Het mysterie van de Liver Birds: ontdek de legendes en feiten over deze iconische symbolen van de stad

Liverpool is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en iconische bezienswaardigheden. Het is de thuisbasis van The Beatles, de Liverpool FC en de Liverpool Waterfront. Een andere beroemde attractie in de stad is de Liver Building, die wordt gekenmerkt door de legendarische Liver Birds. Deze vogels zijn niet alleen het symbool van Liverpool, maar ook een van de meest mysterieuze beelden in de stad. In dit artikel zullen we de legende en feiten achter deze iconische symbolen van de stad verkennen.

De oorsprong van de Liverpoolse Liver Birds

De Liver Birds dateren uit de 14e eeuw en zijn eigenlijk ouder dan de stad Liverpool zelf. Het is niet bekend waar de naam “Liver Bird” vandaan komt, maar veel mensen denken dat het afkomstig is van het Oud-Engelse woord ‘lyver’ dat lever betekent. Dit komt doordat de vogels een afbeelding van een lever dragen op hun borst, dit is hét symbool voor de stad Liverpool.

De legendes rond de Liver Birds

Er wordt verteld dat de Liver Birds een mannetje en een vrouwtje zijn die dag en nacht de stad bewaken. De vogels zouden hier al sinds mensenheugenis wonen en hebben als taak om de stad te beschermen tegen onheil. Volgens de legende zullen de Liver Birds wegvliegen als er iets ernstigs gaat gebeuren in de stad, een soort wekker van gevaar dus.

Een andere legende rond de Liver Birds heeft te maken met hun kijkrichting. Eén vogel kijkt naar het water, terwijl de andere kijkt naar de stad. Het verhaal gaat dat dit betekent dat als de vogel met zijn blik op het water landinwaarts kijkt er welvaart zal zijn in de stad, wanneer de vogel met zijn blik op de stad landinwaarts kijkt zal de stad ten onder gaan.

De feiten rond de Liver Birds

Hoewel de legende over de vogels prachtig klinkt, zijn er ook feiten over de Liver Birds die minder poëtisch zijn. Zo is de blauwe kleur van de vogels eigenlijk ooit rood geweest, en zijn ze pas in 1911 blauw geverfd. Een andere wetenswaardigheid over de vogels is dat het mannetje groter is dan het vrouwtje.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn de vogels ook nooit het werk geweest van de beroemde architect Sir Christopher Wren. In werkelijkheid is de beeldhouwer die verantwoordelijk is voor de Liver Birds, Carl Bernard Bartels.

Waarom zijn de Liver Birds zo belangrijk voor Liverpool?

De Liver Birds zijn het symbool van de stad Liverpool en staan ​​hoog op de daken van de Liver Building, die deel uitmaakt van de skyline van Liverpool. De vogels zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Liverpool en representatief voor de trotse en onafhankelijke geest van de stad.

Bezoek de Liverpoolse Liver Birds

Als je Liverpool bezoekt, mag je de Liver Birds niet missen. Het uitzicht vanaf de top van de Liver Building is adembenemend en je kunt de vogels van dichtbij bekijken. Er zijn ook boottochten beschikbaar die bezoekers langs de iconische vogels varen.

Enkele feiten om te onthouden over de Liverpoolse Liver Birds:

– De Liver Birds zijn ouder dan de stad Liverpool zelf
– Hun benaming “Liver Bird” is afgeleid van het Oud-Engelse woord ‘lyver’, wat lever betekent.
– De vogels bewaken de stad en beschermen deze tegen onheil.
– De vogels hebben een mannetje en een vrouwtje waarvan de laatste kleiner is
– De blauwe kleur op de vogels is aangebracht in 1911.

Conclusie

Van legendes tot feiten, de Liverpoolse Liver Birds blijven een raadsel en een attractie voor bezoekers van de stad. Zoals elke cultuur zijn eigen mythen heeft over de oorsprong van de Liver Birds, kunnen we zonder twijfel zeggen dat deze vogels populairder zijn dan ooit en een belangrijk deel uitmaken van de geschiedenis van dit prachtige Engelse stadje.

Veelgestelde vragen

1. Zijn de Liver Birds ooit vernieuwd?
Antwoord: Ja, de Liver Birds zijn tussen 2008 en 2009 gerenoveerd om de infrastructuur van hun ondersteuning te repareren.

2. Wat betekent de lever op de borst van de Liver Birds precies?
Antwoord: Het was een oude zegel van de toenmalige ‘Liverpool Corporation’, een verwijzing naar de basis van de stad in de internationale vracht en nieuwe handelsroutes.

3. Zijn er materialen die bewijzen dat de Liver Birds echt bestonden?
Antwoord: Helaas zijn er geen materialen die als bewijs dienen dat de Liver Birds ooit echt hebben bestaan.

4. Waar kan ik souvenirs kopen van de Liver Birds?
Antwoord: Er zijn tal van souvenirs winkels in Liverpool, maar ook verschillende online winkels die Liver Birds merchandise verkopen.

5. Kan ik met de Liver Birds op de foto?
Antwoord: Helaas zijn de Liver Birds 20 meter hoog en kunnen dus niet worden aangeraakt of vastgehouden. Maar u kunt op veel plekken van de stad foto’s maken met ze op de achtergrond.

Share the Post:

Related Posts