In de voetsporen treden van de Kardashians: Bezoek de favoriete hotspots van Kim en co in Jerevan

Als fan van de Kardashians en reizen ben je vast bekend met hun Armeense roots. Jerevan, de hoofdstad van Armenië, is de thuisbasis van de Kardashians en biedt talloze hotspots om te verkennen. Van historische monumenten tot heerlijk eten en entertainment, je kunt hier alles vinden. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Jerevan om enkele van de favoriete hotspots van Kim en haar familie te ontdekken.

Het Khor Virap klooster

Laten we beginnen bij het Khor Virap klooster, dat op ongeveer 30 minuten rijden van Jerevan ligt. Dit klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de Armeense geschiedenis en biedt tegelijkertijd een fantastisch uitzicht op de beroemde berg Ararat.

Het Matenadaran museum

Next up, het Matenadaran museum, dat een van de grootste manuscriptenarchieven ter wereld herbergt. Hier vind je meer dan 17000 manuscripten uit de middeleeuwen en oudheid, waaronder bijbels en wetenschappelijke teksten.

Het Cascade Complex

Een ander hoogtepunt dat je niet mag missen is het Cascade Complex – een trapsgewijs kunst- en cultuurcomplex dat uitkijkt over de stad. Hier vind je talloze kunstwerken, waaronder werken van beroemde Armeense kunstenaars en een prachtige fontein.

Het Armeens Genocide museum

Het Armeens Genocide museum is een ontroerende plek die de geschiedenis van de genocide in 1915 herdenkt. Het museum biedt belangrijke documenten, foto’s en kunstvoorwerpen uit deze periode.

Het Megerian Carpet museum

Een minder bekende attractie is het Megerian Carpet museum, dat een uitgebreide collectie Armeense tapijten exposeert. Dit museum biedt veel informatie over hoe ze geweven worden en hoe belangrijk ze zijn in de cultuur van Armenië.

Het Vernissage marktplein

Om de lokale cultuur te ervaren, moet je zeker een bezoek brengen aan het Vernissage marktplein. Hier vind je talloze ambachtelijke producten, waaronder sieraden, kunstwerken en souvenirs.

Het Ararat Brandy museum

Armenië staat bekend om zijn heerlijke brandewijn. Het Ararat Brandy museum biedt de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van brandewijn in Armenië en om heerlijke smaken te proeven.

Het Tsitsernakaberd monument

Het Tsitsernakaberd monument is ook een belangrijke historische plek en herdenkt de slachtoffers van de Armeense genocide. Hier vind je een museum en een prachtig uitzicht op de stad.

Het Republic Square

Het Republic Square is het centrale plein van Jerevan en biedt een prachtige omgeving om te genieten van de lokale cultuur. Op dit plein vind je talloze restaurants, bars en entertainmentopties.

Het National History museum

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van Armenië, moet je zeker een bezoek brengen aan het National History museum. Hier vind je een uitgebreide collectie artefacten uit verschillende tijdperken.

Het Yerevan Opera theater

Het Yerevan Opera theater is een van de belangrijkste culturele attracties van Armenië en heeft veel beroemde opera’s opgevoerd. Bezoek deze plek als je van klassieke muziek houdt.

Het Republic Square fontein

Om te genieten van een prachtige fonteinshow, ga je naar de Republic Square fontein. Hier vind je een indrukwekkende fontein die ’s avonds verlicht is en regelmatig prachtige fonteinshows uitvoert.

Het Mother Armenia monument

Het Mother Armenia monument is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Jerevan. Hier vind je een standbeeld van een vrouwelijke soldaat die symbool staat voor de moed van de Armeense vrouwen in de oorlog.

Het Dalma winkelcentrum

Om te winkelen moet je naar het Dalma winkelcentrum gaan. Hier vind je talloze winkels, restaurants en entertainmentopties.

Naast deze hotspots zijn er nog talloze andere locaties om te verkennen in Jerevan. De stad heeft zoveel te bieden en je zult hier zeker genieten van je tijd. Bezoek de website van Reisver om meer te weten te komen over reizen naar Jerevan en boek je volgende reis vandaag nog.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het beste seizoen om Jerevan te bezoeken?

De beste tijd om Jerevan te bezoeken is in het voorjaar en het najaar, wanneer het weer mild is en er minder toeristen zijn.

2. Zijn er veel restaurants in Jerevan?

Ja, Jerevan heeft talloze restaurants die heerlijke lokale gerechten aanbieden en ook internationale keukens.

3. Wat is de officiële taal van Armenië?

De officiële taal van Armenië is het Armeens.

4. Heeft Jerevan een luchthaven?

Ja, Jerevan heeft een internationale luchthaven, Zvartnots International Airport.

5. Wat is het valuta in Jerevan?

De valuta in Jerevan is de Armeense dram.

Share the Post:

Related Posts