Feesten zoals de lokale bevolking: vier Mardi Gras in Belle Chasse.

Als je op zoek bent naar een echt unieke en authentieke manier om Mardi Gras te vieren, ga dan naar Belle Chasse, Louisiana. Hier kun je feesten zoals de lokale bevolking! Dit kleine stadje aan de rand van New Orleans neemt Mardi Gras heel serieus en dat is te zien aan de kleurrijke parades en feesten, die zich verspreiden over twee weken in februari.

Een korte geschiedenis van Mardi Gras in Belle Chasse

Voor de lokale bevolking is Mardi Gras meer dan alleen maar feesten en plezier maken. Het heeft een rijke culturele betekenis en traditie, die teruggaat tot de vroege jaren 1900. In 1931 werd de eerste officiële Mardi Gras parade in Belle Chasse gehouden door de Belle Chasse Fireman’s Association. Sindsdien is het een jaarlijkse traditie geworden, waarbij het stadje over twee weken wordt overspoeld met feestvierders uit de regio.

De hoogtepunten van Mardi Gras in Belle Chasse

Mardi Gras in Belle Chasse is een geweldig evenement om bij te wonen. Het is een bruisend feest vol met talloze activiteiten en attracties, waaronder:

De parades

De jaarlijkse Mardi Gras parade trekt duizenden bezoekers uit het hele land. Het is de grootste en meest kleurrijke parade in de regio en bestaat uit prachtige praalwagens, dansende bewoners, lokale zwermbanden en nog veel meer. Hier is het allemaal over straattheater, muziek en dans.

De Creoolse bal

Een van de hoogtepuntfeesten voor volwassenen is de Creoolse bal. Dit formele evenement is een feest vol plezier en dient als platform voor jongeren die zichzelf als geïnteresseerd in de Creoolse cultuur beschouwen. Er wordt overal Creools eten, drinken en dansevenementen gehouden.

De kookwedstrijd

De kookwedstrijd is een ander hoogtepunt van Mardi Gras in Belle Chasse. Dit is de perfecte plek om te genieten van de heerlijke Creoolse keuken. De wedstrijd is open voor iedereen en er zijn verschillende categorieën, afhankelijk van de gerechten die zijn gemaakt.

De Beignets voor het ontbijt

Mardi Gras zonder Beignets is geen Mardi Gras. Tijdens het feest kunnen bezoekers genieten van heerlijke beignets en koffie, die normaal gesproken in de vroege uurtjes van de ochtend worden verkocht.

De lokale restaurants

Mardi Gras is de perfecte tijd om de lokale culinaire scene van Belle Chasse te ontdekken. Er zijn tal van restaurants verspreid over de stad waar je heerlijk kunt eten en drinken, genietend van de warme en gastvrije sfeer.

Tips voor het vieren van Mardi Gras in Belle Chasse

Als je erover nadenkt om Mardi Gras in Belle Chasse te vieren, heb je misschien wat tips nodig:

– Zorg ervoor dat je op tijd arriveert voor de parade. De straten raken snel vol.
– Draag comfortabele schoenen en kleed je in de kleuren van de parade.
– Download de parade-route vooraf en bekijk welke straten op het feest zijn afgesloten.

Conclusie

Belle Chasse biedt een echt authentieke manier om Mardi Gras te vieren, weg van de drukte van New Orleans. Het stadje viert dit feest al meer dan 100 jaar op eigen creatieve en interessante manier. Vergeet niet om voldoende te eten, drinken en vooral te dansen terwijl je met de lokale bewoners meefeest. Mis Mardi Gras in Belle Chasse niet – het is een once-in-a-lifetime ervaring.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik in Belle Chasse?

Je kunt met de auto of bus naar Belle Chasse reizen. New Orleans ligt op slechts 15 mijl afstand. Het is ook mogelijk om vanuit de hele Verenigde Staten met het vliegtuig naar New Orleans te reizen en vervolgens naar Belle Chasse te gaan.

Wanneer vindt Mardi Gras in Belle Chasse plaats?

Belle Chasse viert Mardi Gras over een periode van twee weken in februari, beginnend op de zaterdag twee weken voorafgaand aan ‘Fat Tuesday’.

Welke hotels zijn er in Belle Chasse?

Belle Chasse biedt verschillende accommodaties voor bezoekers, waaronder La Quinta Inn & Suites, Zephyr Inn & Suites en Holiday Inn Express.

Welke andere activiteiten kan ik ondernemen in Belle Chasse?

Belle Chasse biedt verschillende andere activiteiten, zoals het Oakwood Mall Shopping Centre, verschillende parken en sportcomplexen.

Wat is de beste manier om te genieten van de lokale keuken?

Er zijn tal van lokale restaurants in Belle Chasse, zoals Rocko’s Wood-fired Pizza, Last Stop Food and Drink en Salvo’s Seafood and Deli. Probeer zoveel mogelijk gerechten uit en geniet van de unieke culinaire scene van deze prachtige stad.

Share the Post:

Related Posts