Een weekendje weg naar Bremen met kinderen: de leukste activiteiten voor het hele gezin.

Als je een weekend weg wilt met het hele gezin, dan is Bremen een geweldige bestemming. De stad heeft veel te bieden, van historische gebouwen tot dierenparken en musea. Hier zijn de leukste activiteiten om te doen tijdens je verblijf in Bremen met kinderen:

1. Ontdek de historische binnenstad

Bremen heeft een prachtige historische binnenstad: het Schnoorviertel. Dit is het oudste gedeelte van de stad en het bestaat uit kleine gezellige straatjes met winkeltjes, restaurants en authentieke vakwerkhuizen.

2. Ga naar de dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is altijd leuk voor kinderen. In Bremen vindt je de Bremerhaven-Zoo, hier kunnen zowel kinderen als volwassenen genieten van allerlei dieren, waaronder exotische diersoorten.

3. Bezoek het Duits Ruimtevaartcentrum (DLR)

Het Duits Ruimtevaartcentrum is een fascinerende plek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de ruimte. Het is een unieke plek waar je veel kunt leren over het vakgebied.

4. Maak een wandeling langs de Weser

De rivier de Weser loopt door Bremen en is een leuke plek om te wandelen. Je kunt een mooie route langs de rivier volgen terwijl je geniet van de mooie uitzichten.

5. Neem deel aan een workshop in het Universum Science Center

Het Universum Science Center is een educatief pretpark voor kinderen waarbij ze op een leuke manier kunnen leren over wetenschap en technologie. Er zijn allerlei activiteiten en workshops om aan deel te nemen.

6. Ga naar het gezinsvriendelijke Science Center

Sciencenter Universum Bremen bevindt zich nabij het Universum Science Center en biedt allerlei educatieve en leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Het is een vermakelijke en leerzame ervaring voor het hele gezin.

7. Bezoek het Kunsthalle Bremen

Voor gezinnen die van kunst houden, is het Kunsthalle Bremen een goede keuze. Hier vind je een uitgebreide collectie kunstwerken uit verschillende periodes en stijlen.

8. Ga naar de speeltuin in Stadspark Bremen

Het Stadspark Bremen is een populaire plek voor gezinnen. Hier vind je verschillende speeltuinen en grote open ruimten om te spelen en te ontspannen.

9. Bezoek Weserpark

Het Weserpark is het grootste winkelcentrum in Bremen. Je kunt hier niet alleen winkelen, maar er zijn ook veel kindvriendelijke attracties en speelplekken voor de kinderen.

10. Ga naar het Kinder- und Familienzentrum Huckelriede

Het Kinder- und Familienzentrum Huckelriede is een leuke plek om te bezoeken met kinderen van alle leeftijden. Hier vindt je onder andere een grote speeltuin, trampolines en andere activiteiten.

11. Ontdek de stad op de fiets

Bremen is een uitstekende stad om te fietsen. Er zijn allerlei routes die je kunt volgen om de stad te verkennen en het is een leuke manier om samen met de familie te genieten van de buitenlucht.

12. Bezoek de botanische tuinen

De Botanische Garten Bremen is een prachtige plek vol met bloemen en planten. Het is een leuke plek om samen met de familie te wandelen en te genieten van de natuur.

13. Ga naar de ijsbaan

In de winter is er een leuke ijsbaan geopend in Bremen. Het is een geweldige plek om te schaatsen, terwijl je geniet van de winterse sfeer.

14. Neem deel aan een rondleiding

Er zijn veel verschillende rondleidingen beschikbaar in Bremen. Van een historische wandeltocht tot een tocht op een Segway, er is voor elk wat wils.

15. Bezoek de Bremer Tivoli

De Bremer Tivoli is een pretpark in het midden van de stad. Het park biedt attracties voor jong en oud en er is genoeg vermaak voor het hele gezin.

Bremen is een geweldige plek voor gezinnen. Of je nu van kunst, wetenschap, dieren of gewoon van wandelen houdt, er is hier voor elk wat wils. Het is een leuke bestemming voor een weekendje weg met kinderen.

Conclusie

Bremen biedt een breed scala aan activiteiten voor kinderen en hun ouders. Of je nu van musea, pretparken, dierentuinen, wandelen of fietsen houdt, er is in Bremen genoeg te doen. Het is een geweldige keuze voor een weekendje weg met het hele gezin.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Bremen met kinderen te bezoeken?
De beste tijd om Bremen te bezoeken met kinderen is tijdens de lente- of zomermaanden.

2. Is er gratis openbaar vervoer voor kinderen in Bremen?
Ja, kinderen tot en met 14 jaar reizen gratis met het openbaar vervoer in Bremen.

3. Wat zijn enkele andere leuke gezinsvriendelijke activiteiten in Bremen?
Enkele andere gezinsvriendelijke activiteiten zijn: het Historisches Museum Bremen, het Roland standbeeld en de Bürgerpark.

4. Hoelang moet ik plannen om Bremen te verkennen?
Een weekend (2-3 dagen) is voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien in Bremen.

5. Is er een dresscode voor het Universum Bremen?
Nee, er is geen dresscode, zorg er wel voor dat je comfortabele schone kleding draagt, omdat je veel zult lopen.

Share the Post:

Related Posts