De verborgen parels van Tianjin: 5 unieke plekken om te bezoeken

Tianjin is een bruisende metropool in het noorden van China, op slechts een uur rijden van Beijing. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, maar veel van de unieke plekken blijven vaak verborgen voor bezoekers die niet weten waar ze moeten zoeken. In dit artikel delen we vijf van de beste verborgen parels van Tianjin die je niet mag missen tijdens je volgende bezoek aan de stad.

1. Het oude culturele straatje

Het oude culturele straatje is een charmante straat vol traditionele Chinese huizen en winkeltjes. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van het oude China. Het straatje heeft ook veel winkels waar je traditionele handgemaakte producten kunt kopen, waaronder kalligrafiepennen, porselein en ingelijste schilderijen.

2. Het Binhe Park

Het Binhe Park is een van de beste plekken in Tianjin om te genieten van de natuur en de geweldige rivierlandschappen. Het heeft ook een prachtige promenade en fietspaden langs de rivier. Het park heeft ook vele andere attracties, waaronder een botanische tuin, een vijver en een dierentuin.

3. Het Ancient Culture Street Theatre

Het Ancient Culture Street Theatre is een prachtig theater dat traditionele Chinese opera’s en toneelstukken biedt. Het theater werd gebouwd in de Ming-dynastie en heeft indrukwekkende architectuur en decoraties. Het is een populaire plek voor toeristen om culturele evenementen en voorstellingen te beleven.

4. Het Porcelain House

Het Porcelain House is een ander juweeltje van Tianjin dat niet mag worden gemist. Het is een voormalig woonhuis van de rijke zakenman Zhang Lianzhi en is gebouwd met porselein- en kristalmozaïeken. Het huis herbergt ook vele waardevolle collecties, waaronder schilderijen, porselein, Jade en antiek.

5. Het Tianjin Waterpark

Het Tianjin Waterpark is een gigantisch waterpark dat ideaal is voor een dagje uit tijdens de zomermaanden. Het heeft vele attracties, waaronder een groot zwembad, glijbanen, fonteinen en kampeerterreinen.

Conclusie

Als je Tianjin bezoekt en op zoek bent naar unieke ervaringen buiten de gebaande paden, zijn er veel verborgen parels die je niet mag missen. Van culturele straatjes en theaters tot mooie parken en waterparken, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om onze top vijf te bezoeken en je zult zeker een onvergetelijke reis hebben.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik in het Porcelain House verblijven voor een overnachting?

Nee, het Porcelain House is een museum, waar je overigens wel prachtige porseleincollecties kunt bewonderen.

2. Is het veilig om Tianjin te bezoeken als solo reiziger?

Ja, Tianjin is over het algemeen veilig voor toeristen, ook voor solo reizigers. Natuurlijk moet je altijd alert zijn voor zakkenrollers en dergelijke.

3. Is het Tianjin Waterpark bezoeken leuk voor kinderen?

Zeker, het Tianjin Waterpark is een geweldige attractie voor kinderen en het hele gezin. Er zijn vele waterattracties die geschikt zijn voor alle leeftijden.

4. Wat zijn de openingstijden van het Ancient Culture Street Theatre?

Het Ancient Culture Street Theatre biedt het hele jaar door voorstellingen van traditionele Chinese opera’s en toneelstukken. De exacte openingstijden variëren per seizoen en evenement.

5. Kan ik een rondleiding krijgen in het Binhe Park?

Ja, het Binhe Park biedt georganiseerde tours en rondleidingen aan. Het is echter ook een leuke plek om op eigen gelegenheid te verkennen.

Share the Post:

Related Posts