De verborgen schatten van Kiwayu: Ontdek de magie van dit Keniaanse eiland

Kenia, een fascinerende bestemming met fantastische stranden en natuurlijke attracties. Eén van de verborgen schatten van Kenia is het eiland Kiwayu. Dit eiland ligt ver weg van de drukke stad, in een stille oceaanbries, genesteld aan de oostkust van Kenia. Het eiland Kiwayu is een onontdekte parel in de Indische Oceaan, waar de natuur nog ongerept en ongewijzigd is.

Waar ligt Kiwayu?

Kiwayu ligt voor de kust van Kenia en heeft een bijna perfecte geografische ligging. Het is gelegen ten noorden van Lamu en is toegankelijk met boten vanaf Lamu eiland. Lamu ligt op ongeveer 90 kilometer ten noorden van Mombasa en 300 kilometer ten zuiden van Somalië.

De magie van Kiwayu

Op dit Keniaanse eiland kan je echt ontsnappen aan de drukte van andere vakantieoorden. De kristalheldere wateren, olijfgroene bossen en uitgestrekte witte zandstranden creëren een hemelse atmosfeer. Dit eiland is zo klein dat je er in minder dan een dag omheen kunt lopen en dat maakt het extra gezellig en romantisch.

Hoe kom je er?

Om toegang te krijgen tot het eiland, moet je een hop-over nemen van Mombasa naar Lamu. Er zijn nog steeds geen directe vluchten vanuit het buitenland naar Kiwayu, je moet daarom eerst naar Mombasa of Nairobi vliegen. Van daaruit kan je een binnenlandse vlucht nemen naar Lamu, waar de boten op u wachten om u naar Kiwayu te brengen. De booten zijn de enige manier om op het eiland te komen.

Activiteiten op Kiwayu

Er zijn een aantal activiteiten op Kiwayu die je kunt uitproberen. De meeste activiteiten zijn gerelateerd aan de natuurlijke schoonheid van het eiland. Hieronder staan de meest populaire activiteiten op het eiland:

Snorkelen

Kiwayu staat bekend om zijn prachtige koraalriffen. Het eiland biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en te duiken.

Birdwatching

Het eiland heeft een indrukwekkende verzameling vogels van verschillende soorten en kleuren. Het eiland is de thuisbasis van honderden soorten vogels.

Vissen

Als je graag vist dan is dit je kans om je kennis te testen. Zeilen, surfen en peddelen zijn enkele van de dagelijkse activiteiten op het eiland.

Wandelen

Kiwayu is een oase van wandelmogelijkheden. De kustlijn van het eiland biedt kilometerslange zandstranden om op te lopen.

Ontspanning

Het eiland is ook perfect om te ontspannen, mediteren en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Geniet van het kabbelende water, de zonsondergangen en de nachtelijke hemel.

Waar te verblijven?

Er zijn individuele huizen op het eiland evenals een aantal exclusieve hotels en resorts. Een van de beste hotels op het eiland is Kiwayu Safari Village, dat zeven badhuizen heeft en volledig is samengesteld uit materialen uit de omgeving. Andere opties zijn bijvoorbeeld Kitangani Fishing Lodge en Mike’s Camp.

Wanneer is de beste tijd om Kiwayu te bezoeken?

Kiwayu is het hele jaar door een geweldige bestemming. Er zijn echter twee seizoenen waarin het eiland bijzonder aantrekkelijk is:

Oktober tot januari

Kiwayu is perfect om te genieten van de natuurlijke flora en fauna. Bovendien zijn de temperaturen in deze tijd van het jaar zeer comfortabel. Het is hier echt prachtig.

Juni tot september

Het weer is in deze tijd van het jaar relatief koeler, wat perfect is voor wandelen en buitenactiviteiten. Bovendien zijn de wateren zo helder als kristal, perfect voor watersportactiviteiten.

Sightseeing in de buurt van Kiwayu

Als je enkele extra rondleidingen in de buurt van Kiwayu wilt uitproberen, dan zijn er verschillende attracties in de buurt die een bezoek waard zijn. Hieronder staan enkele van de bezienswaardigheden die je kunt bekijken:

Shela Village

Dit is een van de oudste plekken van Lamu en het is een must-visit. Het is een geweldige plek om de cultuur en geschiedenis van de regio te leren kennen.

Manda Island

Manda is de grootste van de Lamu-archipel, op slechts enkele minuten afstand van Lamu Island. Het eiland heeft fantastische stranden en biedt enkele geweldige wandelpaden.

Pate Island

Dit eiland heeft verschillende interessante bezienswaardigheden zoals de Pate-ruïnes en heilige graven die de moeite waard zijn om te verkennen.

Conclusie

Kiwayu is een unieke bestemming die geschikt is voor reizigers die zich willen afschermen van de drukte van de wereld. Op het eiland zijn er een aantal activiteiten die je kunt uitproberen, waaronder snorkelen, wandelen, vissen en gewoon ontspannen. Er zijn verschillende hotels op het eiland waar je kunt verblijven. Kiwayu is een prachtige plek om Kenia’s verborgen schatten te ontdekken.

Veelgestelde vragen

1. Welk type accommodatie is er in Kiwayu?

Er zijn verschillende accommodaties op Kiwayu, waarvan sommige privé zijn en andere hotels zijn.

2. Is Kiwayu een veilige plek om te bezoeken?

Ja, Kiwayu is over het algemeen een veilige plek om te bezoeken, maar zorg ervoor dat u uw reizen plant en advies vraagt bij de lokale bevolking.

3. Welke activiteiten zijn er op Kiwayu?

Kiwayu biedt verschillende activiteiten, waaronder snorkelen, wandelen, vissen en gewoon ontspannen.

4. Hoe kom je naar Kiwayu?

Om Kiwayu te bezoeken, moet je eerst naar Mombasa of Nairobi vliegen. Van daaruit kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Lamu en een boot nemen naar Kiwayu.

5. Wat is de beste tijd om Kiwayu te bezoeken?

Kiwayu is het hele jaar door een geweldige bestemming, maar de beste tijd om te bezoeken is van oktober tot januari en juni tot september.

Share the Post: