfecte plek om te paardrijden en trektochten te maken.

6. Adembenemend Ma’anshan-park

Het Ma’anshan-park is een spectaculair natuurpark dat bekend staat om zijn rotsachtige kliffen, glinsterende watervallen en heldere blauwe meren. Het park is ook de thuisbasis van een rijke variëteit aan planten- en diersoorten.

7. De prachtige Wubao-pagode

De Wubao-pagode is een eeuwenoude, achthoekige pagode uit de Qing-dynastie in Baotou. Het biedt een geweldig uitzicht op de Weilas-rivier en het omliggende landschap vanuit de top.

8. Het schilderachtige Wudang-lamapaleis

Het Wudang-lamapaleis is een Boeddhistisch tempelcomplex en biedt een ongelooflijke mix van landschap en architectuur. Bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de oude architectuur en uitzicht op de Baotou-vlakte.

9. Hunshandake-zandduinen

De Hunshandake-zandduinen zijn een uitgestrekte uitgestrektheid van zandduinen in Baotou. Het is het perfecte zandparadijs voor kamelenritten, sandboarden en het verkennen van de majestueuze duinen.

10. Santai-berg

De Santai-berg is de thuisbasis van de glinsterende Santai-bergketen. Het is een populaire wandelbestemming in Baotou en biedt spectaculaire uitzichten op de omliggende valleien en bergen.

11. Het wonderlijke Tiexi-rivierdal

Het Tiexi-rivierdal, dat voorheen een ijzermijn was, is nu een prachtig natuurgebied met een rijke variatie aan flora en fauna. De Tiexi-rivier slingert zich een weg door het dal en biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige natuurlijke omgeving.

12. Het glorieuze Heicheng-oude dorp

Het Heicheng-oude dorp is een eeuwenoud dorp met een lange geschiedenis van oorlog en zegevierende wapenfeiten. De oude stadsmuur van Heicheng is nog steeds in goede staat en is een bezoekje waard.

13. Het pittoreske Gegentala-grasland

Het Gegentala-grasland is een uitgestrekt landschap van weilanden en bergen. Het is de thuisbasis van vele nomadische herders en de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

14. Het indrukwekkende Helan-gebergte

Het Helan-gebergte is een prachtige bergketen die bekend staat om zijn dramatische kloven, watervallen en gevarieerde flora en fauna. Het is een uitstekende plek om te wandelen en de mooie landschappen te bewonderen.

15. Adembenemend Shilin-landschap

Het Shilin-landschap biedt een unieke natuurlijke omgeving van kalkstenen rotsformaties, grotten en ondergrondse rivieren. Het is een opmerkelijk landschap om te bezoeken en staat bekend om zijn schoonheid en historische betekenis.

Conclusie

Baotou is een fantastische reisbestemming voor natuurliefhebbers. Van indrukwekkende bergketens tot uitgestrekte graslanden, prachtige rivieren en ongerepte natuurparken, er is genoeg om van te genieten. Plan je reis naar Baotou en beleef een onvergetelijk avontuur in de ongerepte natuur.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de beste activiteiten die je kunt doen in Baotou?

In Baotou zijn er tal van activiteiten om van te genieten, zoals wandelen, kamelentochten, paardrijden en ziplining.

2. Hoe is het weer in Baotou?

Het klimaat in Baotou is voornamelijk droog, zonnig en winderig. De zomers zijn warm en de winters zijn koud met weinig neerslag.

3. Kunnen we kamperen in Baotou?

Ja, kamperen is mogelijk op de verschillende natuurparken, graslanden en bergen in Baotou.

4. Wat is de beste tijd om Baotou te bezoeken?

De lente en herfst zijn de beste seizoenen om Baotou te bezoeken vanwege het aangename weer en de prachtige landschappen.

5. Hoe komen we naar Baotou?

Baotou heeft een internationale luchthaven, die dagelijks vluchten heeft naar grote steden in China. Er rijden ook treinen en bussen naar de stad.

Share the Post:

Related Posts