Festivals en evenementen in Metz en Nancy: het hele jaar door feest

Als je op zoek bent naar een bestemming die het hele jaar door sprankelende festivals en evenementen biedt, dan zijn Metz en Nancy in Frankrijk de perfecte plekken. Van muziek- en kunstfestivals tot wijnfeesten en kerstmarkten, er is altijd wat te beleven in deze levendige steden. In dit artikel zullen we enkele van de beste festivals en evenementen bespreken die je kunt bezoeken in Metz en Nancy.

Metz: een festivalparadijs

Metz, de hoofdstad van de regio Lorraine, heeft een reputatie als een stad van festivals en evenementen. Het is de thuisbasis van enkele van de grootste en meest spectaculaire festivals in Frankrijk, zoals het Internationale Filmfestival en het Metz Moselle Open (tennistoernooi). Hier zijn enkele festivals die je kunt bijwonen in Metz:

Les Musiques – Biennale des musiques d’aujourd’hui

Als je van hedendaagse muziek houdt, dan is Les Musiques-biennale des musiques d’aujourd’hui (“De muziek – Biënnale van hedendaagse muziek”) een must voor jou. Dit internationale muziekfestival presenteert een breed scala aan muziekstijlen en genres, van klassieke muziek tot experimenteel en elektronisch.

Fêtes de la Mirabelle

Elk jaar in augustus verandert Metz in een zee van geel en biedt het zijn inwoners en bezoekers het Fêtes de la Mirabelle (“Mirabelle-feest”). Het festival is gewijd aan de Mirabellepruim, een lokale specialiteit, en biedt drie dagen vol muziek, parades en eten.

Constellations de Metz (city of stars)

Dit evenement is bekend om zijn spectaculaire lichtshows en vindt plaats in het oude centrum van Metz. Tijdens de zomermaanden transformeren de oude gebouwen van de stad in prachtige kunstwerken.

Nancy: een stad om te feesten

Nancy, ook wel de “stad van de Dukes” genoemd, is een prachtige stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en architectuur. Maar Nancy is ook een stad om te feesten, met een volle evenementenkalender. Hier zijn enkele van de beste festivals en evenementen in Nancy:

Nancy Jazz Pulsations

Als je van jazzmuziek houdt, dan mag je het Nancy Jazz Pulsations-festival niet missen. Het is een van de grootste jazzfestivals van Europa en trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Saint-Nicolas

Dit traditionele feest vindt plaats in december en is een van de grootste evenementen in Nancy. Saint-Nicolas is de beschermheilige van de stad en wordt elk jaar geëerd met carnavalsoptochten en parades.

Rendez-vous Place Stanislas

Dit is een gratis openluchttheaterfestival dat elke zomer plaatsvindt in het hart van Nancy, op het prachtige Place Stanislas. Het biedt een gevarieerd programma met shows en concerten.

Bezoek Metz en Nancy tijdens de kerstperiode

Als je op zoek bent naar de ultieme kerstervaring, dan moet je in december naar Metz en Nancy gaan. Beide steden organiseren prachtige kerstmarkten die een echte bezienswaardigheid zijn. Hier zijn enkele kerstevenementen die je niet mag missen:

Marché de Noël de Metz

Dit is een van de grootste kerstmarkten in de regio Grand-Est en biedt meer dan 60 chalets waar je lokale specialiteiten kunt proeven en kerstcadeaus kunt kopen.

Marché de Saint-Nicolas à Nancy

De kerstmarkt van Nancy, die plaatsvindt op Place Charles III, is een gezellige plek om te genieten van een warme glühwein en kerstcadeaus te vinden.

Conclusie

Metz en Nancy zijn twee steden in de regio Grand-Est die het hele jaar door feest bieden. Of je nu van jazzmuziek houdt, van culturele evenementen of van het proeven van lokale specialiteiten, er is voor elk wat wils. En vergeet niet om in december te komen en de prachtige kerstmarkten te bezoeken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele andere festivals die ik kan bijwonen in Metz?

Naast de festivals die we hebben besproken, kun je ook deelnemen aan het Internationaal Graffiti Festival en het Internationaal Straattheaterfestival.

Zijn er gratis evenementen in Metz en Nancy?

Ja, er zijn veel gratis evenementen in beide steden, zoals de Rendez-vous Place Stanislas in Nancy en de Constellations de Metz.

Wanneer zijn de kerstmarkten in Metz en Nancy?

De kerstmarkt van Metz vindt plaats van eind november tot eind december en de kerstmarkt van Nancy is open van 23 november tot 30 december.

Wat is de Mirabelle-pruim?

De Mirabelle is een kleine, gele pruim die alleen in de regio Lorraine wordt geteeld. Het is een belangrijk ingrediënt in de lokale keuken en wordt gevierd tijdens het Fêtes de la Mirabelle-festival in Metz.

Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in Metz en Nancy?

Naast de kerstmarkten en festivals zijn er veel andere bezienswaardigheden in beide steden, zoals de kathedraal van Metz en het Place Stanislas in Nancy.

Share the Post:

Related Posts