Martinique’s geheime juweeltjes: ontdek de meest verborgen parels van het eiland

Als je op zoek bent naar een Caribisch eiland dat niet overspoeld wordt door toeristen, dan is Martinique misschien wel iets voor jou. Dit Franse eiland heeft een unieke mix van Franse en Caribische cultuur en biedt een scala aan verborgen parels die je moet zien om het te geloven. In dit artikel zullen we enkele van Martinique’s geheime juweeltjes bespreken, zodat je het meeste uit je verblijf op het eiland kunt halen.

1. Sainte-Anne

Sainte-Anne is een charmante kustplaats met een van de mooiste stranden van Martinique. Het is een ideale plek om te genieten van het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het strand grenst aan een klein dorpje met lokale restaurants, winkels en markten.

2. Les Salines

Les Salines is een van de meest populaire stranden van Martinique, maar is nog steeds een verborgen juweel. Het is een prachtig uitgestrekt strand met helderblauw water en een zachte zandbodem. Er zijn verschillende restaurants in de buurt en het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

3. Anse Cafard

Anse Cafard is een klein en afgelegen strand en wordt beschouwd als een van de beste verborgen parels van Martinique. Het strand is omgeven door weelderige vegetatie en heeft een prachtig uitzicht op de nabijgelegen heuvels. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer van het eiland.

4. Les Gorges de la Falaise

Les Gorges de la Falaise is een verborgen parel van Martinique en ligt in het noorden van het eiland. Het is een prachtig natuurgebied met stromende beekjes, rotsachtige landschappen en spectaculaire uitzichten. Het is een ideale plek voor wandelaars en avontuurzoekers om te verkennen.

5. Jardin de Balata

Jardin de Balata is een prachtige botanische tuin gelegen in het noorden van Martinique. Het heeft een verbazingwekkende collectie van kleurrijke planten en bloemen, met een wandelpad dat door het hele park loopt. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur van Martinique.

6. Les Trois-Îlets

Les Trois-Îlets is een charmant stadje aan de westkust van Martinique dat doordrenkt is van geschiedenis. Het was de geboorteplaats van de beroemde Franse generaal Toussaint Louverture en heeft een aantal historische gebouwen en musea. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants en bars van Martinique.

7. Presqu’île de la Caravelle

Presqu’île de la Caravelle is een ruig schiereiland aan de oostkust van Martinique. Het biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en heeft een aantal prachtige stranden. Het is ook een ideale plek om te wandelen en te genieten van de spectaculaire uitzichten.

8. Cap Salomon

Cap Salomon is een verborgen parel aan de noordkant van Martinique. Het is een afgelegen en rustig strand met spectaculaire uitzichten op de oceaan. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer van het eiland.

9. Tombolo de Sainte-Marie

Tombolo de Sainte-Marie is een uniek stukje strand dat wordt verbonden door een smalle landtong. Het is een van de meest unieke stranden van Martinique en is omgeven door spectaculaire landschappen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de schilderachtige schoonheid van Martinique.

10. Le Diamant

Le Diamant is een schilderachtige stad aan de zuidkust van Martinique. Het is een historische stad met een charmante sfeer en heeft een prachtig uitzicht op de nabijgelegen baai. Het is ook een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de lokale keuken.

11. Saint-Pierre

Saint-Pierre is een historisch stadje en was ooit de hoofdstad van Martinique. Het werd verwoest door een vulkaanuitbarsting in 1902, en nu is het een spectaculaire en pittoreske stad om te bezoeken. Het heeft een aantal musea en historische bezienswaardigheden en is een verplichte stop voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Martinique.

12. Les Anses-d’Arlet

Les Anses-d’Arlet is een verborgen parel aan de westkust van Martinique. Het is een schilderachtige stad met enkele van de beste stranden van het eiland. Het is ook de thuisbasis van enkele van de beste restaurants en bars van Martinique.

13. Habitation Clément

Habitation Clément is een historische suikerplantage in het zuiden van Martinique. Het heeft een prachtig landgoed en biedt een rondleiding door het museum en de distilleerderij. Het is een ideale plek om te leren over de geschiedenis en cultuur van Martinique.

14. Îlet Sainte-Marie

Îlet Sainte-Marie is een klein eiland voor de kust van Martinique. Het is een verborgen parel met enkele van de beste snorkelmogelijkheden van het eiland. Het is ook een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige uitzichten.

15. Fort-de-France

Fort-de-France is de hoofdstad van Martinique en een bruisende stad met tal van restaurants, winkels en bezienswaardigheden. Het heeft een aantal historische gebouwen en musea en is ook de thuisbasis van enkele van de beste uitgaansgelegenheden van Martinique.

Met zoveel geheime juweeltjes op Martinique, is het onmogelijk om ze allemaal te noemen. Of je nu gaat voor de prachtige stranden of de spectaculaire landschappen, Martinique heeft voor ieder wat wils. Boek je volgende vakantie naar Martinique en ontdek de verborgen parels van dit prachtige eiland.


Heb je nog vragen over Martinique’s geheime juweeltjes? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om Martinique te bezoeken?

De beste tijd om Martinique te bezoeken is tussen december en mei. Het weer is dan droger en milder.

Welke taal wordt er gesproken op Martinique?

Op Martinique wordt Frans en Creools gesproken.

Heb ik een visum nodig om Martinique te bezoeken?

Nee, als je de Nederlandse nationaliteit hebt, heb je geen visum nodig om Martinique te bezoeken.

Is Martinique duur?

Martinique is redelijk duur in vergelijking met andere Caribische eilanden. Door slim te plannen en te besparen, kun je echter nog steeds genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Is het veilig om naar Martinique te reizen?

Ja, Martinique is over het algemeen een veilige bestemming voor toeristen. Zoals altijd is het belangrijk om voorzichtig te zijn en je portemonnee en waardevolle spullen veilig te houden.

Share the Post:

Related Posts