Ervaar het wildleven van Zambia: de beste safaritochten langs de Zambezi

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie, dan is een safari in Zambia langs de Zambezi rivier een absolute must. Het land heeft een schat aan wilde dieren en een van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld. Dit artikel zal je laten zien wat Zambia te bieden heeft op het gebied van safari’s en wat je kunt verwachten van een bezoek aan dit prachtige land.

De beste tijd om een safari te doen langs de Zambezi

Voordat je begint met het plannen van je safari in Zambia, is het belangrijk om te weten wat de beste tijd is om dit te doen. De beste tijd om een safari langs de Zambezi te doen is tijdens de droge wintermaanden van mei tot oktober.

Wat voor soort safari’s zijn er langs de Zambezi?

Er zijn verschillende soorten safari’s die je kunt maken langs de Zambezi. Hieronder volgen de meest populaire:

Game drives

Een game drive is de meest voorkomende safari-activiteit in Zambia. Je gaat met een open jeep op zoek naar wilde dieren en je krijgt de kans om ze van dichtbij te zien.

Wandelsafari’s

Een wandelsafari in Zambia is een unieke ervaring die je nergens anders in Afrika kunt beleven. Je wandelt door de bush met een ervaren gids en krijgt de kans om dieren van dichtbij te zien.

Boot safari’s

Een boot safari op de Zambezi is een unieke manier om dieren te spotten. Je vaart op de rivier en krijgt de kans om krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien die er komen om te drinken.

Kanosafari

Een kanosafari is een avontuurlijke manier om de wilde dieren op de oevers van de rivier te zien. Je peddelt rustig door het water en krijgt de kans om krokodillen, nijlpaarden en olifanten vanaf het water te zien.

De beste plekken om wilde dieren te spotten langs de Zambezi

Als je op zoek bent naar wilde dieren langs de Zambezi, zijn er verschillende plekken die je zou moeten bezoeken.

Lower Zambezi National Park

Dit park biedt een indrukwekkende variëteit aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en krokodillen.

South Luangwa National Park

Dit park staat bekend om zijn hoge concentratie aan luipaarden. Je kunt er ook leeuwen, olifanten, buffels en hyena’s zien.

Kafue National Park

Kafue National Park is het oudste en grootste nationale park in Zambia. Je zult er veel wilde dieren zien, waaronder leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s en nijlpaarden.

Andere activiteiten langs de Zambezi

Naast de safari’s zijn er nog andere dingen die je kunt doen langs de Zambezi.

Bezoek aan de Victoria watervallen

De Victoria watervallen zijn een van de grootste toeristische attracties van Zambia. Je kunt er verschillende activiteiten doen, zoals raften en bungeejumpen.

Helikoptervlucht

Een helikoptervlucht boven de Zambezi rivier is een onvergetelijke ervaring. Je hebt er een prachtig uitzicht op het landschap en je kunt de wilde dieren vanuit de lucht spotten.

Conclusie

Een safari langs de Zambezi is een must voor alle reizigers die van wildleven en avontuur houden. Zambia biedt een onvergetelijke ervaring en een van de mooiste landschappen ter wereld. Met deze tips kun je je avontuur plannen en de wilde dieren van dichtbij bewonderen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om een safari in Zambia te doen?

De beste tijd om een safari in Zambia te doen is tijdens de droge wintermaanden van mei tot oktober.

Wat is een wandelsafari?

Een wandelsafari in Zambia is een unieke ervaring waarbij je te voet door de bush gaat om wilde dieren van dichtbij te spotten.

Welke wilde dieren kan ik zien op een safaritocht langs de Zambezi?

Je kunt een verscheidenheid aan wilde dieren zien, waaronder olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden, krokodillen en diverse soorten antilopen.

Wat zijn de beste nationale parken om wilde dieren te spotten langs de Zambezi?

De beste nationale parken om wilde dieren te spotten langs de Zambezi zijn Lower Zambezi National Park, South Luangwa National Park en Kafue National Park.

Wat zijn andere activiteiten langs de Zambezi?

Andere activiteiten langs de Zambezi zijn onder meer een bezoek aan de Victoria Falls, een helikoptervlucht en kanovaren.

Share the Post:

Related Posts