Evenementen in Asheville het hele jaar door: Of u nu een zomerreis maakt of in de herfst gaat, er is altijd wel wat te doen in Asheville. Van de jaarlijkse Biltmore Bloemen Festival tot de kerstmarkt op de Historic Biltmore Village, er is voor iedereen wel een evenement om van te genieten tijdens een bezoek aan Asheville.

Asheville, gelegen in het westen van de staat North Carolina in de Verenigde Staten, is een stad waar het hele jaar door verschillende evenementen worden gehouden. Of je nu in de zomer komt of in de herfst, er is altijd wel wat te doen in Asheville. Van het bekende Biltmore Bloemen Festival tot de kerstmarkt op de Historic Biltmore Village, er is voor iedereen wel een evenement om van te genieten tijdens een bezoek aan Asheville.

Biltmore Bloemen Festival

Het Biltmore Bloemen Festival, dat jaarlijks plaatsvindt van half april tot eind mei, is zonder twijfel een van de hoogtepunten van het voorjaar in Asheville. Deze prachtige gebeurtenis is een viering van de bloeiende tuinen van Biltmore Estate en omvat bloemententoonstellingen, concerten, evenementen en nog veel meer.

Asheville Bier Week

Ben je een echte bierliefhebber? Dan is de Asheville Bier Week in mei de perfecte tijd om de stad te bezoeken. Tijdens deze week vinden er verschillende bierproeverijen en evenementen plaats in de vele brouwerijen van Asheville. Het is een geweldige manier om nieuwe en lokale bieren te proberen en de levendige bierscene van deze stad te ervaren.

Zomerconcerten

Asheville biedt in de zomer allerlei buitenconcerten en muziekfestivals. Breng een avond door met het beluisteren van livemuziek tijdens de Downtown After 5-concerten of geniet van Jazz op het plein van Pack. Er zijn ook veel lokale artiesten die optreden in de vele brouwerijen en restaurants in de stad.

Beleef het Biltmore-landgoed tijdens de zomer

Het Biltmore-landgoed is niet alleen beroemd om het Bloemen Festival, maar biedt ook allerlei evenementen tijdens de zomer. Maak een picknick bij zonsondergang terwijl je geniet van livemuziek of wandel door de prachtige tuinen met een gids. Er is voor elk wat wils bij het Biltmore-landgoed.

Herfstfestivals

Asheville biedt in de herfst ook tal van festivals en evenementen. Proef lokale bieren en lekkernijen tijdens Oktoberfest in het centrum van Asheville of bewonder de kleurrijke bladeren tijdens de Autumn at Oz-herfstfeesten. Dit zijn slechts enkele van de vele evenementen die worden gehouden in Asheville tijdens de herfst.

Biltmore Kerstmarkt

Als je Asheville bezoekt tijdens de feestdagen, mag je de beroemde kerstmarkt van Biltmore Estate niet missen. De prachtige tuinen en historische gebouwen zijn feestelijk versierd en er is veel te doen, van het proeven van traditionele lekkernijen tot aan bezoeken van Santa’s Workshop. Het is de perfecte manier om je vakantie in Asheville af te sluiten.

Asheville is een stad die het hele jaar door vol leven is met tal van festivals en evenementen. Van de voorjaarsbloemen tot de herfstbladeren, en van de zomerconcerten tot kerstmarkten, er is altijd wel wat te beleven in deze levendige stad in North Carolina. Of je nu op zoek bent naar livemuziek, kunst, bier of gewoon een leuke tijd met familie en vrienden, Asheville heeft voor iedereen wel iets te bieden.

Wanneer is het Biltmore Bloemen Festival?

Het Biltmore Bloemen Festival vindt plaats tussen half april en eind mei.

Hoeveel brouwerijen zijn er in Asheville?

Asheville heeft meer dan 30 brouwerijen, waardoor het een van de belangrijkste brouwerijsteden van de VS is.

Waar kan ik meer informatie vinden over herfstfestivals in Asheville?

Je kunt meer informatie vinden over de herfstfestivals in Asheville op de officiële website van Explore Asheville.

Zijn de zomerconcerten gratis?

De meeste zomerconcerten in Asheville zijn gratis, hoewel sommige speciale evenementen een toegangsprijs hebben.

Wanneer vindt de Biltmore Kerstmarkt plaats?

De Biltmore Kerstmarkt vindt traditioneel plaats tussen half november en eind december.

Share the Post:

Related Posts