Lokale gerechten in Cap-Haïtien: Een foodie’s guide voor lekker eten en drinken

Cap-Haïtien, gelegen aan de noordkust van Haïti, biedt een scala aan smakelijke lokale gerechten en dranken. Als foodie is Cap-Haïtien de ultieme bestemming voor jou. Het eten hier is rijk, smaakvol en authentiek Haïtiaans. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen terwijl we je door enkele van de beste lokale gerechten leiden die te vinden zijn in Cap-Haïtien.

Creoolse rijst (Riz Collé)

Creoolse rijst is een gerecht dat bestaat uit rijst, kruiden, vlees en groenten. Het wordt vaak geserveerd met gegrilde kip of varkensvlees. Probeer dit gerecht bij Ibo Lele restaurant.

Zonsondergangsoep (Soup Joumou)

Zonsondergangsoep is een rijke mix van pompoen, rundvlees, aardappelen, yam en andere groenten en kruiden. Het wordt traditioneel gegeten op de onafhankelijkheidsdag van Haïti. Probeer deze soep eens bij Kokiyaj.

Griot

Griot is een hapje dat bestaat uit gefrituurde varkensvleesstukjes die langzaam zijn gekookt in citrusvruchtensap en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met rijst en bonen. Probeer Griot bij Lakay restaurant.

Accra

Accra is een populaire snack in Haïti en bestaat uit gefrituurde deegballen gemaakt van cassave, maismeel, kruiden en stukjes vis of krab. Het wordt vaak als voorgerecht geserveerd. Probeer dit hapje bij Restaurant Sylvestre.

Conch salade (Salad Lambi)

Conch salade is een gerecht dat bestaat uit in citrus gemarineerde conch, ui, paprika, chili peper en tomaat. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht. Probeer deze salade bij Rebelle restaurant.

Pindasoep (Sòs Pwa)

Pindasoep, ook wel bekend als bonensoep, is een dikke, rijke soep gemaakt van pindanoten, groenten en soms varkensvlees. Probeer dit gerecht bij Chef Joel’s restaurant.

Haitiaanse taart (Paté Haïtien)

Haitiaanse taart is een gevulde deeghapje gevuld met kruidig vlees of vis. Het wordt vaak geserveerd als tussendoortje. Probeer deze taart bij Miss Ismael.

Ti Punch

Ti Punch is een populair Haïtiaans drankje gemaakt van rum, suikerriet en limoen. Het is een echte aanrader voor alcohol liefhebbers. Probeer Ti Punch bij La Belle Créole of Royal Decameron.

Bier Prestige

Bier Prestige is een lekker lokaal biertje in Haïti. Het is een licht bier met een zachte, subtiele smaak. Het is perfect om te combineren met de lokale gerechten tijdens je vakantie in Cap-Haïtien.

Conclusie

Cap-Haïtien is de perfecte bestemming voor foodies! De lokale gerechten zijn volledig uniek en vol met smaak. Deze culinaire hoogstandjes moeten op je bucket list staan! Vergeet niet om ook enkele van de Haïtiaanse drankjes zoals Ti punch en Bier Prestige te proberen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Haitiaanse taart?

Haitiaanse taart is een gevulde deeghapje gevuld met kruidig vlees of vis.

2. Wat is Ti Punch?

Ti Punch is een populair Haïtiaans drankje gemaakt van rum, suikerriet en limoen.

3. Waar kan ik Conch salade proberen?

De conch salade kun je bij Rebelle restaurant proberen.

4. Wat is Pindasoep?

Pindasoep, ook wel bekend als bonensoep, is een dikke, rijke soep gemaakt van pindanoten, groenten en soms varkensvlees.

5. Wat is Creoolse rijst?

Creoolse rijst is een gerecht dat bestaat uit rijst, kruiden, vlees en groenten. Het wordt vaak geserveerd met gegrilde kip of varkensvlees. Probeer dit gerecht bij Ibo Lele restaurant.

Share the Post:

Related Posts