Luxemburg met kinderen: tips en activiteiten om de vakantie onvergetelijk te maken.

Wanneer je denkt aan Luxemburg, denk je misschien aan de prachtige natuur, de pittoreske dorpjes en de historische monumenten. Maar wist je dat Luxemburg ook een ideale bestemming is voor gezinnen met kinderen? Er zijn tal van leuke activiteiten en attracties die de vakantie met kinderen onvergetelijk zullen maken. In dit artikel geven we je handige tips en ideeën voor een geslaagde vakantie in Luxemburg met kinderen.

De perfecte accommodatie

Als je van plan bent om met kinderen naar Luxemburg te reizen, is het vinden van de juiste accommodatie een must. Een kindvriendelijke accommodatie met faciliteiten als een speeltuin, een zwembad en/of een animatieprogramma kan de vakantie voor de kleintjes extra leuk maken. Gelukkig zijn er in Luxemburg verschillende opties voor gezinnen met kinderen, van campings tot hotels en vakantieparken.

Ontdekken van de natuur

De natuur in Luxemburg is prachtig en erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Mullerthal Trail, ook wel bekend als Klein Zwitserland. Dit is een uniek gebied met rotsen, bossen en sprookjesachtige beekjes waar kinderen hun hart kunnen ophalen aan het ontdekken van de natuur. Ook een bezoek aan de prachtige Wiltz-tuinen of het Gaalgebierg-park is de moeite waard.

Culturele activiteiten

Naast de natuur heeft Luxemburg ook een rijke geschiedenis en cultuur. Veel monumenten en musea hebben speciale programma’s voor kinderen. Zo kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Vianden, waar kinderen zich kunnen verkleden als middeleeuwse karakters. Ook een bezoek aan het Musée national d’histoire et d’art of het Mudam museum in Luxemburg-stad zijn erg leuk voor kinderen.

Pretparken en attracties

Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende pretparken en attracties in Luxemburg. Het pretpark Parc Merveilleux in Bettembourg is een van de populairste attracties voor kinderen. Dit park heeft een grote speeltuin, een kinderboerderij, een attractiepark en een miniatuur trein die door het park rijdt. Ook het avontuurpark Indian Forest in Hoscheid is een aanrader voor ouders en kinderen die van avontuur houden.

Lekker eten

Luxemburg heeft een diverse gastronomie die je zeker moet proberen tijdens je vakantie. Er zijn verschillende restaurants die een speciale kindermenu’s aanbieden, maar je kunt ook zelf je eigen picknick samenstellen en genieten van de prachtige omgeving. Vergeet niet om de lokale specialiteit ‘gromperekichelcher’ (aardappelpannenkoekjes) te proberen, deze zijn erg populair bij kinderen.

Praktische tips

– Vergeet niet om een EHBO-set en zonnebrandcrème mee te nemen.
– Check vooraf welke musea en attracties kindvriendelijk zijn en een speciaal programma hebben voor kinderen.
– Vergeet niet om een dagrugzak mee te nemen met eten, drinken en wat kleding voor de kinderen.
– Overweeg om een auto te huren, dit kan handig zijn om verschillende attracties en bezienswaardigheden te bezoeken.
– Plan je activiteiten op tijd, zeker in het hoogseizoen kan het druk zijn.

Luxemburg is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Er is genoeg te doen en te ontdekken voor jong en oud en zo maak je de vakantie onvergetelijk voor het hele gezin.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn leuke attracties in Luxemburg voor kleine kinderen?
– Parc Merveilleux is erg leuk voor kleine kinderen. Ook de Wiltz-tuinen zijn geschikt voor jongere kinderen.

2. Is het veilig om met kinderen naar Luxemburg te reizen?
– Ja, in Luxemburg is het veilig om met kinderen te reizen.

3. Zijn er kindvriendelijke restaurants in Luxemburg?
– Ja, er zijn verschillende kindvriendelijke restaurants in Luxemburg die speciale kindermenu’s aanbieden.

4. Kunnen kinderen ook naar musea in Luxemburg?
– Ja, veel musea hebben speciale programma’s voor kinderen.

5. Zijn er ook indoor activiteiten in Luxemburg voor als het regent?
– Ja, er zijn verschillende indoor activiteiten zoals het Mudam museum in Luxemburg-stad en het National Museum of the Resistance in Esch-sur-Alzette.

Share the Post:

Related Posts