Feesten in Belo Horizonte: vier mee met carnaval en andere festivals in de stad

Ben je op zoek naar het ultieme feest in Brazilië? Dan moet je naar Belo Horizonte, de hoofdstad van de staat Minas Gerais. Deze bruisende stad biedt een menu van festivals en feesten die de Braziliaanse cultuur volledig omarmen. Van carnaval tot lokale feesten, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. In dit artikel zullen we deze feesten onderzoeken en u advies geven over hoe u de beste ervaring kunt hebben.

Carnaval: het grootste feest van het jaar

Carnaval is met afstand het grootste en bekendste feest in Brazilië en Belo Horizonte doet hier aan mee. Het is een feest om te dansen, te zingen en te genieten van het leven. Carnaval vindt plaats in februari of maart, 40 dagen voor Pasen, en duurt vier dagen. In Belo Horizonte zijn er tal van parades en blocos die door de belangrijkste straten rijden. Een van de beste parades is de Parade of Champions, die plaatsvindt op de zaterdag na carnaval. Deze parade wordt georganiseerd door de Gezamenlijke Carnaval Commissie.

Festival van de Canjica

Het Feest van de Canjica is een van de populairste lokale feesten in Belo Horizonte, dat plaatsvindt in juni. Canjica, een gerecht van maïs en kokosmelk, is een traditioneel gerecht van de festiviteiten en wordt door iedereen genoten. Er is veel muziek, dansen en vuurwerk om het feest te vieren.

Jong en jong van hart

In Belo Horizonte is er elk jaar een feest genaamd Festa Junina, wat meestal in juni plaatsvindt. Dit feest viert de heiligen van Sint Jan en Sint Peter, en de festiviteit transformeert de stad in een kleurrijk decor, versierd met rood, wit en blauw. Er zijn veel verschillende muziekstijlen en dansen om plezier te hebben en het is geschikt voor jong en oud.

Erfgoedfeesten

Belo Horizonte organiseert ook erfgoedfeesten die elke maand worden gehouden om het lokale erfgoed te vieren en te bewaren. Het Feest van Congonhas vindt bijvoorbeeld plaats in de stad Congonhas, op ongeveer een uur rijden van Belo Horizonte, waar fotografen en cultuurminnende toeristen samenkomen om de beelden van de Twaalf Apostelen te fotograferen. Deze beelden zijn gemaakt van zeepsteen en staan ​​in de basiliek van Bom Jesus de Matosinhos.

Andere feesten

Naast deze vier feesten zijn er in Belo Horizonte genoeg andere festivals om te genieten. Het International Folklore Festival wordt georganiseerd in augustus en mannen en vrouwen uit verschillende culturen komen hier om hun dans en kleding te presenteren. We hebben ook nog het Comida di Buteco festival, wat draait om de gastronomie van Belo Horizonte en waar de bewoners een bepalende stem in hebben.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een stad vol plezier, muziek, lekker eten en mooie mensen, dan is Belo Horizonte de plek voor jou. Het is het hele jaar door gevuld met festivals en feesten die ervoor zorgen dat je nooit zonder amusement zit. Dus plan uw bezoek naar Belo Horizonte tijdens carnaval of een ander feest en bereid je voor op de tijd van je leven.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het beste moment om het carnaval in Belo Horizonte bij te wonen?
– Carnaval vindt elk jaar plaats in februari of maart, dus zorg ervoor dat je je reis plant rond die tijd.

2. Wat zijn de beste plekken om carnaval in Belo Horizonte te bekijken?
– Er zijn tal van parades en blocos die door de belangrijkste straten van de stad rijden, maar de Parade of Champions op zaterdag na carnaval is een van de beste parades.

3. Wat is het Feest van de Canjica en wanneer vindt het plaats?
– Het Feest van de Canjica vindt elk jaar plaats in juni en viert het lokale gerecht van maïs en kokosmelk genaamd Canjica.

4. Wat is het Festa Junina en wat kun je verwachten?
– Het Festa Junina is een feest dat plaatsvindt in juni ter ere van de heiligen van Sint Jan en Sint Peter. Het is gevuld met kleurrijke muziek, dansen en vuurwerk.

5. Wanneer is het International Folklore Festival in Belo Horizonte?
– Het International Folklore Festival vindt elk jaar plaats in augustus en is een viering van mannen en vrouwen uit verschillende culturen die hun dans en kleding presenteren.

Share the Post: