Een complete gids voor de mooiste stranden van Porto Santo

Porto Santo, een klein eiland in de Atlantische Oceaan, is een verborgen juweeltje dat veel te bieden heeft voor strandliefhebbers. Hier vindt u prachtige gouden zandstranden met kristalhelder water en ongerepte natuurlijke schoonheid. In deze complete gids ontdekt u de beste stranden van Porto Santo en alles wat u moet weten om te genieten van uw vakantie op dit mooie eiland.

1. Het Praia Vila Baleira-strand

Het Praia Vila Baleira-strand is het belangrijkste strand van Porto Santo en ligt aan de hoofdstad Vila Baleira. Het is een rustig strand met wit zand en turquoise water, geschikt voor zwemmen en ontspannen. Er zijn diverse voorzieningen beschikbaar, zoals restaurants, bars en parasols.

2. Het Praia do Zimbralinho-strand

Het Praia do Zimbralinho-strand is een charmant en rustig strand, omringd door indrukwekkende rotsformaties en muren van basalt. Het is een geweldige plek om te snorkelen vanwege de verscheidenheid aan vissen en prachtig zeeleven.

3. Het Praia do Penedo-strand

Het Praia do Penedo-strand is een uitstekende plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het water is helder en kalm, perfect om te zwemmen. Er is ook een duikcentrum beschikbaar voor degenen die graag de onderwaterwereld willen verkennen.

4. Het Praia do Cabeço-strand

Het Praia do Cabeço-strand ligt in een rustig gebied van Porto Santo en is ideaal voor wie op zoek is naar privacy en rust. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan.

5. Het Praia da Fontinha-strand

Het Praia da Fontinha-strand is een van de meest populaire stranden van Porto Santo. Het is een groot strand met gouden zand en kristalhelder water, ideaal om te zonnen, zwemmen en te surfen. Er zijn diverse restaurants en bars beschikbaar voor degenen die graag een hapje willen eten.

6. Het Praia do Ribeiro Cochino-strand

Het Praia do Ribeiro Cochino-strand is een rustig strand dat omgeven is door de natuur. Het water is kristalhelder en geschikt om te snorkelen. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rust van Porto Santo.

7. Het Praia do Carrascal-strand

Het Praia do Carrascal-strand ligt in een afgelegen gebied van Porto Santo en biedt een buitengewone ervaring aan degenen die op zoek zijn naar avontuur en natuurlijke schoonheid. Het is omgeven door indrukwekkende kliffen die zich uitstrekken tot aan de oceaan.

8. Het Praia do Pico Ana Ferreira-strand

Het Praia do Pico Ana Ferreira-strand biedt een unieke en prachtige ervaring aan degenen die het bezoeken. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Het is een rustig en afgelegen strand waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur.

9. Het Praia do Porto das Eiras-strand

Het Praia do Porto das Eiras-strand is een rustig zandstrand dat gelegen is tussen de rotsen en kliffen. Het is niet erg groot, maar biedt een prachtig uitzicht en is ideaal om te zwemmen en te ontspannen.

10. Het Praia do Penedo do Sono-strand

Het Praia do Penedo do Sono-strand is een rustig en afgelegen strand met ongerepte natuurlijke schoonheid. Het strand biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan en is geschikt om te zwemmen en te ontspannen.

11. Het Praia do Ribeiro Salgado-strand

Het Praia do Ribeiro Salgado-strand is een rustig en afgelegen strand met kristalhelder water en gouden zand. Het is omgeven door de natuur en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan.

12. Het Praia do Pedregal Strand

Het Praia do Pedregal-strand is een klein strand gelegen tussen de rotsen en kliffen. Het is een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Porto Santo.

13. Het Praia do Moledo-strand

Het Praia do Moledo-strand is een rustig strand met gouden zand en kristalhelder water. Het ligt in een beschermde baai en is daarom ideaal om te zwemmen en te ontspannen.

14. Het Praia do Pinheiro-strand

Het Praia do Pinheiro-strand is een rustig strand gelegen naast de baai van Serra de Dentro. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan.

15. Het Porto Santo-strand

Het Porto Santo-strand is een groot strand met een lange strook gouden zand en kristalhelder water. Het is geschikt om te zwemmen, te zonnen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Porto Santo.

Porto Santo is een perfecte vakantiebestemming voor strandliefhebbers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Met zijn prachtige stranden en ongerepte natuur biedt het eiland een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kom ik naar Porto Santo?
– Via de luchthaven van Vila Baleira, die bereikbaar is met vluchten vanuit Portugal en andere Europese landen.
2. Wat is de beste tijd om Porto Santo te bezoeken?
– De beste tijd om Porto Santo te bezoeken is van juni tot september wanneer het weer het beste is.
3. Kunnen we eten en drinken krijgen op de stranden van Porto Santo?
– Ja, er zijn diverse restaurants en bars beschikbaar op de verschillende stranden van Porto Santo.
4. Zijn er duikcentra beschikbaar op Porto Santo?
– Ja, er zijn diverse duikcentra beschikbaar op het eiland om de onderwaterwereld te verkennen.
5. Zijn er watersportactiviteiten beschikbaar op Porto Santo?
– Ja, er zijn diverse watersportactiviteiten beschikbaar, zoals surfen, windsurfen en jetskiën.

Share the Post: