Een sprookjesachtige kerstervaring: de beste plaatsen om te bezoeken tijdens de kerstmarkt van Straatsburg

Kerstmarkten zijn een prachtige manier om de feestdagen door te brengen. Een van de beste plekken om de kerstsfeer op te snuiven is de kerstmarkt van Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas in Frankrijk. Elk jaar komt deze stad tot leven met lichtjes, kerstbomen en honderden kraampjes vol met kerstcadeaus, ambachtelijke producten en heerlijke snacks. In dit artikel lees je alles over de beste plaatsen om te bezoeken tijdens de kerstmarkt van Straatsburg.

De geschiedenis van de kerstmarkt van Straatsburg

De kerstmarkt van Straatsburg is een van de oudste en grootste kerstmarkten ter wereld. Het begon allemaal in 1570, toen de eerste kerstmarkt in de stad werd georganiseerd. Sindsdien is de kerstmarkt van Straatsburg alleen maar gegroeid en tegenwoordig is het een internationale attractie.

Place Broglie

Een van de beste plekken om te bezoeken op de kerstmarkt van Straatsburg is Place Broglie. Dit is een van de grootste pleinen in de stad en de thuisbasis van veel kraampjes. Van kerstdecoraties tot ambachtelijke cadeaus, hier vind je van alles.

Place de la Cathédrale

Place de la Cathédrale is een ander groot plein in de stad dat in het hart van de kerstmarkt ligt. Hier vind je niet alleen kerstkraampjes, maar ook een ijsbaan en een gigantische kerstboom.

La Petite France

La Petite France is een charmante wijk in Straatsburg en een geweldige plek om te bezoeken tijdens de kerstmarkt. Het gebied heeft smalle straatjes, pastelkleurige vakwerkhuizen en bruggen die over de rivier de Ill leiden. Tijdens de kerstmarkt is La Petite France versierd met kerstversiering en zijn er kraampjes met cadeaus en lekkernijen.

Place Kléber

Place Kléber is een ander belangrijk plein in Straatsburg en een belangrijk onderdeel van de kerstmarkt. Hier vind je de grote kerstboom van de stad en de schaatsbaan. Ook is er een Esperanto-kerstmarkt in deze buurt, waar je unieke geschenken kunt vinden.

Wist je dat?

Wist je dat de kerstmarkt van Straatsburg in 2019 werd uitgeroepen tot ‘Beste kerstmarkt van Europa’? Het is de tweede keer dat de kerstmarkt van Straatsburg deze prijs heeft gewonnen.

Parc de l’Orangerie

Als je even weg wilt van de drukte van de kerstmarkt, is Parc de l’Orangerie een geweldige plek om te ontspannen. Dit park heeft een grote vijver, speeltuinen voor kinderen en prachtige tuinen. Tijdens de kerstmarkt is het park versierd met kerstversiering en verlichting.

Marché de Noël OFF

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de traditionele kerstmarkt, is de Marché de Noël OFF iets voor jou. Dit is een alternatieve kerstmarkt in een creatieve omgeving, met kunstenaars, creatieve ambachtslieden en ecologische ontwerpers.

Musée Alsacien

Als je meer wilt leren over de Elzas en zijn geschiedenis, is het Musée Alsacien een must-see. Het museum is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis in het hart van de stad en heeft tentoonstellingen over de lokale cultuur, ambachten en folklore.

Place des Meuniers

Place des Meuniers is een minder bezocht deel van de kerstmarkt, maar zeker een bezoek waard. Hier vind je kraampjes met zeldzame ambachtelijke producten en lokale specialiteiten.

Rue des Hallebardes

Rue des Hallebardes is een straat in het stadscentrum vol met restaurants en bars. Tijdens de kerstmarkt is deze straat verlicht met kerstverlichting en versierd met kerstdecoraties. Ideaal om een hapje te eten of wat te drinken.

Place Gutenberg

Place Gutenberg is gelegen in het hart van de stad en heeft een prachtige standbeeld van Johannes Gutenberg, de uitvinder van de drukpers. Tijdens de kerstmarkt kun je op dit plein genieten van een prachtige kerstmarkt met kraampjes vol cadeaus en heerlijk eten.

Kerstmarkt op de Grote Ile

De Grote Ile is het historische centrum van Straatsburg en is op zichzelf al een bezoek waard. Tijdens de kerstmarkt is dit gebied versierd met kerstdecoraties en vind je hier een aantal markten met een breed scala aan cadeaus en goodies.

Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg

De kathedraal van Straatsburg is een van de meest indrukwekkende kerken van Europa. Tijdens de kerstmarkt is de kathedraal verlicht en versierd met kerstversiering. Een onmisbare plek om te bezoeken tijdens de kerstmarkt.

Conclusie

De kerstmarkt van Straatsburg is een van de beste plekken om de kerstsfeer op te snuiven. Met honderden kraampjes, prachtige kerstversiering en een gemoedelijke sfeer is de kerstmarkt van Straatsburg een must-see. Of je nu op zoek bent naar kerstcadeaus of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, er is voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om de kerstmarkt van Straatsburg te bezoeken?
– De kerstmarkt van Straatsburg vindt plaats van eind november tot eind december. Het is aanbevolen om de markt in de avond te bezoeken om te genieten van de optredens en verlichting.

2. Waar kan ik het beste verblijven tijdens de kerstmarkt van Straatsburg?
– Het is aanbevolen om te verblijven in het stadscentrum om gemakkelijk toegang te hebben tot de kerstmarkt en andere bezienswaardigheden.

3. Wat zijn enkele traditionele gerechten om te proberen tijdens de kerstmarkt van Straatsburg?
– Flammekeuche, bretzel en Glühwein zijn enkele van de heerlijke gerechten en dranken die tijdens de kerstmarkt worden verkocht.

4. Hoeveel dagen zou ik moeten doorbrengen op de kerstmarkt van Straatsburg?
– Het wordt aanbevolen om ten minste twee dagen door te brengen op de kerstmarkt van Straatsburg om alle markten en bezienswaardigheden te bezoeken.

5. Zijn er andere interessante bezienswaardigheden in Straatsburg behalve de kerstmarkt?
– Ja, Straatsburg heeft veel interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het Musée Alsacien en de wijk La Petite France.

Share the Post:

Related Posts