Een gids voor de avontuurlijke reiziger: outdooractiviteiten in Long Apung die je niet mag missen

Long Apung, een stad en regentschap in de provincie Kalimantan Timur op het eiland Borneo, is een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Deze regio is nog niet zo bekend bij het grote publiek, maar er zijn tal van activiteiten om te ontdekken en te beleven in Long Apung. Van wandelen door de jungle tot het verkennen van verborgen watervallen en grotten, er is voor elk wat wils. In dit artikel ontdek je de beste outdooractiviteiten in Long Apung die je niet mag missen.

Wandelen door de jungle

Een van de meest populaire activiteiten in Long Apung is het wandelen door de jungle. Het is een avontuurlijke manier om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te ontdekken. Er zijn tal van gidsen beschikbaar die je door het bos kunnen leiden en je de beste plekjes laten zien. De jungle van Long Apung is de thuisbasis van verschillende diersoorten, zoals orang-oetans en luipaarden, die je onderweg kunt spotten.

Raften op de Mahakam-rivier

Raften is een andere populaire activiteit in Long Apung. De Mahakam-rivier stroomt dwars door de regio, en op sommige gedeeltes van de rivier zijn er stroomversnellingen die garant staan ??voor een opwindende en avontuurlijke ervaring. Er zijn verschillende rafting-bedrijven die excursies aanbieden, waarbij je langs de meest prachtige landschappen van Long Apung vaart.

Verken de grotten van Long Apung

Long Apung staat ook bekend om zijn vele grotten. Het verkennen van de grotten is niet voor bangeriken. Deze uitdagende activiteit gaat vaak gepaard met het beklimmen van grote rotsen en het zwaaien aan lianen, maar de adembenemende uitzichten en pittoreske locaties zijn het zeker waard.

Beklim de vulkaan Gunung Batur

Gunung Batur is een actieve vulkaan die zich op 1.343 meter hoogte bevindt. Het beklimmen van deze vulkaan is een hele uitdaging, maar de beloning is een onvergetelijk uitzicht op de omgeving. De beklimming duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van je conditie.

Bezoek de watervallen van Long Apung

De watervallen van Long Apung zijn een andere mijlpaal in de regio die je niet mag missen. Er zijn verschillende watervallen in de omgeving, zoals de Telangga-watervallen, de Bolong-watervallen en de Lagan-watervallen. Je kunt hier niet alleen genieten van de watervallen, maar ook zwemmen in de natuurlijke zwembaden die eronder liggen.

Blijf slapen in een longhouse

Een longhouse is een traditionele woning van de Dayak-bevolking in Kalimantan. Deze huizen worden gebouwd van hout en bamboe, met een gemeenschappelijke veranda en meerdere kamers die gedeeld worden door de inwoners. Er zijn verschillende longhouses in de regio die open staan ??voor toeristen om de nacht door te brengen en het authentieke leven in de jungle te ervaren.

Bezoek de lokale markten

Een reis naar Long Apung is niet compleet zonder een bezoek aan de lokale markten. De markten bieden een fascinerend kijkje in de lokale cultuur en tradities. Hier kun je traditionele ambachten en souvenirs kopen, lokale gerechten proeven en in contact komen met de lokale bevolking.

Bezoek de lokale dorpen

De dorpen in Long Apung zijn prachtig gelegen midden in de natuur en bieden een interessant inzicht in de traditionele levensstijl van de Dayak-gemeenschap. Hier kun je zien hoe de lokale bevolking leeft, werkt en hun dagelijkse bezigheden uitvoert. Je kunt hier ook traditionele ambachten en souvenirs kopen.

Bezoek de Tanjung Isuy-markt

De Tanjung Isuy-markt is de grootste traditionele markt in Long Apung. Hier komen mensen uit alle delen van de regio samen om hun producten te verkopen. De markt ligt op ongeveer 20 kilometer van de stad en biedt een breed scala aan lokale producten, zoals fruit, groenten, vlees en vis.

Bezoek de historische bezienswaardigheden

Long Apung heeft ook zijn aandeel in de geschiedenis van Indonesië. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, zoals het graf van Tuan Guru en het Pantar Cenel-museum, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis van de regio.

Bezoek het Wehea-bos

Het Wehea-bos is een van de grootste beschermde gebieden in Kalimantan en is het thuis van verschillende bedreigde diersoorten, zoals de orang-oetan, neushoornvogels en nevelpanters. Het gebied is ook belangrijk voor de inheemse Dayak-gemeenschap, die er hun traditionele levensstijl handhaaft. Hier kun je ook prachtige wandelingen maken en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Maak een tocht over de rivier de Mahakam

Een tocht over de rivier de Mahakam is een ideale manier om de regio te verkennen en te genieten van de omgeving vanaf het water. Er zijn verschillende boten beschikbaar die je naar de meest idyllische plekjes van Long Apung brengen, zoals verborgen watervallen en traditionele dorpen.

Ga op nachtsafari

Een nachtsafari is een unieke manier om de jungle van Long Apung te ervaren. Tijdens een nachtsafari kun je wilde dieren spotten die normaal gesproken alleen actief zijn als de zon ondergaat, zoals civetkatten, makaken en vele andere. Het is een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring.

Doe mee aan traditionele ceremonies

Long Apung is de thuisbasis van verschillende inheemse gemeenschappen, zoals de Dayak-stam. Er worden regelmatig traditionele ceremonies gehouden die open staan ??voor toeristen om bij te wonen. Dit is een unieke kans om kennis te maken met de traditionele gebruiken, zang, dans en rituelen van de lokale bevolking.

Proef de lokale keuken

De keuken van Long Apung is een mix van de traditionele Dayak-gerechten en de meer moderne Indonesische keuken. Er zijn tal van gerechten om te proberen, zoals de papeda, een pap-achtige gerecht geserveerd met vis of vlees, en de Sambal belacan, een pittige chili-dip.

Conclusie

Long Apung is een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de natuur. Of je nu wilt wandelen door de jungle, raften op de rivier of de lokale cultuur wilt verkennen, er is voor elk wat wils. De omgeving van Long Apung biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen, rijke cultuur en traditionele levensstijl die niet snel zullen worden vergeten.

Veelgestelde vragen

1. Waar ligt Long Apung?
2. Wat zijn enkele van de beste activiteiten om te doen in Long Apung?
3. Is het veilig om te wandelen door de jungle?
4. Wat zijn enkele goede plaatsen om te verblijven in Long Apung?
5. Welke traditionele gerechten moet ik proeven in Long Apung?

1. Waar ligt Long Apung?

Long Apung is een stad en regentschap in de provincie Kalimantan Timur op het eiland Borneo in Indonesië.

2. Wat zijn enkele van de beste activiteiten om te doen in Long Apung?

Enkele van de beste activiteiten in Long Apung zijn: wandelen door de jungle, raften op de Mahakam-rivier, het verkennen van grotten en bezoeken van lokale markten en dorpen.

3. Is het veilig om te wandelen door de jungle?

Het is veilig om te wandelen door de jungle van Long Apung, maar het wordt aanbevolen om een ??gids te hebben die ervaring heeft en de juiste kennis die nodig is om door de jungle te navigeren.

4. Wat zijn enkele goede plaatsen om te verblijven in Long Apung?

Er zijn verschillende goede plaatsen om te verblijven in Long Apung, zoals de BVC Longhouse Sangatta en het ON Hotel. Beide bieden een comfortabel verblijf tegen een redelijke prijs.

5. Welke traditionele gerechten moet ik proeven in Long Apung?

Enkele traditionele gerechten die je moet proeven in Long Apung zijn papeda, een soort pap met vis of vlees, en Sambal belacan, een pittige chili-dip die vaak als bijgerecht wordt geserveerd bij de maaltijd.

Share the Post:

Related Posts