Een roadtrip door het achterland van Blythe: tips en routes voor de mooiste uitzichten

Blythe is een verborgen juweeltje in Zuid-Californië en biedt een adembenemend uitzicht op de woestijn en de Colorado rivier. Een roadtrip door het achterland van Blythe is een avontuur in de woestijn dat je zeker niet wilt missen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende routes en tips die je nodig hebt om de meest adembenemende uitzichten te krijgen tijdens een roadtrip door Blythe.

Een introductie tot Blythe

Blythe is een klein stadje in Riverside County in Zuid-Californië, gelegen aan de rivier de Colorado, vlak bij de grens met Arizona. Het stadje is omgeven door woestijnlandschap en is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Waarom is een roadtrip door het achterland van Blythe de moeite waard?

Een roadtrip door het achterland van Blythe biedt een unieke ervaring vanwege de verschillende uitzichten op de woestijn en de rivier. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om de meest adembenemende uitzichten te krijgen.

Route 1: De Sierra Estrella Mountains

De Sierra Estrella Mountains zijn een bergketen in het zuiden van Arizona. Deze route biedt een kans om te genieten van bergachtige landschappen en prachtige uitzichten op de Colorado rivier.

Route 2: De Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park ligt op ongeveer 70 mijl ten westen van Blythe. Het park biedt een prachtig contrast tussen het woestijnachtige landschap en de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond.

Route 3: De Cibola National Wildlife Refuge

De Cibola National Wildlife Refuge is gelegen op ongeveer 20 mijl ten zuiden van Blythe aan de oostelijke oever van de Colorado rivier. Het gebied biedt prachtige uitzichten op de rivier en een kans om wilde dieren zoals coyotes, vossen en een verscheidenheid aan vogels te zien.

Route 4: Een rit door de Buckskin Mountains

De Buckskin Mountains zijn gelegen in het noordwesten van Arizona en bieden prachtige uitzichten op de heuvels en de woestijn. Deze route biedt een kans om te genieten van een schilderachtig landschap met een bijzondere ruige bergachtergrond.

Wanneer is de beste tijd om een roadtrip door het achterland van Blythe te maken?

De beste tijd om een roadtrip door het achterland van Blythe te maken is in het voor- of najaar. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot boven de 38 graden Celsius, waardoor het minder aantrekkelijk is om de woestijn in te trekken.

Benodigde uitrusting

Een roadtrip door het achterland van Blythe vereist de juiste uitrusting. In de zomer is het essentieel om voldoende water bij je te hebben. Daarnaast is het dragen van een hoofddeksel tegen de zon noodzakelijk om zonnesteken te voorkomen. Zorg er ook voor dat je auto goed is onderhouden voordat je de weg op gaat.

Tips voor een succesvolle roadtrip

– Doe van tevoren onderzoek naar de verschillende routes en kies de route die het beste bij jou past.
– Plan je reis van tevoren en zorg ervoor dat je auto in goede staat verkeert.
– Wees voorbereid op het ruige woestijnlandschap.
– Zorg ervoor dat je voldoende water, eten en brandstof bij je hebt.
– Houd er rekening mee dat er weinig tankstations zijn in dit gebied.

Conclusie

Een roadtrip door het achterland van Blythe is een echte aanrader voor degenen die houden van de prachtige woestijnlandschappen en de rivier de Colorado. Het gebied biedt verschillende routes met elk hun eigen unieke uitzichten. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op deze ruige omgeving en geniet van het adembenemende uitzicht.

Veelgestelde vragen

#1 Is het mogelijk om de roadtrip alleen te maken?

Ja, het is mogelijk om de roadtrip alleen te maken. Zorg er wel voor dat je auto in goede staat verkeert en dat je voldoende water, eten en brandstof bij je hebt.

#2 Kan ik kamperen in het achterland van Blythe?

Ja, er zijn verschillende campings in het gebied waar je kunt kamperen. Zorg er wel voor dat je jouw kampeerplek van tevoren reserveert.

#3 Zijn er restaurants in het achterland van Blythe?

Er zijn enkele restaurants in het gebied, maar verwacht geen grote ketens of luxe diners. Als je van plan bent om uit eten te gaan, is het een goed idee om van tevoren onderzoek te doen.

#4 Welke bezienswaardigheden zijn er nog meer in Blythe?

Blythe biedt verschillende bezienswaardigheden, zoals het Blythe Intaglios en het Cibola National Wildlife Refuge.

#5 Hoeveel tijd heb ik nodig voor een roadtrip door het achterland van Blythe?

Dit is afhankelijk van welke route je kiest en hoeveel tijd je hebt. De meeste routes kunnen in één dag worden afgelegd, maar als je de tijd hebt, is het zeker aan te raden om een paar dagen uit te trekken om optimaal te genieten van de uitzichten.

Share the Post:

Related Posts