Een reis terug in de tijd: historische plekken om te bezoeken in Edmonton, Alberta

Edmonton, gelegen in de provincie Alberta in Canada, is een stad die rijk is aan geschiedenis en erfgoed. Er zijn tal van historische plekken en bezienswaardigheden die je kunt verkennen en die je het gevoel geven dat je terug in de tijd bent gereisd. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de First Nations, de koloniale tijd, of de pioniers van het westen, Edmonton heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de meest interessante plekken om te bezoeken.

Fort Edmonton Park

Fort Edmonton Park is een historisch themapark dat is opgericht om het leven in het begin van de 19e eeuw na te bootsen. Het omvat vier periodes van de geschiedenis van Edmonton, namelijk het Fort van 1846, 1885 Street, 1905 Street en 1920 Street. Elk van deze periodes is vertegenwoordigd door gebouwen, exposities, demonstraties en kostuums. Het park is een geweldige manier om je onder te dompelen in het verleden en je te laten meeslepen door de tijd.

Alberta Legislature Building

De Alberta Legislature Building is niet alleen het hart van de politieke macht van de provincie, maar ook een van de meest iconische historische gebouwen in Edmonton. Het ligt in een prachtig parkgebied met wandelpaden, bloembedden en fonteinen. Het gebouw zelf werd voltooid in 1913 in een neoklassieke stijl en is indrukwekkend in zijn omvang en schoonheid.

Ukrainian Cultural Heritage Village

Het Ukrainian Cultural Heritage Village is een openluchtmuseum dat de geschiedenis van de Oekraïners in Alberta vertelt. Het is een levendig dorpje waarin gebouwen uit de Oekraïne van de late 19e eeuw en vroege 20e eeuw zijn gereconstrueerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan demonstraties van traditionele ambachten, zoals weven en pottenbakken, en de originele gereedschappen en huishoudelijke artikelen bekijken.

Rutherford House Provincial Historic Site

Het Rutherford House is een van de best bewaarde Edwardiaanse herenhuizen in Canada en een belangrijke historische bezienswaardigheid in Edmonton. Het werd gebouwd in 1911 voor Alexander Cameron Rutherford, de eerste premier van de provincie Alberta. Het huis is een mooi voorbeeld van de Edwardiaanse architectuur en het interieur is ingericht met originele meubels en decoraties uit die tijd.

John Walter Museum

Het John Walter Museum is een ander openluchtmuseum dat de geschiedenis van de stad laat zien. Het is gevestigd in een 19e-eeuwse boerderij aan de oevers van de rivier de Saskatchewan. John Walter was een wagonmaker, molenaar en pionier en het museum vertelt het verhaal van zijn leven en werk in het 19e-eeuwse Edmonton.

High Level Bridge Streetcar

De High Level Bridge Streetcar is een historische tram die over de hoogste brug in Edmonton rijdt. De brug dateert uit 1913 en biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de rivier. De tram rijdt van mei tot september en neemt passagiers mee op een reis door de geschiedenis van Edmonton.

Old Strathcona

Old Strathcona is een historische wijk in het zuiden van Edmonton en was ooit een afzonderlijke stad. Het heeft een unieke charme en een rijke geschiedenis. De straten zijn bekleed met historische gebouwen, zoals het Princess Theatre, de Dominion Hotel en het Strathcona Hotel. In de buurt vind je ook de Strathcona Farmers ‘Market, die sinds 1903 in bedrijf is en een bezoekje waard is.

Telus World of Science

De Telus World of Science, vroeger bekend als het Edmonton Space and Sciences Centre, is een educatief wetenschapscentrum dat de geschiedenis en de toekomst van de wetenschap belicht. Het centrum herbergt tal van tentoonstellingen en attracties, waaronder het Space Place Theatre, de Margaret Zeidler Star Theatre en het IMAX-theater.

John Janzen Nature Centre

Het John Janzen Nature Centre ligt in de buurt van Fort Edmonton Park en beschikt over exposities en programma’s die zich richten op de flora en fauna in de omgeving. Het is een geweldige plek om te leren over de natuurlijke geschiedenis van het gebied en de ecosystemen die erin voorkomen.

Muttart Conservatory

Het Muttart Conservatory is een bekend herkenningspunt in Edmonton. Het is een botanische tuin en kassencomplex dat vier themakamers herbergt. Elke kamer heeft een specifiek klimaat en unieke plantensoorten die zijn aangepast aan dat klimaat. Het conservatorium is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Art Gallery of Alberta

De Art Gallery of Alberta is een van de belangrijkste kunstmusea in West-Canada. Het museum herbergt meer dan 6.000 werken, waaronder schilderijen, sculpturen, tekeningen en foto’s van zowel Canadese als internationale kunstenaars. Het werd opgericht in 1924 en heeft sindsdien een belangrijke bijdrage geleverd aan de kunstgeschiedenis van Alberta.

Edmonton City Hall

Het Edmonton City Hall is een modern gebouw dat de zetel is van de gemeenteraad van Edmonton. Het werd gebouwd in 1992 in een postmodernistische stijl en heeft een opvallende glazen piramidevormige structuur. Het is een interessant voorbeeld van moderne architectuur en een belangrijk centrum van de gemeentelijke macht in Edmonton.

Alberta Aviation Museum

Het Alberta Aviation Museum is een museum dat zich richt op de luchtvaartgeschiedenis van Alberta. Het museum herbergt tal van historische vliegtuigen, waaronder de Harvard, Spitfire, en Tiger Moth. Bezoekers kunnen de vliegtuigen bekijken, evenals exposities over de ontwikkeling van de luchtvaarttechnologie en de geschiedenis van de luchtmacht in Alberta.

Alberta Railway Museum

Het Alberta Railway Museum is gespecialiseerd in de geschiedenis van de spoorwegen in Alberta. Het museum heeft meer dan 75 historische spoorwagens en locomotieven, evenals tal van exposities en diorama’s die de geschiedenis en betekenis van de spoorweg voor Alberta typeren.

Fort Saskatchewan Provincial Historic Site

De Fort Saskatchewan Provincial Historic Site ligt net buiten Edmonton en is een voormalige handelspost en een fort uit de 19e eeuw. Het is geopend voor het publiek en bezoekers kunnen door de gebouwen wandelen, demonstraties bekijken en meer te weten komen over het leven in de vroege jaren van de provincie Alberta.

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de First Nations, de koloniale tijd, of de pioniers van het westen, Edmonton heeft voor elk wat wils. Een reis naar Edmonton betekent een reis terug in de tijd en een kans om de geschiedenis van deze prachtige stad te ontdekken.

Heb je vragen over een bezoek aan Edmonton, Alberta? Hier zijn enkele veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in Edmonton?

Hoewel Edmonton bekend staat om zijn vele historische plekken, zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden, zoals het West Edmonton Mall, het Valley Zoo en het Elk Island National Park.

Wanneer is de beste tijd om Edmonton te bezoeken?

De beste tijd om Edmonton te bezoeken is in de warmere maanden, van mei tot september. Het weer is mild en er zijn tal van buitenactiviteiten om van te genieten.

Is het mogelijk om Fort Edmonton Park te bezoeken buiten het zomerseizoen?

Ja, Fort Edmonton is geopend van mei tot oktober, maar er zijn ook speciale evenementen tijdens de wintermaanden.

Waar kan ik meer te weten komen over de geschiedenis van Edmonton?

Er zijn verschillende historische tours beschikbaar die je kunt boeken om meer te leren over de geschiedenis van deze stad. Er zijn ook tal van boeken en exposities die je kunt raadplegen.

Hoe kom ik het beste naar Edmonton?

Edmonton is toegankelijk via lucht, trein en auto. De Edmonton International Airport biedt regelmatige vluchten vanuit verschillende delen van Canada en de VS. Met de trein zijn er dagelijks meerdere verbindingen vanuit Edmonton naar andere delen van Canada. Er zijn ook wegen die Edmonton verbinden met andere steden in Alberta en daarbuiten.

Share the Post: