Hidden Gems: De Beste Locaties om te Bezoeken in Mexicali

Mexico is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en dat is niet zonder reden. Het land heeft een rijke cultuur, heerlijke gerechten en prachtige landschappen. Vaak worden de bekende trekpleisters zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum bezocht. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er nog veel meer te ontdekken valt in Mexico. In dit artikel nemen we je mee naar de verborgen schatten van Mexicali.

Mexicali is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Baja California. Het is een stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die op zoek zijn naar stranden en feestjes. Maar Mexicali heeft genoeg te bieden voor de avontuurlijke reiziger.

1. Rock Paintings o de Vallecito

Net buiten Mexicali vind je de Rock Paintings of Vallecito. Dit gebied staat bekend om de rotstekeningen die hier duizenden jaren geleden zijn gemaakt door de Cucapá-indianen.

2. Catedral de Nuestra Señora de Guadalupe

Een ander prachtig gebouw om te bezoeken is de Catedral de Nuestra Señora de Guadalupe. Deze kathedraal dateert uit de jaren 20 en is een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur.

3. Parque Vicente Guerrero

Het Parque Vicente Guerrero is een populaire plek voor de lokale bevolking om te ontspannen en te wandelen. Het park heeft een aantal mooie fonteinen en een amfitheater waar regelmatig concerten en evenementen worden gehouden.

4. Estadio Águilas de Mexicali

Als je van sport houdt, dan is het bezoeken van Estadio Águilas de Mexicali een must. Dit honkbalstadion heeft een capaciteit van meer dan 16.000 toeschouwers en is de thuisbasis van de Águilas de Mexicali.

5. Casa de la Cultura de Mexicali

De Casa de la Cultura de Mexicali is een cultureel centrum in het centrum van de stad. Hier kun je genieten van lokale kunst, tentoonstellingen en muziekvoorstellingen.

6. Bar Crawl

Als je van plan bent om de Mexicaanse keuken te verkennen, dan is een Bar Crawl een goed idee. Mexicali is de thuisbasis van enkele van de beste taco’s, margarita’s en bier. Er zijn verschillende bars en restaurants in de stad waar je heerlijk kunt eten en drinken.

7. Museo Sol del Niño

Het Museo Sol del Niño is een interactief museum voor kinderen. Het is opgericht om kinderen te onderwijzen over wetenschap, technologie en duurzaamheid. Maar ook volwassenen zijn welkom om te komen en te ontdekken hoe dingen werken.

8. Laguna de Zócalo

Op ongeveer 20 minuten rijden van Mexicali ligt de Laguna de Zócalo. Dit is een prachtige oase in de woestijn. Het water is helderblauw en er zijn verschillende activiteiten mogelijk zoals kajakken, vissen en picknicken.

9. Mexicali Crafts

Als je op zoek bent naar souvenirs, dan is Mexicali Crafts de go-to plek. Hier vind je alles wat Mexicaans is. Van handgemaakte sieraden tot traditioneel aardewerk. Je kunt hier ook enkele ambachtslieden ontmoeten en zien hoe ze hun producten maken.

10. Wetlands van de Colorado-delta

De wetlands van de Colorado-delta zijn een beschermd wildreservaat net buiten Mexicali. Dit is een van de weinige plekken ter wereld waar de Mexicaanse grijze wolf nog in het wild voorkomt. Ook zijn hier meer dan 300 soorten vogels te vinden.

11. Parque Nacional Constitución de 1857

Het Parque Nacional Constitución de 1857 is een van de grootste parken van Mexico. Het park beslaat meer dan 11.000 hectare en is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

12. Cervecería Cucapá

Als je van bier houdt, dan mag je de Cervecería Cucapá niet missen. Dit is een van de meest bekende brouwerijen in Mexico en hier kun je genieten van heerlijk ambachtelijk bier.

13. Casa de la Cultura de San Luis Río Colorado

Op ongeveer een uur rijden van Mexicali vind je de Casa de la Cultura de San Luis Río Colorado. Dit culturele centrum is gevestigd in een oud landhuis en biedt een blik in de geschiedenis van de regio.

14. Ceilapúchtl-berg

De Ceilapúchtl-berg is een bergketen in de regio van Mexicali. Hier kun je fantastische wandelingen maken en genieten van adembenemende uitzichten.

15. Zona de los Puentes

Het laatste verborgen juweeltje op onze lijst is de Zona de los Puentes. Dit is een gebied net buiten de stad dat bekend staat om zijn bruggen over de Colorado-rivier. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

Mexicali is een stad vol verrassingen. Of je nu van cultuur, natuur of sport houdt, er is voor iedereen wel wat te doen. Dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie in Mexico, dan is Mexicali zeker een stad om te overwegen.

Veelgestelde vragen

1. Is Mexicali veilig voor toeristen?

Ja, Mexicali is over het algemeen veilig voor toeristen. Zoals bij elke stad ter wereld moet je wel opletten en niet te opzichtig zijn met kostbaarheden.

2. Wanneer is de beste tijd om Mexicali te bezoeken?

De beste tijd om Mexicali te bezoeken is in de lente of de herfst. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam en vermijd je de verzengende hitte van de zomer.

3. Heb je een visum nodig om Mexicali te bezoeken?

Nee, als Nederlander heb je geen visum nodig voor een verblijf van minder dan 180 dagen. Je hebt wel een paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is.

4. Moet ik Spaans spreken om Mexicali te bezoeken?

Het helpt als je wat basis-Spaans spreekt, maar het is niet noodzakelijk. Veel mensen in de toeristische sector spreken Engels en er zijn ook genoeg Engelse menu’s en informatieborden te vinden.

5. Hoe kom ik naar Mexicali?

Je kunt naar Mexicali vliegen via de luchthaven van Mexicali of je kunt de bus nemen vanuit verschillende steden in Mexico. Vanuit San Diego kun je ook de auto pakken en de grens oversteken.

Share the Post:

Related Posts