Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival: een ware lust voor het oog

Het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival, ook wel bekend als het Harbin Ice Festival, is een jaarlijks festival in de Chinese stad Harbin dat plaatsvindt aan het begin van ieder nieuw jaar, meestal van begin januari tot begin februari. Het festival staat bekend om haar indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. In dit artikel bespreken we de geschiedenis van het festival, de hoogtepunten van het festival, praktische informatie en waarom het festival een must-see is voor alle reizigers.

Achtergrondinformatie

De geschiedenis van het festival

Het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival vindt haar oorsprong in 1963, toen een groep studenten uit Harbin een aantal ijs- en sneeuwsculpturen bouwde in het plaatselijke openbare park. Het festival werd later steeds groter en in 1985 officieel erkend door de overheid als gevolg van de internationale erkenning. Het festival heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt.

Een internationale trekpleister

Het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival heeft een wereldwijde aantrekkingskracht en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het festival is een van de grootste en meest indrukwekkende ijs- en sneeuwfestivals ter wereld en wordt gezien als een belangrijke toeristische trekpleister van China.

Wat het festival zo bijzonder maakt

Het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival heeft tal van hoogtepunten die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Hieronder enkele van die hoogtepunten:

Het enorme ice and snow world park

Het Ice and Snow World Park is een van de meest populaire attracties van het festival. Het park is ’s nachts geopend en trekt duizenden bezoekers. Je kunt er verschillende grote en indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen bekijken en er zijn diverse winteractiviteiten die plaatsvinden in het park.

De ijssculptuurcompetitie

Een van de meest indrukwekkende onderdelen van het festival is de ijssculptuurcompetitie. Verschillende teams van kunstenaars werken dagen aan ijsblokken om de meest indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen te creëren. De talenten van deze kunstenaars zijn verbazingwekkend en resultaat verbluffende sculpturen.

Nachtelijke verlichting

Zodra de zon ondergaat, wordt het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival verlicht met verschillende kleuren en lichtsculpturen. De verlichting creëert een spectaculair uitzicht op de verschillende ijs- en sneeuwsculpturen en voegt extra charme toe aan het al magische festival.

Praktische informatie

Bezoekers moeten rekening houden met de koude weersomstandigheden tijdens het festival. Het wordt ten zeerste aanbevolen om warm te kleden en zich voor te bereiden op de kou. Kleding met thermische isolatie is een must!

Locatie en toegang

Het festival vindt plaats in Harbin, gelegen in het noordoosten van China en het is gemakkelijk bereikbaar per trein, bus of vliegtuig. Bezoekers moeten een toegangsticket voor het festival aanschaffen om toegang te krijgen tot de verschillende locaties.

Beste periode en accommodatie

De beste periode om het festival te bezoeken is tussen eind december en begin februari, wanneer de temperatuur voldoende laag is voor ijs- en sneeuwsculpturen. Het festival trekt echter veel bezoekers, het is aan te raden om je accommodatie van tevoren te boeken.

Conclusie

Het Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival is een magisch evenement dat je zeker moet bezoeken als je in China bent tussen december en februari. Geniet van de indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen, de talenten van verschillende kunstenaars en de sfeer, en vergeet vooral niet je warm te kleden. Het festival is een must-see en een unieke ervaring waar je nog jaren van zult nagenieten.

1. Wat is Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival?

Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de stad Harbin in het noordoosten van China. Het festival staat bekend om haar indrukwekkende ijs- en sneeuwsculpturen die kunstenaars over de hele wereld aantrekken.

2. Wanneer wordt Harbin’s internationale ijs- en sneeuwsculpturenfestival gehouden?

Het festival wordt jaarlijks gehouden van begin januari tot begin februari, maar de exacte data variëren van jaar tot jaar.

3. Wat zijn de hoogtepunten van het festival?

Er zijn verschillende hoogtepunten van het festival, waaronder het Ice and Snow World Park, de ijssculptuurcompetitie en de spectaculaire nachtelijke verlichting.

4. Moet ik me zorgen maken over het weer tijdens het festival?

Ja, bezoekers moeten zich voorbereiden op de koude weersomstandigheden tijdens het festival. Kleding met thermische isolatie is een must, evenals warme handschoenen en een muts.

5. Moet ik mijn accommodatie van tevoren boeken?

Ja, het festival trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld en er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden beschikbaar. Het wordt ten zeerste aanbevolen om je accommodatie van tevoren te boeken.

Share the Post:

Related Posts