Hoe je je reis naar Mongolië kunt voorbereiden: tips voor visa, accommodaties en activiteiten

Als je op zoek bent naar een unieke reiservaring, dan is Mongolië de perfecte bestemming. Dit land heeft geweldige landschappen, een rijke cultuur en veel outdoor-activiteiten om van te genieten. Maar voordat je aan je reis begint, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je tips voor visa, accommodaties en activiteiten om ervoor te zorgen dat je reis naar Mongolië soepel verloopt.

Visa voor Mongolië

Als je naar Mongolië reist, heb je een visum nodig. Dit kan op twee manieren worden verkregen: bij aankomst op de luchthaven in Mongolië of via de Mongoolse ambassade in jouw thuisland. Als je van plan bent om bij aankomst een visum te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste documenten bij je hebt. Dit omvat een geldig paspoort, een retourticket en een bewijs van verblijf in Mongolië. Het kost ongeveer 180 euro voor een toeristenvisum dat maximaal 30 dagen geldig is. Zorg ervoor dat je je visum minstens een maand voor vertrek aanvraagt om eventuele problemen te voorkomen.

Accommodaties in Mongolië

Mongolië heeft een breed scala aan accommodaties, van budget hostels tot luxe hotels. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, probeer dan een traditionele yurt (ger) te boeken. Dit zijn nomadententen en worden vaak gebruikt als accommodatie in het platteland van Mongolië. Ze bieden een prachtig uitzicht op de sterrenhemel en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Voor degenen die de voorkeur geven aan meer comfort, zijn er tal van hotels in de hoofdstad Ulaanbaatar. Deze variëren van goedkope guesthouses tot vijfsterrenhotels. We raden aan om je accommodatie van tevoren te boeken, aangezien de beschikbaarheid van accommodatie in de afgelegen delen van Mongolië beperkt kan zijn.

Activiteiten in Mongolië

Mongolië biedt een scala aan outdoor-activiteiten voor reizigers van alle leeftijden. Hier zijn een paar van de meest populaire:

1. Kamelenritten: Maak een ritje op een kameel door de Gobiwoestijn en ervaar de oude karavaanroutes van de handelaren.

2. Wandelen: Er zijn veel trektochten te maken in Mongolië. Van de Kazachse grens tot aan de uitlopers van de Altaj, er is voor elk wat wils.

3. Paardrijden: Paardrijden is een traditionele activiteit in Mongolië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land veel mogelijkheden biedt om deze leuke activiteit te ondernemen.

4. Culturele rondleidingen: Bezoek kloosters, tempels en historische bezienswaardigheden om een ​​beter begrip te krijgen van het rijke Mongoolse erfgoed.

De beste reistijd

Mongolië heeft een extreem continentaal klimaat met zeer koude winters en hete zomers. De beste tijd om te reizen is gedurende de zomermaanden van juni tot september. Dit is de tijd van het jaar waarin de temperaturen aangenamer zijn en de weersomstandigheden beter zijn om het land te verkennen.

Veiligheid en gezondheid

Mongolië is een veilig land, maar het is altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het reizen. Zorg ervoor dat je noodnummers bij de hand hebt en houd je waardevolle spullen uit het zicht. Ook is het belangrijk om de nodige vaccinaties te krijgen voordat je naar Mongolië reist, zoals een vaccinatie tegen tetanus en hepatitis A.

Conclusie

Mongolië is een geweldige bestemming voor een unieke reiservaring. Door op de hoogte te zijn van de visa vereisten, accommodaties en activiteiten, ben je goed voorbereid om deze prachtige bestemming te verkennen. Vergeet niet om noodnummers bij de hand te hebben en de nodige vaccinaties te krijgen voordat je vertrekt.

Veelgestelde vragen

1. Is het veilig om naar Mongolië te reizen?
Ja, Mongolië is over het algemeen een veilige bestemming. Maar het is altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het bijhouden van noodnummers en het uit het zicht houden van waardevolle spullen.

2. Wanneer is de beste tijd om naar Mongolië te reizen?
De beste tijd om Mongolië te bezoeken is tijdens de zomermaanden van juni tot september, wanneer de temperaturen aangenamer zijn om het land te verkennen.

3. Heb ik een visum nodig om Mongolië binnen te komen?
Ja, je hebt een visum nodig om Mongolië binnen te komen. Dit kan worden verkregen bij aankomst op de luchthaven of via de Mongoolse ambassade in jouw thuisland.

4. Welke activiteiten zijn er te doen in Mongolië?
Mongolië biedt een scala aan activiteiten, zoals kamelenritten, wandelen, paardrijden en culturele rondleidingen.

5. Welke accommodaties zijn er beschikbaar in Mongolië?
Mongolië heeft een breed scala aan accommodaties, van budget hostels tot luxe hotels. Ook kun je ervoor kiezen om te overnachten in traditionele yurts voor een unieke ervaring.

Share the Post:

Related Posts